הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 530

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

מסעדת שף המתמחה בדגים ומאכלי ים, אך אינה מזניחה את אוהבי הבשר שבינינו ומציעה לצד מנות הים העשירות גם תפריט בשרים איכותי.

18/06/2018

כבר למעלה מעשר שנים מסעדת “הצדף” בולטת בנוף הקולינרי של ראשון לציון. המסעדה הוקמה בשנת 2002 על ידי השף דוד אביטל שהינו גם בעלי המקום. המסעדה ממוקמת בשדרות משה דיין,  במיקום מרכזי במערב ראשון לציון, בדרך לחוף הים. 

מסעדת הצדף בראשון לציון. צילום: נדיה היבא

גילוי נאות: הוזמנתי לערב טעימות מתפריט הערב החדש.

המסעדה  משיקה בימים אלו, תפריט ערב חדש המביא עמו בשורה חווייתית שבאה לתת מענה למבקרים במסעדה, בשעות הערב ומבקשים מנות מדויקות, קטנות ומתאימות לצד משקה או קוקטייל, מאין נשנוש המהווה תחליף לארוחה שכוללת מנה מובחרת ללא מבחר הסלטים, הרטבים והלחמים המוגשים בתחילתה.

תפריט הערב מורכב ממנות ראשונות  דוגמת: מנת הדגל של המסעדה סרדינים מחותנים ,  קרפצ’יו סיציליאני מעגבניות בייבוש בייתי , פולנטה תירס  עם שמן כמהין ומיקס פטריות , שיפודי שרימפס צרובים על הגריל במרינדת הדרים, ורינייקי כיסונים במילוי תפוחי אדמה ובייקון טלה , ריזוטו שחור  עם אפונה ופרמז’ן  ועוד.

תפריט הערב מוצע החל מהשעה 21:00 ועד שעת סגירת המסעדה.
מידי פעם ישתנו מנות בתפריט .

במסעדה חלל אירוח קלאסי וסולידי, מרווח ונעים ובנוסף – חדר פרטי רחב מימדים המיועד לאירועים פרטיים ומיוחדים, אירועי חברות וכנסים מקצועיים. החדר מודולרי וניתן להתאימו לכל גודל  עד 100 איש, אני התארחתי בחדר הפרטי שהייתה בו אווירה מאוד נעימה, נינוחה ורגועה.

מסעדת הצדף בראשון לציון. צילום: נדיה היבא

מסעדת הצדף בראשון לציון. צילום: נדיה היבא

מסעדת הצדף בראשון לציון. צילום: נדיה היבא

המסעדה הינה מסעדת שף המתמחה בדגים ומאכלי ים, אך אינה מזניחה את אוהבי הבשר שבינינו ומציעה לצד מנות הים העשירות גם תפריט בשרים איכותי.

מדי יום מגיעים למטבח המסעדה חומרי גלם טריים ובאיכות ללא פשרות והודות לצוות הטבחים המקצועי הופכים לסלטי הבית המגוונים, למנות המוכרות והאהובות, כמו גם למנות ספיישל מתחלפות מעת לעת.

מסעדת הצדף בראשון לציון. צילום: נדיה היבא

מסעדת הצדף בראשון לציון. צילום: נדיה היבא

במסעדה תפריט יינות איכותי של יקבי רמת הגולן המשובחים, מבחר גדול של קוקטיילים, תפריט קינוחים עשיר, תפריט ילדים עם מנות מותאמות לקטנטנים, וכן תפריט עסקיות לארוחות עסקיות במהלך השבוע.

מבחר עשיר של קוקטיילים. צילום: נדיה היבא

מבחר עשיר של קוקטיילים. צילום: נדיה היבא

את הארוחה פתחנו בטעימות של  מספר קוקטיילים (40 ש”ח)

ובהמשך הוגשו לשולחן:

צילום: נדיה היבא

לחם הבית עם צלוחית קטנה של חמאה  (5 ש”ח במילוי חופשי) הלחם טרי וטעים בדיוק כמו שאני אוהבת.

צילום: נדיה היבא

 חמש סוגי סלטים  טריים תוצרת הבית  – סלט איקרה עם בצל אדום קצוץ, סלט צ’זיקי, סלט סלק חי, סלט כרוב עם נענע וחמוציות,  נתחי מאטיאס  (6-8 ש”ח לסלט במילוי חופשי). כל הסלטים שטעמתי היו טריים וטעימים שאי אפשר היה להפסיק לנשנש.

צילום: נדיה היבא

חציל בלקני קלוי עם נגיעות של טחינה גולמית, סילאן וגבינת טולוס (48 ש”ח) הסלט מתובל היטב והולך נהדר עם לחם הבית.

צילום: נדיה היבא

סרדינים מבית אמא  (מחותנים/מג’אג’ין)  במילוי ממולאים בכוסברה, פטרוזיליה , שום, ופלפל חריף  -  (54 ש”ח) מנה עם טעמים של בית מצויינים. אוהבת שילוב של כוסברה ודגים. מומלץ ביותר.

צילום: נדיה היבא

סלט חם קר של עגבניות שרי צבעוניות, בולגרית וחלמון (48 ש”ח) שילוב  טעים ומעניין של חם וקר במנה. אני אהבתי.

צילום: נדיה היבא

שיפודי שרימפס צרובים על הגריל במרינדת הדרים (54 ש”ח) 

צילום: נדיה היבא

פולנטה תירס בשילוב מיקס פטריות, שמן כמהין וגילופי פרמג’אן (48 ש”ח). אהבתי את הרכות  ושילוב הטעמים במנה. 

צילום: נדיה היבא

ורניקי כיסונים במילוי תפוחי אדמה ובייקון טלה על מצע של שמנת חמוצה (55 ש”ח). לא כל כך התחברתי עם הטעמים של הטלה עם השמנת החמוצה. החברות שלי לארוחה התלהבו מהמנה.

צילום: נדיה היבא

קרפצ’יו דניס , זרעי עגבנייה, שמנת חמוצה ושמיר, פלפל חריף, כוסברה וגרידת  תפוז (54 ש”ח). הקרפצ’ו היה טרי וטעמים,  למרות שלא היה מספיק מתובל לטעמי הצלחת חוסלה.

צילום: נדיה היבא

קרפצ’יו סיציליאני מעגבניות בייבוש ביתי, אנשובי, זיתי קלמטה, פלפל חריף ויוגורט עזים (48 ש”ח)

צילום: נדיה היבא

שרימפס ברוטב שמנת וגבינת גליל כחולה (54 ש”ח). זאת מנת הבית – והיא לא סתם נקראת כך!!!  

צילום: נדיה היבא

סלט  ברוטב קיסר, לבבות חסה, פרמז’ן ואנשובי (48 ש”ח). הייתי מוותרת על מנת הסלט הזה.

צילום: נדיה היבא

סשימי לוקוס על מצע של טחינת יוגורט, קרם אפונה וחציל קלוי (55 ש”ח). אוהבת סשימי לוקוס וזאת הייתה מצויינת, חבל שהיה מעט מדי במנה.

צילום: נדיה היבא

ריזוטו שחור עם אספרגוס, אפונה ופרמג’ן (48 ש”ח). לא התחברתי למנה בגלל האורז השחור

ובגזרת הקינוחים טעמנו:

צילום: נדיה היבא

מתוק מהטבע – מנה טבעונית – מוס חלווה, פיסטוקים, פקנים, שערות חלווה, שוקולד מריר ורוטב סילאן (48 ש”ח). ממליצה במיוחד לאוהבי החלווה. הקינוח מעולה.

צילום: נדיה היבא

3 סברינות קטנות – עם  קרם מסקרפונה ורוטב  פירות יער חמצמץ (48 ש”ח). שילוב טוב של מתיקות עם חמיצות הרוטב.

צילום: נדיה היבא

מילפיי עם קרם ברולה עם בננות מקורמלות ורוטב טופי חם (48 ש”ח). לא הייתי מוותרת על הקינוח הוא ממש מצויין.

מסעדת הצדף שמה דגש מיוחד לאירועים וחגיגות – מאירועים קטנים ועד אירועים רבי משתתפים מחגיגות משפחתיות ועד כנסים מיוחדים לחברות ועסקים.

מסעדת הצדף בראשון לציון – חדר פרטי . צילום: נדיה היבא

מסעדת הצדף בראשון לציון – חדר פרטי . צילום: נדיה היבא

החדר הפרטי המיועד לאירועים מרווח במיוחד ויכול לשרת כל מספר אורחים עד 100 איש באוירה אינטימית הודות לאופי המודולרי של החלל. לחדר הפרטי הפרדה מאולם המסעדה וכן כניסה נפרדת.

המסעדה פתוחה בכל ימות השבוע החל מהשעה 12:00 בצהרים ועד אחרון הלקוחות.
כתובת המסעדה:
שדרות משה דיין, פינת רחוב משה ספיר 2, ראשון לציון
טלפון: 03-9627111
פקס: 03-9513006
בצמוד למסעדה מגרש חנייה גדול ללא תשלום.

לאתר הבית ולהזמנות http://www.zedef.co.il/he/home/

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה