השף הישראלי עומרי כהן הגיע לשלישיית הגמר בתחרות הבינלאומית "השף הצעיר והמבטיח"

השף הישראלי עומרי כהן, הגיע לשלישיית הגמר בתחרות הבינלאומית -השף הצעיר והמבטיח- מקום מאוד מכובד במיוחד כשמדובר בתחרות בינלאומית.

השף הישראלי עומרי כהן שזכה בתחרות השף המבטיח בצילום השף עם הזוכים ממדינות נוספות. צילום יחצ חול

בשבוע שעבר סיפרתי ושיתפתי אתכם בכתבה על החגיגה הקולינרית שנערכה במסעדת ווסט סייד שבמלון רויאל ביץ' בתל-אביב. במסגרת האירוע חשף שף המסעדה עמרי כהן (25), את המנות אותן יציג בתחרות, במסגרתה ייצג את ישראל בתחרות הבישול הבינלאומית: “השף הצעיר והמבטיח”, שנערכת ב 26.9 ב”אקדמיה ברילה” באיטליה.
עכשיו וודאי תרצו לדעת מה תוצאות התחרות:
השף הישראלי עומרי כהן, הגיע לשלישיית הגמר בתחרות הבינלאומית "השף הצעיר והמבטיח". מקום מאוד מכובד במיוחד כשמדובר בתחרות בינלאומית.


השף עומרי כהן בן 25, המשמש כשף מסעדת ווסט סייד, במלון רויאל ביץ בתל-אביב, הגיע אתמול בערב (יום א) לשלישיית הגמר בתחרות הבינלאומית "השף הצעיר והמבטיח" שנערכה באיטליה.
עומרי הוא השף הישראלי הראשון שלקח חלק בתחרות מתוך -20 בו התמודד מול השפים מקנדה, איטליה, גרמניה, צרפת, יפן, ספרד, אנגליה, סין, יוון ועוד.

השף הישראלי עומרי כהן שזכה בתחרות השף המבטיח.
בצילום השף עם הזוכים ממדינות נוספות . צילום יחצ חול

השף הישראלי עומרי כהן שזכה בתחרות השף המבטיח
בצילום השף עם הזוכים ממדינות נוספות. צילום יחצ חול

במקום הראשון זכה השף מארה"ב- מסאן דייגו. בגביע הכסף זכו השף הישראלי והשף היפני – שהגיעו לשלישיית הגמר.
התחרות נערכת מידי שנה בעיר פארמה בחסות "האקדמיה של ברילה", מוסד קולינרי שמטרתו לקדם את תרבות האוכל האיטלקי והמטבח הים תיכוני.
בתחרות השתתפו שפים ושפיות צעירים מ-20 מדינות אשר נבחרו בקפידה ע"י נציגות ברילה תחת הכותרת "ממטבח מסורתי למטבח עילי". במסגרת התחרות יתבקש שף עומרי כהן להציג שתי מנות לשופטים: מנת פסטה קלאסית ברוטב עגבניות ומנת פסטה שמשקפת את תפיסת עולמו החדשנית.
השף הישראלי עומרי כהן שזכה בתחרות השף המבטיח.
צילום יחצ חול

השף הישראלי עומרי כהן שזכה בתחרות השף המבטיח
צילום יחצ חול

שף עומרי כהן הוא אוטודידקט, שהחל את דרכו כטבח באולם אירועים במזכרת בתיה בשנת 2009, ניהל מטבח בבית קפה ברחובות, ומשם עבר לרשת ישרוטל כסו-שף מסעדת ווסט סייד עליה הוא מנצח כיום.
מהנהלת ברילה העולמית נמסר " אנו שמחים על השתתפותו של שף ישראלי לראשונה בתחרות, עומרי קיבל פידבקים מצוינים והשאיר רושם חיובי בין אנשי ברילה העולמית, בלוגרים, שופטים ושפים צעירים, נשמח להרחיב את שיתוף הפעולה ו בעתיד"
נגה בנר, מנהלת שיווק מותגברילה בישראל מסרה: "פסטה יכולה להיות מנה משפחתית פשוטה, ויכולה גם לטפס לשיאים קולינריים. עומרי כהן משקף את שני העולמות ואני בטוחה שזו רק התחלת הדרך של שיתוף פעולה פורה איתו.".
ומכאן מאחלת לשף עומרי כהן בהצלחה רבה בהמשך הדרך.
קישור לכתבה על החגיגה הקולינרית במסעדת ווסט סייד
http://saloona.co.il/nadina/?p=13026

ערכה: נדיה היבא
בכתבה צילומים באישור שימוש היח"צ