הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 530

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

קליית גת מציעה מתכון חגיגי וכשר לפסח למנה שתעשיר כל ארוחה – תבשיל קוביות בשר עם פירות יבשים ואגוזים.

19/03/2018

חג הפסח כבר כאן, בין אם אתם מארחים או מתארחים אתם כבר מתכננים איזה מנות חגיגיות  להכין ולהגיש לארוחת החג.

קליית גת מציעה מתכון חגיגי וכשר לפסח למנה שתעשיר כל ארוחה – תבשיל קוביות בשר עם פירות יבשים ואגוזים. המתכון קל להכנה, וניתן להכין יום לפני ההגשה, כדי להקל על ההכנות.

המתכון באדיבות השף קונדיטורית עמית דונסקוי.
החומרים במתכון מתאים ל-8 מנות:

קליית גת – מתכון חגיגי לפסח, קוביות בשר פירות יבשים ואגוזים
צילום בועז לביא

לבשר:
4 כפות שמן קנולה
1 ק”ג צלי כתף חתוך לקוביות גדולות
2 בצלים קלופים, חתוכים לפרוסות
4 שיני שום
4 עלי דפנה
1/2 כוס יין לבן
11/2 כוסות מים
1/2 כוס סילאן טבעי קליית גת
מלח ופלפל

לפירות היבשים:
2 כפות שמן
1 כוס משמשים מיובשים
1 כוס שזיפים מיובשים ללא חרצנים
1 כוס צימוקים
4 כפות סילאן טבעי קליית גת
1/4 כפית קינמון
1/4 כוס אגוזי מלך טבעיים קליית גת
1/4 כוס פקאן טבעי קליית גת

אופן ההכנה:
1. בסיר כבד מחממים את השמן ומטגנים את קוביות הבשר מכל צדדיהן, עד להזהבה. מוסיפים את הבצל, השום ועלי הדפנה ומטגנים דקה נוספת.

2. יוצקים לסיר את היין, המים והסילאן, מערבבים, מכסים ומבשלים את הבשר כשעה ורבע על להבה בינונית. אם יש צורך ניתן להוסיף מעט נוזלים.

3. במחבת גדולה מחממים את השמן, מוסיפים את כל הפירות היבשים ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הסילאן והקינמון ומערבבים.

4. מחממים תנור ל-170 מעלות.

5. מעבירים את הבשר לתבנית, מניחים מעל את הפירות היבשים ויוצקים מעט מהרוטב. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור כ-30 דקות.

6. שמים במחבת את האגוזים וקולים קלות.

7. מוציאים את התבשיל מהתנור ועבירים לכלי הגשה, מפזרים מעל את האגוזים הקלויים ומגישים חם.

חג פסח כשר טעים ושמח!!!

ערכה: נדיה היבא
צילום באישור שימוש היחצ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה