הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 520

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

המותג מאסטר שף מציע לכבוד חג השבועות מתכון של מילפיי – קרם שניט וניל אותו הכינה כוהנת האפייה הגדולה אסטלה

09/05/2018

חג שבועות הוא גם חג הגבינות, ובמיוחדת החגיגה הגדולה של עוגות הגבינה.
עוגות הגבינה מפארות את שולחנות החג, מתכונים מיוחדים לעוגות מיוחדות צצים כפטריות לאחר הגשם ובכל בית בישראל לפחות עוגת גבינה אחת מפארת את שולחן החג, וכל אופה וקונדיטור חובב או מקצועי מציע את המתכון שלו  לעוגת הגבינה ונשבע כי שלו היא הכי טובה.

המותג “מאסטר שף” מציע לכבוד חג השבועות מתכון של מילפיי – קרם שניט וניל (הידועה גם בשמה העממי “עוגת נפוליון”), העוגה הצרפתית האהובה בעלת 1,000 העלים, אותו הכינה כוהנת האפייה הגדולה אסטלה, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית “בייק אוף”. אסטלה, מנהלת “אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה”.

מילפיי – עוגת נפוליאון עם פודינג וניל של אסטלה
צלם אסף אמברם

מתכון לעוגה בגודל 9X25
בצק עלים
1 חבילה בצק עלים
אבקת סוכר- לפי הטעם

מלית קרם שניט:
200 מ”ל (1כוס) חלב
200 מ”ל (1 כוס) שמנת מתוקה
1 חבילה פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל אמיתי

הכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מכינים את הבצק: מרדדים בצק עלים לעובי 3 מ”מ.
3. חותכים מהבצק מלבן בגודל 30*32
4. מכניסים את הבצק לתנור ואופים במשך 10 דקות. מורידים את החום ל-180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות.
5. מוציאים את הבצק מהתנור, מפזרים שכבה דקה של אבקת סוכר. מעלים את החום ל-250 מעלות ואופים עוד 2-3 דקות, עד שהסוכר מתקרמל. מוציאים מהתנור ומצננים.
6. לאחר שהבצק מתקרר, חותכים את הבצק ל-3 מלבנים שווים.
7. מכינים את המלית: בקערה גדולה מקציפים שמנת, חלב ופודינג. מעבירים למקרר עד הרכבת המנה.
8. מרכיבים את המנה: מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר בקוטר 10 מ”מ.
9. מניחים מלבן בצק על צלחת הגשה ומזלפים כיפות צפופות. מניחים מלבן בצק נוסף ומזלפים שוב כיפות צפופות. מניחים את יחידת הבצק האחרונה ומפדרים באבקת סוכר.
10. מומלץ ליצור צורת קישוט עם אבקת הסוכר.

מילפיי – עוגת נפוליאון עם פודינג וניל של אסטלה
צלם אסף אמברם

המתכון באדיבות המותג הקולינרי “מאסטר שף”.

חג שבועות טעים ושמח לכולם!!!

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היחצ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה