הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממרץ 2012

מסעדה אתנית מעודכנת וחדשנית עם שילוב טעמים קולינריים ישנים וחדשים

22/07/2013

אתניקה הינה מסעדה אוריינטלית , חדשה וכשרה. המסעדה מחברת בין אוכל טוב, בשר משובח, טעמים וריחות אוריינטליים, המזכירה את המטבח של אמא של פעם.

הוזמנתי לסקר את המסעדה יחד עם בלוגרים ובלוגריות. זאת הייתה הזדמנות נהדרת לפגוש חברים חדשים “וירטואלים” פנים אל פנים.

מסעדת אתניקה ממוקמת באזור העסקים של הרצלייה פיתוח ומציעה חוויית אוכל אותנטית ומיוחדת. המסעדה משלבת בין מנות מזרח תיכון, כמו: קוסקוס, חריימה, לחם פרנה, לחמעג’ון, לבין מנות מערביות, כמו: קרפצ’יו, סושי ופילה סלמון.

הקונספט  העיצובי במסעדה, משלב בין קווים מודרניים עכשוויים  ומוטיבים אתניים עתיקים. השילוב בין השניים יוצר במסעדה אווירה אתנית ניחוחה, רגועה, צעירה ורעננה.

פנים המסעדה מעוצב בסגנון מודרני אתני. מגשי נחושת וכסף ענקיים מעטרים את הקירות, ומוזיקה אוריינטלית שמתנגנת בחלל המסעדה.

השילוב בין מנות האוכל, העיצוב ומוסיקת הרקע יוצרים אווירה מאוד מיוחדת במסעדה.

למסעדה מרפסת אסטטית ומטופחת, לאורחים שאוהבים לאכול באוויר הפתוח.

המטבח של אתניקה משלב מגוון רחב של טעמים וריחות בהגשה עכשווית מודרנית. תפריט המסעדה מורכב ממנות ססגוניות ומקוריות ומציע מנות בשריות, דגים ותבשילים מיוחדים.

חומרי הגלם של המנות נבחרים בקפידה רבה מספקים טובים וכולם תוצרת הארץ. המנות הם באיכות ובסטנדרטיים גבוהים ביותר.

אז אחרי כוסית יין מעולה וכוס מיץ לימונדה מצויינת התחלנו את הארוחה…

סלט עגבניות – פרוסות עגבניות עם עלי בייבי ומיני כדורי לבנה העשויים מחלב סוייה,  בתיבול של שמן זית ובלסמי מצומצם

לחמניות פרנה קטנות, טעימות מאוד, חמות ופריכות שנאפו בטאבון של המסעדה

חציל בלאדי – חציל שרוף עם טחינה גולמית, שום, לימון ופלפלים – המנה הייתה טעימה מאוד

סביצה דג ים – בתיבול צ’רמולה מרוקאית עם מיני ארטישוק – המנה הייתה טעימה מאוד עם שילוב טעמים מעניין –  ממליצה לא לוותר על המנה

קיפודי מוסר – דג מוסר עטוף בשערות קדאיף – המנה הייתה מצויינת  - לא לוותר על המנה – ממליצה

סושי מרוקאי – רול סלמון במילוי עשבי תיבול, עטוף באצת נורי ובבצק סיגר צרוב, על מצע של סלט עגבניות, לימון כבוש וכוסברה בתוספת במייה מטוגנת – שילוב של טעמים נהדרים, עשוייה היטב, הבמייה הייתה מצויינת וטעימה מאוד –   המנה מעולה

כדור של גלידת סורבה בטעם פירות יער – המנה הגיעה באמצע הארוחה, כדי לרענן את הטעמים בפה ולהפריד בין מנות הדגים ומנות הבשר…

דבלים – תאנים מיובשות במילוי כבד אווז על מצע של טחינה גולמית, סילאן ושערות חלווה – המנה מפתיע  וטעימה מאוד בגלל שילוב הטעמים – לא לוותר על המנה אם אתם מגיעים למסעדה

סיגרים מרוקאים במילוי בשר טלה  עם טחינה מחוצלת

קרפצ’יו מופלטה – רול של מופלטה עם קרפצ’יו סינטה, שמן זית ולימון

מופלטה אסדו – מופלטה במילוי  של אסדו פרוס, בצל מטוגן,, טחינה מחוצלת וסלט עגבניות קטן

שכבות של פילה בקר עם כבד אווז וחלמון של ביצת עין מוגש על מוט שיפוד

כדור גלידה בטעם וניל עם סיגר ממולא

כדורי גלידה בטעם וניל מצופים בשערות קדאיף על מצע של טחינה גולמית ורוטב סילאן

במסעדת אתניקה ניתן גם לערוך אירועים פרטיים וערבים סגורים בהזמנה מראש. צוות המסעדה והשף ישמחו להציעה למזמינים מספר אפשרויות להרכבת תפריט. התפריט הינו “תפריט סגור” החל מ-150 ₪ לסועד.

כתובת המסעדה: רחוב אריה שנקר 7, הרצלייה
ניתן לחנות ברחוב  החל  מהשעה 19:00 – ללא תשלום.

לפרטים נוספים והזמנות: כנסו כאן לקישור: http://www.etnika.co.il/

רק מלכתוב את הפוסט ולערוך את התמונות נעשתי רעבה… :)

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה