הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 525

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

מתכון להכנת פריטטת ירקות מהירה המתאימה לכל אירוע…

27/03/2013

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!!


הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה.
את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר, ולהגיש חם או קר לצד סלט ולחם.


הנה מתכון לפריטטה עשירה שאפשר לגוון באין סוף דרכים טעימות, עם תפוחי-אדמה, תירס, פטריות, גבינות, בעצם כל מה שרוצים…

מצרכים
2 תפוחי אדמה גדולים – מגורדים
1 בצל גדול – מגורד
2 גזרים מגורדים
1 חב’ פטרוזיליה קצוצה
1 חב’ כוסברה קצוצה
1 חב’ נענע קצוצה (מי שלא אוהב יכול לוותר)
4 ביצים
2 כפות קמח מצה  /פירורי לחם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
3-4 כפות שמן לטיגון


הוראות הכנה
בקערה לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה ולתת לנוח כ-15 דקות
חשוב לתת לתערובת לנוח להתגבשות ולספיגת טעמים.
במחבת גדולה עם מכסה, לחמם היטב את השמן, לשפוך את התערובת ,ליישר עם כף ולכסות עם מכסה.
לטגן על חום בינוני – עד שתחתית הפריטטה שחומה, להפוך בזהירות ולטגן עד להשחמה גם של הצד השני.
יש להקפיד לכסות את הפריטטה בזמן הטיגון.


הצעת הגשה: להגיש עם סלט ירקות או כל סלט אחר ובתוספת גבינות שאוהבים.

שיהיה לכולנו חג אביב טעים, נעים ושמח :)

כתבה, ערכה, בישלה וגם צילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת קובנה עם קצח

הקובנה - הלחם התימני – נאכל בתימן כל ימות השבוע. לקראת שבת מכינים אותה בצורה מיוחדת. אצלי בבית, אנחנו נוהגים לאכול את הקובנה בשבת בבוקר, אחרי שחוזרים מבית-הכנסת עם מרק תימני  ותוספות  כמו: עגבניות מרוסקות, סחוג, ביצה חומה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה