הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 538

החל ממרץ 2012

סירופ אגבה כחולה אורגני, טהור, נהדר להמתקת משקאות ומגוון מאכלים, בהם גם סופגניות ולביבות. בכתבה גם 3 מתכונים להכנת: ממרח חמאת בוטנים וסירופ אגבה, ממתק בריאות וסלט ירקות צבעוני

12/11/2018

חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה מוצר חדש: סירופ אגבה כחולה אורגני, 100% טהור, נהדר להמתקת משקאות ומגוון מאכלים, בהם גם סופגניות ולביבות.

הסירופ, המיובא ממקסיקו, מופק מליבת צמח האגבה הכחולה. הוא מתוק פי 1.5 מסוכר וכפית אחת ממנו מכילה כ- 20 קלוריות. אם משלבים אותו באפייה ובבישול, מומלץ להמירו ביחס של 2/3 כוס אגבה – במקום כוס סוכר. הסירופ אינו מושפע מטמפרטורה והוא תמיד נותר נוזלי.

לסירופ  אין לו את טעם הלוואי שמאפיין ממתיקים אחרים. אגב, האגבה הכחולה היא הבסיס של הטקילה, המשקה האלכוהולי הלאומי של מקסיקו.

תבואות – סירופ אגבה כחולה אורגני. צילום – אייל קרן

אפשר להמתיק באמצעות הסירופ שתייה קרה או חמה, ולהשתמש בו במגוון מתכונים – להכנת רטבים לסלטים, למרינדות לעוף, למנות בשר ודגים, להמתקת עוגות ועוגיות, וכמובן כציפוי או מילוי של מאכלי חג החנוכה – סופגניות ולביבות.

כשר בהשגחת מגן דוד מקסיקו ובאישור הרבות הראשית לישראל.
מחיר: 18.90 ש”ח לבקבוק של 330 גרם.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.
לפרטים: www.tvuot.co.il

ממרח חמאת בוטנים עם סירופ אגבה. צילום Pixabay

הצעות למתכונים:ממרח חמאת בוטנים וסירופ אגבה
ציפוי או מילוי ללביבה, סופגנייה או פנקייק, נודלס ומוקפצים, על פירות שלמים או חתוכים (כמו תפוח עץ) ועוד
חומרים:
2 כפות חמאת בוטנים טבעית
מעט מים
1 כף סירופ אגבה
מעט קינמון ו/או אבקת ג’ינג’ר (לפי הטעם)

אופן ההכנה:
מערבבים את חמאת הבוטנים עם מים, עד שמתקבל מרקם חלק אך סמיך. מוסיפים סירופ אגבה, ג’ינג’ר וקינמון. לערבב ולתקן תיבול. למרוח על פרוסות של תפוח עץ.

מתכון להכנת ממתק בריאות
חומרים:
200 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% מוצקי קקאו)
1 כוס טחינה גולמית
1.5 – 2 כפות סירופ אגבה כחולה
1 כוס אגוזי מלך שבורים או שבבי שקד (רצוי לקלות במחבת חמה, ולצנן)

אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד ולערבב עם שאר המצרכים. לצקת לתבנית אינגליש קייק ולהקפיא. הממתק עשיר ורצוי להגיש ממנו פרוסות דקות.

סלט ירקות צבעוני עם סירופ אגבה. צילום  Pixabay

מתכון להכנת סלט ירקות צבעוני
חומרים:
חופן גדול של עלים ירוקים וסגולים
24 עגבניות שרי צבעוניות, פרוסות
1 גזר, חתוך לגפרורים דקים
1 מלפפון, חצוי ופרוס דק

לרוטב:
3 כפות שמן זית
1 כף חומץ בלסמי
1- 2 כפות סירופ אגבה כחולה (תלוי במתיקות שרוצים)
1/2 – 3/4 כפית מלח ים אטלנטי
פלפל שחור

אופן ההכנה:
לערבב את חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה. לערבב את הירקות. לצקת את הרוטב מעל.

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

עקבו אחרי גם באינסטגרם 
בדף הפייסבוק : נדיה היבא
ובקבוצה : מה נשמע? מה חדש?! 

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה