הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 539

החל ממרץ 2012

איך להצליח באפיה ביתית כמו בקונדיטוריה? גם אתם יכולים לאפות בקלות מאפה שמרים, שיישארו טריים וטעימים לאורך זמן. חברת שמרית מביאה לכם את הסוד של הקונדיטוריה!!!

31/08/2013

בהשקה שערכה חברת שמרית לפני מספר ימים, הוצג משפר האפייה החדש העשוי מחומרים טבעיים ווויטמין C.

אירוע ההשקה של המוצר החדש, נערך ב”דן גורמה” – המרכז הקולינרי הגבוהה לאמנויות הבישול.

מקבלים הסבר ממר איתן בן-חיים על  שמרים ומשפר האפייה החדש של שמרית

במהלך האירוע שולבה סדנת “מאפה שמרים שנשמרים” בהנחייתו של השף קונדיטור סטפן לייק, שהינו השף קונדיטור של חברת שמרית.

בסדנא הציג לנו השף קונדיטור מגוון הצעות שימוש  עם המוצר החדשני – משפר האפייה הטבעי החדש של שמרית.

לפני שהמשיך לספר לכם את חוויותי מסדנת האפייה, הנה מספר דברים על  שמרים ובמיוחד  על משפר האפייה החדש.

פאקא תעשיות בע”מ, שנמצא ופועלת בבת-ים, הינה יצרנית השמרים הטריים היחידה בישראל. החברה נוסדה בשנת 1934 ומאז נמצאת בבעלות החברה הישראלית-מעבדות  שרון והחברה הבלגית, שהינה  אחת מהחברות הגדולות בעולם לייצור מוצרי אפייה וקונדיטורייה.

השמרים הם בעצם ייצורים מיקרוסקופיים חיים, אז את השמרים מגדלים ולא מייצרים.

כדי להשיג תוצאות טובות בהכנת בצק שמרים, יש להקפיד על איכות השמרים, לישה נאותה ותפיחה מספקת.

פרטים נוספים והוראות על לישה נאותה ותפיחה מספקת, תוכלו למצוא בקישור של חברת שמרית, כאן

איכות השמרים: יש לשים לב לפני השימוש בשמרים לתאריך פג תוקף, לתנאי האחסון, ולמראה השמרים. הגרגרים צריכים להיות בהירים ונפרדים זה מזה. שקית נפוחה אינה תקינה. את השמרים יש לאכסן בקירור  הביתי – לא בדלת המקרר.  לשמרים יש ריח חמצמץ,  שנעלם מספר דקות לאחר פתיחת השקית.

מוצרי שמרית הם: שמרים בקובייה, שמרים בשקית – שמרים שנלקחו מהקובייה ועברו תהליך גרעון והמוצר החדש: משפר אפייה טבעי שמרית.

משפר האפייה  הטבעי החדש  המתאים לאפייה ביתית, מבטיח תוצאות אפייה, כמו בקונדיטוריה.

משפר האפייה החדש מכיל רק חומרים טבעיים ווויטמין C ומהווה גירסה משופרת של המשפר הקודם ששווק עד עכשיו רק בצמוד ל”שמרית בגרגרים”.

המשפר החדש, מאריך את טריות המאפה ומבטיח שגם אחרי מספר ימים המאפים לא יתייבשו ויהיו טריים לאכילה.

המשפר גם משפר את מרקם הבצק ומקצר את זמן התפיחה.

למשפר חיי מדף של לפחות שנה והוא נמצא במקררים ברשתות השיווק ובחנויות ליד השמרים הטריים בגרגרים ובקובייה.

אופן השימוש :  מוסיפים את תכולת שקית המשפר לקמח יחד עם  השמרים של שמרית ושאר מרכיבי הבצק. למתכון המכיל 1 ק”ג קמח, יש להוסיף 1 שקית משפר אפייה (או עפ”י הוראות המתכון).

שימו לב : המשפר אינו משמש תחליף לשמרים אלא תוסף לשיפור המאפה.

ועכשיו הולכים למטבח  להתנסות במשפר האפייה ולבחון את תוצאותיו בעזרתו והנחייתו של שף  קונדיטור סטפן לייק…

לא יכולתי להישאר אדישה למראה המטבח הענק… מבריק בניקיונו, כלי מטבח נקיים ומצוחצחים, משטחי עבודה  גדולים ונקיים ועל חלקם מונח  ציוד לאפייה ובישול מהמתקדמים שאני מכירה, תנורי אפייה גדולים עם טכניקות אפייה משופרות  (… לא הייתי מתנגדת לתנור אפייה כזה בבית…)

מתחילים את סדנת האפייה…

שף קונדיטור סטפן לייק, הסביר, לימד, הדגים, לש, גלגל, קיפל, פיזר חומרי גלם… ואנחנו ממלאים  את ההוראות אחריו… משתדלים שהתוצאה תהייה יפה ומוקפדת כמו של השף…

בסדנת האפייה הכנו מאפים מלוחים, מתוקים ולחמניות עם בצק  שמרים מאוד נעים למגע, בעל מרקם אחיד, גמיש, רך, אוורירי והיה קל ונוח לעבוד איתו.

אאהה… ואני קצת הסתבכתי בלעשות לחמנייה בשיטת 9  Q  8 – שיטה מיוחדת  לעיצוב לחמניות שהמציא השף… והתוצאות לא אחרו להגיע…

ריח משגע של בצק שמרים אפוי הציף את המטבח… המגשים עם המאפים המוכנים נשלפו מהתנורים… עכשיו צריך לטעום….

בסופו של יום נהדר עם המון חוויות לא רק טעמנו את מה שאפינו, אלה גם פינקו אותנו בארוחת בוצריים עשירה ומפנקת…..

שמרית משפר האפייה הינו בהשגחת בד”צ עדה חרדית ירושלים.

לקראת החגים וימי החול בפתח, בטוחה שכולנו נרצה  להפתיע את האורחים ובני המשפחה בתוצאות המעולות והריחניות של המאפים  והעוגות שנכין עם משפר האפייה  הטבעי החדש של שמרית.

לפרטים נוספים , מתכונים וכל מה שרציתם לדעת על אפייה עם שמרים – כנסו כאן לקישור  http://www.shimrit.co.il/

לפרטים נוספים על המרכז הקולינרי הגבוהה לאמנויות הבישול “דן גורמה” – כנסו כאן לקישורhttp://www.dangourmet.co.il/TelAviv/index.html

ובהזדמנות זאת מאחלת לכולכם, שנה טובה ומתוקה וחג שמח

כתבה , ערכה וצילמה: נדיה היבא

רוצים להישאר מעודכנים?
לחצו על הכפתור “עקוב אחרי”, פה למעלה מצד שמאל, ועדכוני הפוסטים שלי יגיעו ישירות למייל שלכם.

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה