הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 455

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

בצהרי היום, ברחוב אגריפס פינת רחוב מני – באחד מהכניסות לשוק מחנה יהודה בירושלים, פגשנו את השף פולי, כשבידו שקית  עם פיתות  טריות וחמות עם שמן זית וזעתר  ממאפיית חבה– …”זה להתחלה”… הוא אמר”, שלא תהיו רעבים…” !!!

ממש באותה פינת רחוב,  ממש ממול, ציור ענקי ומרשים על בניין  ישן – זה הציור שמוקדש לשוק…ציור השוק ברחוב אגריפס, נעשה על-ידי קבוצת אמנים מהעיר ליון שבצרפת, המתמחה בציורי קיר.

בציור מופיעות דמויות שונות מהשוק, כולל סוחרים אמיתיים שמצאו את עצמם מתועדים על הקיר. הציוד נראה מאוד אמיתי  וממחיש את ההווי בשוק מחנה יהודה,  סיפוריו וסוחריו. האמנים ליקטו את סיפורי הסוחרים ושיבצו את הדמויות בציור. חלק מהאנשים המצוירים כאן, ניתן למצוא בין דוכני השוק.

פולי השף, הוא שף ירושלמי כבר מספר שנים , חי ונושם את העיר ומחובר להוויה הירושלמית בהיכרות עם אנשים, מקומות, טעמים, מראות והריחות. הוא גם חבר באיגוד השפים והיה שף במלונות: מרידיאן בחיפה, המלך דוד בירושלים והשף הראשי של אניית מג’יק1.

פולי, חושף מדי סיור עבור אורחיו בשוק, את המקומות הטעימים, המראות והריחות בשילוב ידע היסטורי נרחב והיכרות מעמיקה עם סוחרי השוק ודמויות צבעוניות ומרתקות החיות ופועלות בשוק. לפעמים מצליח פולי להפתיע גם ירושלמיים “אסליים” כשמוביל אותם לסמטאות ופינות לא מוכרות בשוק.

בסיורים פולי משלב סיפורים אישיים ומשפחתיים הקשורים בשוק: כמו למשל שנישא לאישה ממוצא כורדי ומעת לעת מגלה את עבר משפחתה בשכונת הכורדים שהייתה ידועה בעבר כ”שכונת הפחונים” ואת קרוביה שעד היום נמצאים בקרבת השוק.

הסיור כולל ביקור במקומות הכי סמליים, צבעוניים וייחודיים של שוק מחנה יהודה, מעבר דרך סמטאות השוק הוותיקות והחדשות והיכרות עם השוק המתחדש אשר הופך במהרה למוקד תיירותי וגסטרונומי שאסור לפספס למבקרים מהארץ ומהעולם.

הסיור בשוק מחנה יהודה, מזמן לנו מפגש עם ריחות, צבעים, קריאות הרוכלים ,טעימות ממגוון רחב של דוכני השוק עם סיפורים  מרתקים מהעבר וההווה.

מפאת קוצר הזמן  (היינו צריכים להספיק להגיע  גם למסעדת פרנג’ליקו ולסושייה – חיכו לנו שם…), לא הגענו לכל המקומות בסיור, אבל בכל זאת אזכיר כאן  את המקומות שהסיור המלא כולל:

פלאפל מולה – לפי פולי, זהו הפלאפל הטעים במדינה, הסוד הוא הטריות והיותו של הפלאפל נקי מגלוטן, תטעמו ותשפטו בעצמכם. פולי אף מספר שכאן הומצאה המנה “מעורב ירושלמי”.

מאפיית הדקל – מאפייה מיוחדת בזכות המאפים הייחודים ושיטת האפייה הבלתי רגילה הטומנת סיפור המלמד את קסמו של השוק – צעיר דרום אמריקאי מצא עצמו מאוהב בשוק, החליט לעשות עלייה ולפתוח מאפייה במקום.

מסעדת רחמו – מעוז ירושלמי וותיק ומוכר שם נשמע סיפורים מעניינים על המסעדה, בעליה וההיסטוריה שלה וכמובן טעמנו מהחומוס המיתולוגי של המקום וגם גילו לנו את סוד הכנתו…

גלידת מוסלין – גלידרייה מיוחדת ושונה מכל גלידרייה אחרת, אשר פיתחה טעמים נועזים וייחודיים כמו גלידת זעפרן, בזיליקום, צ’אי מסאלה, ווסאבי ועוד..

מתחם מסעדת עזורה – במתחם עצמו נכיר חוויה ירושלמית עתיקה ומיוחדת, ממש סמוך למסעדה ישנו מקום מפגש של עשרות גברים ירושלמים שמגיעים למקום מידי יום במטרה להיפגש עם חברים ואיך לא – לנהל שיחות על ענייני דיומא.. ואי אפשר להתעלם  מהמסעדה עצמה, שמבשלת את מאכליה הביתיים  בסירים ענקיים על-גבי פתיליות.

מפעל הטחינה הקטן מפעל קטן אך מיוחד מאוד הפועל בין הבאסטות בשוק.. אבן ריחיים ענקית טוחנת בשיטה המסורתית והישנה טחינה טרייה ואיכותית ממנה מצליחים להפיק במפעל טעמים ייחודיים וטעימים..

ממלכת החלבה – מי לא מכיר…  בין סמטאות השוק הצבעוניות והססגוניות, הגענו לממלכת החלבה, שם טעמנו את סוגי החלבות המיוחדות, הנעשות במקום ופגשנו את המלך בכבודו ובעצמו.

באשר גבינות – אחת מחמש חנויות הגבינות המובילות בעולם בידע העשיר ובמגוון הגבינות העצום – 1200! גם פה לא נצא ללא טעימות – אותי באופן אישי, מאוד מרגש להיות כאן, בין ערמות הגבינות , המראות, הטעמים והריחות… היה קשה להיפרד מהחנות כאן.


עוזי אלי – איש האתרוגים: מוסד ותיק ומוכר בירושלים, עוזי מכין מיצים טבעיים מפירות מיוחדים ויוצר טעמים מופלאים – לא נוותר על טעימה ממיץ הגת אשר לפי עוזי עושה פלאים..

חכמת הבורקס מחיפה – באמצע השוק, בחצר ירושלמית טיפוסית, מסביב לשולחן ערוך כל טוב טעמנו בורקס טרי, אותנטי ומיוחד עם סיפור מעניין.

סדנת גילוף וחיתוך פירות וירקות – באותה חצר, בעודנו טועמים את הבורקסים החמים והטעימים, הסתכלנו בהתפעלות  על פולי השף שלימד אותנו איך להפוך את הגשת הפירות והירקות שלנו להרבה יותר מיוחדת ובלתי נשכחת…

החטיף הבריא שלי – נלמד להכין חטיפים מהמון סוגים של תערובות מיוחדות ובריאות של גרנולה…

חנות התבלינים תבל – בכניסה לשכונה הוותיקה אוהל משה ישנה חנות תבלינים אשר מעבר להיותה ברובה אורגאנית ומלאה בהמון סוגי תבלינים, ניתן להשיג בה אבנים מיוחדות עם סגולות מרפא ונגד עין הרע…

אחרי סיור טעימות שכזה אין צורך לחפש מסעדה!!!  :)

לפרטים נוספים והזמנות כנסו כאן לקישור: http://www.poli-chef.co.il/

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה