הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממרץ 2012

אין כמו הריח המשגע שמתפשט בכל הבית בשבת בבוקר מהתנור, עד שכולם הופכים לחסרי סבלנות … מתי כבר אבא יגיע מבית-הכנסת???

29/10/2013

הקובנה – הלחם התימני – נאכל בתימן כל ימות השבוע. לקראת שבת מכינים אותה בצורה מיוחדת.

אצלי בבית, אנחנו נוהגים לאכול את הקובנה בשבת בבוקר, אחרי שחוזרים מבית-הכנסת עם מרק תימני  ותוספות  כמו: עגבניות מרוסקות, סחוג, ביצה חומה קשה , סמנה, וחילבה .

לפעמים  כדי לגוון – כמו הפתעה – אני מכניסה נתחי בשר לתוך הבצק ואופה כל הלילה על הפלטה ואז היא נאכלת עם מרק בשר או  רגל. (זה כבר למתכון אחר …).

טעמה של הקובנה הוא די ניאטרלי וכדי לתת לה טעמים, מטבלים אותה בקצח או בשומשום או בשניהם יחד. באפייה בתנור בחום של שבת או על פלטת שבת, במשך 8-12 שעות  מקבלת הקובנה צבעי חום וטעמים נוספים.

ועכשיו לאחר כל ההסברים… יאללה למתכון….ולעבודה…

מצרכים:
1 קילו קמח לבן רגיל
1 שקית שמרים טריים
1 משפר אפייה
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1 ביצה
3 כוסות מים
חצי חב’ מחמאה מומסת
קצח – אופציה
שומשום – אופציה

אופן ההכנה:
מכניסים את כל החומרים היבשים חוץ מהמלח  למערבל עם וו גיטרה ומערבלים במהירות נמוכה של 2  לעירבוב החומרים ולאיוורור הקמח.

מוסיפים בזהירות (שהקמח לא יתפזר) את המים והביצה ולשים בערך 5-6 דקות עד שהבצק מתגבש לגוש אחד ותלוי על וו הגיטרה.

להוסיף בשלב זה את המלח ולעבד עוד 5 דקות.

נותנים לבצק לנוח ולתפוח , כשהוא מכוסה עם מגבת מעט לחה או עם ניילון  נצמד, למשך שעה, או עד שיכפיל את עצמו. (תלוי בחום הסביבה).

לאחר התפחת הבצק, יש  להעביר על  משטח  עבודה משומן ולחלק את הבצק ל-10 כדורים.

יש לפתוח (לא עם מערוך) כל כדור עם ידיים משומנות מהמחמאה, לשמן מעט, לגלגל , כמו רולדה ולקפל. בסופו של דבר מתקבל שוב כדור בצק שמניחים בסיר של ג’חנון  משומן , אחד ליד השני. כך עושים עם כל 10 הכדורים.

כך נראים כדורי הקובנה בשיטת “העצלנים” – בלי לפתוח את הבצק – לאחר ההתפחה השנייה

מפזרים שומשום, קצח בשביל הצבע והטעם – לא חובה.

לעצלנים שבנינו,  אפשר לדלג על שלב הפתיחה של בצק , שימונו וגילגולו, ולשמן עם הידיים את  כדורי הבצק ולהניח ישר בסיר.

כך נראים כדורי הקובנה  - בשיטה הארוכה יותר –  לאחר שפתחנו את הבצק , שימנו וגלגלנו שוב לאחר ההתפחה השנייה

יש לתת לכדורי הבצק בסיר לתפוח שוב (כמעט עד לגובה פני הסיר, לסגור את הסיר בזהירות ולהכניס לתנור שחומם מראש ב-180 מעלות למשך כשעה או עד שהקובנה מקבלת צבע זהוב…. רכה ולבנה כמו עננים מבפנים ועטופה בקרנצ’יות טעימה…
בהצלחה, ספרו לי איך יצא לכם.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

אם אתם מתעניינים במתכון נוסף שלי להכנת תבשיל עוף עם תפוחי-אדמה וגרגרי חומוס כנסו כאן לקישור

רוצים להישאר מעודכנים?
לחצו על הכפתור “עקוב אחרי”, פה למעלה מצד שמאל, ועדכוני הפוסטים שלי יגיעו ישירות למייל שלכם.

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה