הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 545

החל ממרץ 2012

לקראת החגים רואה אור ספרו השלישי החדש של הקונדיטור מיקי שמו מבית “על השולחן” . חוויות ורשמים מערב השקת הספר

07/09/2013

את מיקי שמו אין צורך להציג…

מי לא מכיר או שמע על מיקי שמו ולא ראה תוכנית אפייה בטלוויזיה עם השף קונדיטור מיקי שמו, שהוא אומן אפייה פופולרי.

הצילום באדיבות היח”צ

אצל מיקי שמו, כל ביס  בעוגייה, משלבת טעמים, מרקמים נפלאים, מראה מוקפד במיוחד והטעמים לא פעם מעלים זכרונות ילדות.

מיקי שמו מספר בהקדמה בספרו החדש והמרהיב: “נשביתי בקסם העוגיות במטבחה של סבתא מתילדה, היא אפתה עוגיות מסורתיות בדיוק כמו שאמה וסבתה אפו לפניה”….

השף קונדיטור מיקי שמו, הקדיש את הספר החדש לסבתו, וכמה מעוגיות הדגל שלה מככבות בין דפי הספר.  לצדן מביא הספר מבחר של  מאה עוגיות שמיקי שמו אסף ופיתח במהלך הקריירה המקצועית שלו: עוגיות חמאה, עוגיות ממולאות, חיתוכיות, בראוניז, חטיפי בריאות, עוגיות ללא קמח, מקרונים וגם עוגיות מלוחות.

בספר פרק מרתק במיוחד הכולל מבחר עוגיות מפורסמות מכל קצוות תבל: מדלנים צרפתיים ועד השורטברדים הסקוטיים.

בספר “אוצר העוגיות של מיקי שמו”, גם מדריך קצר להכנת בצק לעוגיות, עיצוב, אחסון נכון ועוד.

עיצוב  הספר והצילומים נפלאים. ספר אפייה שכייף לדפדף בו. כל המתכונים עם חומרי גלם נגישים והביצוע קל ופשוט.  הספר בהחלט עושה חשק  לקחת אותו למטבח ולהתחיל לאפות.

את הספר שלי קיבלתי בערב השקת הספר, שנערך בסניף  של קונדיטוריית שמו שברמת אביב,  עם  הקדשה אישית ממיקי שמו בכבודו ובעצמו.

בערב מופלא, מושקע, גדוש באנשים יפים מעולם הקולינריה, הדוגמנות, הקולנוע ,הסרטים והטלוויזיה, שהגיעו לפרגן, הסתובבתי לי נרגשת ומוקסמת  וטועמת מעשרות סוגי העוגיות הטעימות המעוצבות והיפהפיות , מלוחות ומתוקות ומנסה להיזכר מה שמם של הסלבים בקרבתי….

לא צילמתי  מקרוב את ה”אנשים היפים” שהגיעו לאירוע ההשקה  וחלקם היו עם בני/בנות זוג  וילדים… אני לא צלמת פפרצ’י….

“אוצר העוגיות של מיקי שמו”  הוא פרי עמלם ושיתוף פעולה בין הקונדיטור להוצאת “על השולחן”, שהפיקה גם את שני ספריו הקודמים: “מיקי שמו המיטב”, ו”שבתות וחגים” שכיכבו זמן רב ברשימות רבי המכר.

לקראת  ימי החגים ההולכים וקרבים, הנה לכם הצעה למתנה נהדרת ספר האפייה החדש “אוצר העוגיות של מיקי שמו” שניתן לרכוש בחנויות הספרים, באתר “על השולחן” וברשת “שמו הקונדיטוריה”.

לאתר “על השולחן” כנסו כאן לקישור: http://www.hashulchan.co.il/

בהזדמנות זאת רוצה לברך את כל קוראי בשנה טובה ומתוקה וחג שמח  :)

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

רוצים להישאר מעודכנים?
לחצו על הכפתור “עקוב אחרי”, פה למעלה מצד שמאל, ועדכוני הפוסטים שלי יגיעו ישירות למייל שלכם.

עוד מהבלוג של נדיה היבא

Thumbnail

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

Thumbnail

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

Thumbnail

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה