הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 520

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

מתכון טעים וגם מרשים להכנת ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות המתאים לשולחן חג השבועות

09/05/2018

לקראת חג השבועות, הידוע גם כחג הפסטה הלא רשמי, מותג ברילה מפנק במתכון של ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות שהכינה רחלי קרוט.

ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות של ברילה
צלם אסף אמברם

מצרכים ל-8 מנות :
1 בצל לבן, קלוף
2 כפות חמאה
2 כפות שמן זית
2 זוקיני ירוקים או קישואים
3/4 כוס אפונה עדינה, מופשרת
1 ו-1/2 כוסות ברילה פסטה סטלינה (צורת כוכבים)
3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות רותח
1/2 כוס גבינת פרמזן, מגורדת דק
מלח ופלפל שחור

להגשה:
גבינת פרמזן מגורדת דק

ברילה לחג לשבועות ולכל השנה – ריזוטו מפסטה קטנה עם ירקות ירוקים וגבינות צלם אסף אמברם

אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות.
- בסיר רחב ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הבצל עד ריכוך.
- חותכים את הקישואים לקוביות בגודל 1 ס”מ ומוסיפים. מטגנים, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות.
- מוסיפים פסטה כוכבים, אפונה עדינה וציר ירקות רותח/ מים רותחים ומערבבים.
- מבשלים על אש קטנה עד שהפתיתים רכים.
- מוסיפים 1/2 כוס גבינת פרמזן ומערבבים היטב עד שהיא נמסה.
- מעבירים לקערת הגשה, מגרדים מעל גבינת פרמזן ומגישים חם.

חג שבועות  טעים ושמח !!!!

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה