הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 535

החל ממרץ 2012

רוטב הטבסקו המפורסם מציין 150 שנה במספר מצומצם של אירועים חגיגיים ברחבי העולם, בניהם בישראל ,בנוכחות השף הבינלאומי של טבסקו, גארי אוונס. בכתבה גם מתכון להכנת קוקטייל עם רוטב טבסקו

13/03/2019

השבוע הוזמנתי  לאירוע במסעדת התרנגול הכחול של השף שאול בן אדרת, לחגוג 150 שנים למותג הבינלאומי, והרוטב הכי מפורסם “טבסקו”.

במיוחד עבור האירוע רקח  והכין השף שאול בן אדרת תפריט מנות וקוקטיילים מקורי שכולו  על טהרת  רוטבי הטבסקו. הטעמים השונים של רוטבי הטבסקו השתלבו נהדר, עוררו והקפיצו את הטעמים של המנות והקוקטיילים שטעמתי באירוע והפכו הכל לטעים וטוב יותר.

מימין גארי אוונס שף ראשי של טבסקו העולמית, אבי ביטון יבואן בלעדי טבסקו ישראל, שף שאול בן אדרת.
צילום: יחצ

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: יחצ

אז איך הכל התחיל?
ב -1868, אדמונד מקילני, חתך את פלפל הטבסקו הראשון שלו, ממנו יצר רוטב פיקנטי כדי להחיות את הטעמים במזונות לבני משפחה וחברים. יצירת רוטב פשוט זה, ישנה ללא משים את הדרך שבה אוכל העולם לנצח.

היום, 150 שנה מאוחר יותר, רוטב הפלפלים החריפים המפורסם שמר מק’לני הכין- “טבסקו”,הוא מותג עולמי ייחודי לא רק בגלל ההשתלבות שלו בכל מאכל, אלא גם הגיוון שהוא מציע. בקבוק איקוני אדום כתום עם תווית היהלום אשר מוכר ונמכר ביותר מ- 185 מדינות ומסומן ב 22 שפות ודיאלקטים.

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

“טבסקו” מיוצר בלואיזיאנה ארה”ב ומופק מפלפלים חריפים הנושאים את אותו השם אשר נקטפים בעבודת יד בלבד. בתהליך הפקת הרוטב, מוסיפים לפלפלים מלח מקומי ולאחר זמן קצר של תסיסה במלח וחומץ, התמיסה מועברת לתוך חביות מעץ אורן לבן ושם היא עוברת תהליך ארוך מאוד של תסיסה ויישון במשך שלוש שנים.

מלבד הטעם הקלאסי הרגיל, מייצרים בטבסקו מגוון טעמים ביניהם פלפל חלפיניו, פלפלים מעושנים, פלפל הבנרו, רוטב בטעם שום ועוד.

בקבוקון הרוטב נמכר בכל העולם כולו בבקבוקון זהה. הבקבוקון שקוף ועליו מדבקות כשהמכסה קטנטן אדום ובעל שמונה צלעות. בכל בקבקון רוטב יש לפחות 720 טיפות ובכל יום מייצרים כ 700 אלף בקבוקי טבסקו במפעל ובשנה נמכרים מעל ל 100 מיליון בקבוקונים ברחבי העולם!!!!

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

מגמת אכילת מזון חריף עלתה מאוד בשנים האחרונות ברחבי העולם, והכנסת תיבולים אקזוטיים וחריפים למטבחים רבים ושונים הפכה לפופולארית מאוד ואחת הסיבות לכך הם מחקרים רבים המצביעים על ייחוס סגולות רפואיות למזונות מתובלים וחריפים.

בין האנשים המפורסמים בעולם שמכורים לרוטב נמנים גם מלכת אנגליה וג’ורג’ בוש האב שסיפר לא אחת שהוא שם טבסקו על כל דבר שהוא אוכל.

רוטב הטבסקו המפורסם מציין 150 שנה במספר מצומצם של אירועים חגיגיים ברחבי העולם, בניהם בישראל ,בנוכחות השף הבינלאומי של טבסקו, גארי אוונס.

האמת!!! גם אני מכורה לרוטב הטבסקו!!!

קוקטיל POMEGRANATE GINGER SNAP עם רוטב טבסקו. צילום יחצ

הנה מתכון להכנת קוקטייל נהדר  POMEGRANATE GINGER SNAP  עם רוטב טבסקו
רכיבים
1/4 כפית טבסקו אדום
2 כוסות של מיץ רימונים
1/2 כוס של יין לבן
1 כף מיץ ליים
קרח מרוסק
1/2 כוס של ג’ינג’ר אייל מקורר
טוויסט ליים לקישוט

הוראות הכנה
יש לערבב את מיץ הרימונים עם היין הלבן ומיץ הליים עם רוטב הטבסקו.
הוסף את קוביות הקרח לשתי כוסות גבוהות, ומזוג את תערובת המשקה.
מזוג מעל את הג’ינג’ר אייל וקשט עם טוויסט ליים.

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

חוגגים 150 שנים לרוטב טבסקו במסעדת התרנגול הכחול – צילום: נדיה היבא

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ

עקבו אחרי גם באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?!

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה