לראשונה בישראל, מחלבת בארי משיקה חנות אונליין למכירת גבינות פרימיום עד הבית

מיזם חדש וחדשני לשיווק אינטרנטי ישיר של גבינות פרימיום המיוצרת במחלבת בארי- פשוט גבינה, מדלת המחלבה לדלת הבית

מחלבת בארי - גבינה עד דלת הבית בהזמנה און ליין ללא פערי תיווך. צילום: נדיה היבא

לפני מספר ימים סיפרתי לכם – בכתבה אחרת על הביקור שלי בקיבוץ בארי שבדרום הארץ, כן זה הקיבוץ שנמצא בנגב המערבי, כ-5 קילומטר מזרחית לרצועת עזה.  ועל סטודיו עיונה שמייצרים ויוצרים רהיטים עם סיפור , שנמצא בקיבוץ בארי.
על עיונה והגשמת החלומות של יונת תוכלו לקרוא כאן בקישור
http://saloona.co.il/nadyahiba/?p=11739

קיבוץ בארי – גבינות פרימיום בעבודת יד. צילום: נדיה היבא

קיבוץ בארי – גבינות פרימיום בעבודת יד. צילום: יח"צ

 

בכתבה זו אספר לכם על מחלבת בארי שבקיבוץ, שמייצרת גבינות בוטיק מעולות, וגם מאוד טעימות וארומתיות כבר מעל 25 שנה.
מחלבת  בארי הינה מחלבת בוטיק לייצור גבינות פרימיום בשיטות מסורתיות הקיימת משנת 1991. במחלבה  מבחר מגוון של גבינות חלב בקר המיוצרות בעבודת יד.  כאן  מתמחים בגבינות קשות וחצי רכות כמו רוקפור, מנצ'גו, גאודה, אמנטל וקממבר ובעלת סדרה פרטית של גבינות הקרויות על שם מאפייניו הבולטים של האזור (כלנית, גררית, בשור ועוד).

קיבוץ בארי – גבינות פרימיום בעבודת יד. צילום: יחצ

קיבוץ בארי – גבינות פרימיום בעבודת יד בטעמים עוצמתיים וארומה מיוחדת. צילום: נדיה היבא

מחלבת בארי הוותיקה שבקיבוץ בארי, מציעה מבחר ומגוון גבינות העשויות 100% חלב בקר ללא תוספים המיוצרות בעבודת יד. מפרות הנמצאות באזור כפרי רגוע ושלו, הנהנות מאויר צח וממזון המיוצר במקום ומרפתות מרווחות ללא רעש סביבתי ונטולות לחץ.
התוצאה חלב עשיר בטעם וארומה. מזג האוויר בנגב מאופיין בימים חמים ולילות קרים, המעניקים לחלב את אופיו המיוחד.
מחלבת בארי – גבינות הפרימיום מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים. צילום: נדיה היבא

גבינות הפרימיום מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים תוך שימת דגש על אפיון האזור ומיצוי התכונות והטעמים הייחודיים של הגבינות . הגבינות מתיישנות במשך חודשים ארוכים בחדרי הבחלה מיוחדים, בעלי טמפרטורה ולחות מבוקרים המאפשרים להן לפתח את הטעם המיוחד והאופייני לכל אחת מהן.
מחלבת בארי – גבינות הפרימיום מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים. צילום: יחצ

מחלבת בארי – גבינות הפרימיום מיוצרות באופן ידני ובתהליכים מסורתיים וטבעיים. צילום: יחצ

מה כל כך מיוחד בגבינות מחלבת בארי?
לגבינות יש טעמים עוצמתיים וארומה מיוחדת המאפיינת את המחלבה.
איך עושים את זה?

  • בעבודת יד בשיטה מסורתית
  • חומרי גלם ייחודיים המאפיינים את הסביבה של הקיבוץ
  • חלב מרפת כפרית מפנקת באוכל טוב וסביבה פסטורלית באזור הנגב המערבי
  • חלב עשיר ובאיכות גבוהה
  • הגבינות מתיישנות מספר חודשים בחדרי הבחלה
  • איכות הגבינות, המרקם והטעם מותאמים במיוחד לחיך הישראלי

 
מי בצוות המחלבה?

  • דגן פלג–     גבן ראשי ומנהל עם ניסיון עשיר בייצור גבינות הכולל לימוד בצרפת, מדריך ומרצה בתחום.
  • דרור אור–     שף מתמחה במטבח החלבי והתאמת השימוש בגבינות למטבח המקומי והביתי, גבן (השתלם באיטליה) ומנהל התחום הקולינרי.
  • יעקב בנאקוט–    גבן ותיק ומנוסה.

מחלבת בארי – גבינה עד דלת הבית בהזמנה און ליין ללא פערי תיווך. צילום: נדיה היבא

מחלבת בארי – גבינה עד דלת הבית בהזמנה און ליין ללא פערי תיווך. צילום: נדיה היבא

מחלבת בארי – גבינה עד דלת הבית בהזמנה און ליין ללא פערי תיווך. צילום: נדיה היבא

לראשונה בישראל, משיקה מחלבת בארי מיזם חדש תחת הסלוגן "פשוט גבינה מצוינת, מדלת המחלבה לדלת ביתך".   מדובר בחנות on line לרכישת גבינות המחלבה, באמצעות המיזם מציעה המחלבה לצרכנייה גבינות בוטיק איכותיות מבלי לצאת מהבית, ומבלי להתפשר על הטעם.
לחנות האונליין   https://beeridairy.co.il/shop/
דגן פלג הגבן הראשי ומנהל המחלבה:
"בעקבות המגמה ההולכת ומתרחבת של צרכנות מזון ברשת ומתוך ביקוש וצורך שעלה מלקוחות ברחבי הארץ, החלטנו לצאת במהלך חדשני בתחומו ולהיות מחלבת הבוטיק הראשונה בארץ המשווקת גבינות פרימיום מדלת המחלבה ישירות לבית הלקוח. הפתרון שאנו מציעים, מאפשר ללקוח לקבל גבינות מצוינות ללא פערי תיווך ומבלי לעבור ידיים מיותרות. לצורך כך הקמנו אתר אינטרנט בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, ידידותי ופשוט למשתמש המאפשר להזמין מאתנו גבינות 24 שעות ביממה ולקבלן תוך 4 ימי עסקים לדלת הבית, המשרד או לכל מקום לבחירת הלקוח, שמורות וארוזות בקירור מיוחד לפי התקן הנדרש"
לרגל השקת האתר מציעה מחלבת בארי משלוחים חינם לכל חלקי הארץ פרט לאילת והערבה, ים המלח ואזורים ביטחוניים.
מחלבת בארי – גבינה עד דלת הבית בהזמנה און ליין ללא פערי תיווך. מארז 239 ש"ח. צילום: יחצ

מחלבת בארי – גבינה עד דלת הבית בהזמנה און ליין ללא פערי תיווך. מארז 179 ש"ח. צילום: יחצ

מחלבת בארי – גבינה עד דלת הבית בהזמנה און ליין ללא פערי תיווך. מארז 149 ש"ח. צילום: יחצ

וכן שלושה מארזי השקה מוזלים ומפנקים הכוללים את מיטב הגבינות.

  • מארז גבינות מפנק בעלות 149 ₪   הכולל משלוח וחמישה סוגי גבינות:סחף מיושנת בסגנון מנצ'גו, גררית בסגנון גאודה, אשכול בסגנון אמנטל,בשור בסגנון רוקפור וכלנית בסגנון קממבר.
  • מארז גבינות פרימיום בעלות 179 ₪     הכולל משלוח ושישה סוגי גבינות: סחף ביין בסגנון מנצ'גו, סחף מיושנת בסגנון מנצ'גו, גררית בסגנון גאודה, גררית עשבי תיבול בסגנון גאודה אשכול בסגנון אמנטל,בשור בסגנון רוקפור וכלנית בסגנון קממבר,
  • מארז גבינות דלקס בעלות 239 ₪    הכולל משלוח ותשעה סוגי גבינות: סחף מיושנת בסגנון מנצ'גו, גררית בסגנון גאודה, גררית עשבי תיבול בסגנון גאודהאשכול בסגנון אמנטל,בשור בסגנון רוקפור, כלנית בסגנון קממבר, נגב פרוסות בסגנון אדאם, שבבי מוצרלה, וצפתית.

מחלבת בארי – קולקציית גבינות הפריום של המחלבה . צילום: יחצ

בין הגבינות של מחלבת בארי :
אשכול בסגנון אמנטל –    גבינה חצי קשה בסגנון אמנטל  שוויצרית. הגבינה מיושנת למשך 3-4 חודשים ובתקופה זו היא מפתחת את החורים האופייניים לה. לגבינה טעם מעודן עם מתיקות אגוזית.  מתאים לטוסטים וסנדביצים.
בשור בסגנון רוקפור–   גבינת עובש כחולה גבינה מיושנת למשך 3- חודשים ומפתחת עורקים כחולים המעניקים לגבינה חריפות עדינה. מתאים לפלטות גבינה, לסלטים של עלים ירוקים, לבישול של רטבים וסתם לנשנוש בליווי פירות או שתייה חריפה. זוכת מדליית כסף בקטגורית גבינות כחולות בתחרות גבינה 2009.
סחף בסגנון מנצ'גו –    גבינה קשה בסגנון ספרדי. קליפת הגבינה מצופה בשמן זית והיא מיושנת בין 6 חודשים לשנה. לגבינה מרקם קשה וטעמה עז. הגבינה מתאימה לפלטות גבינה, כתוספת לצד שתייה חריפה, כתוספת פרוסות לסלט ירוק או כתוספת תבלין בתוך מאפים ומצוינת לגירוד על פסטה. זוכת מדליית זהב בקטגורית גבינות ספרדיות בתחרות גבינה 2009.
כלנית בסגנון קממבר-   גבינה בסגנון קממבר לגבינה עובש לבן עדין וקטיפתי על הקליפה הגורם לתוך הגבינה להבשיל ולקבל מרקם קרמי רך ועדין.
גררית בסגנון גאודה –   גבינה חצי קשה בסגנון גאודה.  הגבינה מתיישנת כ- 5 חודשים לפני השיווק. לגבינה ציפוי פלסטי ששומר על הגבינה מפני האוויר החופשי ומונע התייבשות לגבינה צבע כתום בהיר וטעם פיקנטי עדין מתאים לאירוח על מגש גבינות, לסנדביצ’ים ולהקרמה על מאפים. זוכת מדליית ארד בקטגורית גבינות עולם בתחרות הגבינה הישראלית 2009.
נגב בסגנון אדאם–   גבינה חצי קשה בסגנון אדאם מתאימה לסנדביצ’ים  או לטוסטים וכתוספת לפשטידות ומאפים.
מחלבת בארי – גבינה עד דלת הבית בהזמנה און ליין ללא פערי תיווך. צילום: נדיה היבא

מחלבת בארי – בביקור שלי בקיבוץ זכיתי לטעום מהגלידה הייחודית והמאוד טעימה שמכינים במחלבה.
הגלידות לא למכירה. צילום: נדיה היבא

מחלבת בארי הנה מחלבת בוטיק לייצור גבינות פרמיום הקיימת מזה 25 שנה.    היא מתמחה בגבינות קשות וחצי רכות כמו רוקפור, מנצ'גו, גאודה, אמנטל וקממבר ובעלת סדרה פרטית של גבינות הקרויות על שם מאפייניו הבולטים של האזור (כלנית, גררית, בשור ועוד).
הגבינות הן ייחודיות מאפיינות אותה בלבד ואת האזור והחומרים. אופי המוצרים נקבעים ע"י המחלבה בלבד בעיקר מהסיבה שחומרי הגלם שונים לחלוטין.
הגבינות במחלבה מיוצרות מחלב בקר מלא בלבד בשיטות מסורתיות ובעבודה ידנית. החלב מגיע מרפת בנגב המערבי המספקת לפרות תנאי מחייה מעולים המעשירים את החלב ותורמים רבות לאיכותו הגבוהה.
קיבוץ בארי – פינוקים ואירוח כיד המלך. צילום: נדיה היבא

קיבוץ בארי – פינוקים ואירוח כיד המלך. צילום: נדיה היבא

קיבוץ בארי – פינוקים ואירוח כיד המלך. צילום: נדיה היבא

בתחרות "הגבינה של ישראל"זכתה מחלבת בארי בשלוש מדליות ב 3 קטגוריות שונות.
הגבינות כשרות בהשגחת רבנות אשכול.
כתובת האתר: http://beeridairy.co.il/
לדף הפייסבוק    https://www.facebook.com/Beeri.Dairy/?fref=ts
לחנות האונליין https://beeridairy.co.il/shop/
ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היחצ