הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 520

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

המותג מאסטר שף מציע מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער, של אסטלה – מלכת העוגות, ובעלת בית הספר לאפייה – חג שבועות שמח

09/05/2018

שבועות כמעט כבר כאן וכולם “שוברים את הראש” ומחפשים מתכון לעוגת הגבינה המושלמת , שתהייה “הדובדבן שבקצפת” וחגיגית בשולחן החג.

המותג “מאסטר שף” מציע מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער, של אסטלה – מלכת העוגות, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית “בייק אוף”. אסטלה, מנהלת “אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה.

עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער של אסטלה מנהלת כיתת אומן לקונדיטוריה
צלם אסף אמברם

רכיבים:
להכנת בצק ברטון
180 גר’ חמאה
180 גר’ סוכר
4 חלמונים
250 גר’ קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה

למוס מ-2 שמנות
500 גר’ שמנת חמוצה
120 גר’ אבקת סוכר
10 גר’ ג’לטין (2 וחצי כפיות)
60 מ”ל מים ( 4 כפות)
500 גר’ שמנת מתוקה (2 מיכלים)
1 שקית פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל

פירות לקישוט:
פירות יער, תותים

אסטלה מנהלת כיתת אומן לקונדיטוריה
צלם נימרוד גיינשר

מאסטר שף פודינג וניל
צילום: יחצ

הוראות הכנה:
1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה בצק.
2. מחממים תנור ל-160 מעלות.
3. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ”מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס”מ. מכניסים לתנור ואופים כ-10 דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.
4. מכינים את המוס: טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר.
5. יוצקים מים קרים על הג’לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות. מוסיפים לתערובת של השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.
6. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית.
7. יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.
8. שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים במקרר עד להגשה.

כשרות: בד”צ אגודת ישראל

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה