הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 530

עוקבים: 24

החל ממרץ 2012

בטו בשבט שממש כבר כאן, ייערכו בירושלים לכבוד החג סיורי טעימות בשוק מחנה יהודה , במוזיאון המוסיקה יערכו סיורים ומזמורים ברוח החג ובמסעדת נחמן החדשה שבכיכר המוסיקה מחכים לכם לארוחה טעימה במיוחד

07/02/2017

לקראת ט”ו בשבט שממש כבר כאן, למרות הקור העז, עם מעיל עבה, כובע, צעיף  וגם כפפות נסעתי לירושלים  לסיור חווייתי וייחודי , שכלל ביקור בשוק מחנה יהודה עם חן ואלון קורן,  סיור ניגוני ט”ו בשבט מרגשים  וייחודיים במוזיאון המוסיקה העברי וארוחת צהריים במסעדה החלבית החדשה “נחמן” של השפית רחל דבח בכיכר המוסיקה.

Photo by Avisag Shaar-Yashuv (25)

חן ואלון קורן בסדנאות וסיורים פתוחים לקהל הרחב בשוק מחנה יהודה בירושלים.
צילום: אבישג סער

את הסיור התחלנו בשוק מחנה יהודה – בפינת אחד הרחובות של השוק חיכתה לנו רחל.
חן ואלון קורן בסדנאות וסיורים פתוחים לקהל הרחב

חן ואלון קורן השתתפו בשנה שעברה בתכנית הריאליטי- אפייה “בייק אוף” בערוץ 2, זכו במקום השני ובתואר חביבי הקהל, ומאז הם עושים את מה שהם הכי אוהבים – מבשלים ואופים ביחד במקום הכי ירושלמי שיש.

16425953_1343990642319189_6184428697854804978_n

שוק מחנה יהודה. צילום: נדיה היבא

הם חיים ונושמים את שוק מחנה יהודה, את הריחות והטעמים, את הטריות היום-יומית ואת האנשים המיוחדים. כיום, חן ואלון מעבירים סיורים קולינריים בשוק, סדנאות בישול ואפייה וארוחות שבת בליווי סיפורים, שירים ושלל מטעמים בביתם הפרטי הממוקם צמוד לשוק מחנה יהודה.

16473142_1343991895652397_5339342240208898205_n

חצ’פורי חם ישר מהטבון. צילום: נדיה היבא

 

לכבוד חג האילנות, חן ואלון קורן, מזמינים את הקהל הרחב להצטרף אליהם ליום כיף סביב הפירות היבשים והטריים. היום יחל בסיור קולינרי בשוק מחנה יהודה, המהווה מקור בלתי נדלה של פירות טריים ויבשים מכל הסוגים ובכל הטעמים, וסדנת בישול חגיגית ומיוחדת באווירת החג, עם סעודה מפנקת של מאכלים לרגל ט”ו בשבט ויין טוב.

16387981_1343995142318739_499197986284014995_n (1)

שוק מחנה יהודה בירושלים-עוזי-אלי – איש האתרוגים . צילום: נדיה היבא

16298576_1343995185652068_6008860492161290081_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-עוזי-אלי – איש האתרוגים . צילום: נדיה היבא

16406998_1343994948985425_6227438175598702728_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-עוזי-אלי – איש האתרוגים . צילום: נדיה היבא

ביום חמישי, 9.2.17, בשעה 18:00 יפגשו המשתתפים את חן קורן ב’ארומה’  בשוק מחנה יהודה לסיור שיימשך כשעה, במהלכו יטעמו את טעמיו המיוחדים של השוק, יתענגו על הריחות המשכרים של הפירות הטריים והיבשים, ובסופו ימשיכו לביתם של חן ואלון, השוכן על הגבול שבין שכונת מקור ברוך הוותיקה לשוק מחנה יהודה בירושלים.

הסיורים של חן ואלון בשוק הם חוויה מיוחדת של צלילים ריחות וטעמים, המשתלבת  בהיסטוריה הקולינרית של השוק, דרך חומרי הגלם, הסיפורים, והטעמים האותנטיים של השוק.

16298662_1343994405652146_1890869770530541933_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-באשר – חנות הגבינות מכל העולם . צילום: נדיה היבא

16473853_1343994215652165_195868980381589874_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-באשר – חנות הגבינות מכל העולם . צילום: נדיה היבא

16299111_1343994138985506_3617471045869310756_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-באשר – חנות הגבינות מכל העולם . צילום: נדיה היבא

16298541_1343993292318924_7521894944950443207_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-באשר – חנות הגבינות מכל העולם . צילום: נדיה היבא

16426124_1343993502318903_2220589506747162693_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-באשר – חנות הגבינות מכל העולם . צילום: נדיה היבא

בסיור טועמים המשתתפים מנות מיוחדות מהשוק, ביניהן:  מעורב ירושלמי מסורתי, ברוסקטת חמאת כמהין עם קלף צ’דר ועגבניות מיובשות, חומוס לימון כבוש, מאפה חאצ’פורי ועוד.

16406602_1343990765652510_5240084339324233506_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-ארבעס – ממרח חומוס שמכינים כאן כל יום טרי בטעם של בית . צילום: נדיה היבא

16387345_1343990848985835_2938389053118824231_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-ארבעס – ממרח חומוס שמכינים כאן כל יום טרי בטעם של בית . צילום: נדיה היבא

 

16299371_1343991448985775_1733411748911771674_n

שוק מחנה יהודה בירושלים-ארבעס – ממרח חומוס שמכינים כאן כל יום טרי בטעם של בית . צילום: נדיה היבא

 

ניתן לתאם סיורים סביב נושאים שונים ומגוונים ואת אורך הסיור לבחירת המשתתפים.
מחיר: 250 שקלים לאדם בקבוצה של עשרה אנשים ומעלה

בבית של חן ואלון, יכינו המשתתפים בסדנה:

  • תאנים ומשמשים מיובשים ממולאים בגבינת רוקפור משובחת וריבת בצל
  • חלת בייגל ירושלמי מגולגולת בעגבניות מיובשות וחמאת כמהין,
  • פילה דניס עם בטטות צרובות ותמרים לחים, לצד קוביות ארטישוק ירושלמי צרובות ומתקתקות
  • סלט שוק ענק עם אורגנו טרי ושמן זית
  • סלט בייבי תרד עם פלפל שושקה, תותים טריים ופיסטוקים בוינגרט תמרים
  • סירות אננס עם סלט ירק וסלמון, צ’ילי טרי, רימונים ובצל מיובש
  • בורגול כרובית עם סלרי קצוץ, שקדים קלויים וחמוציות

בסיום הסדנה ייהנו המשתתפים מארוחה מפנקת מעשה ידיהם, לצד יין משובח ושלל קינוחים מפנקים של חן ואלון.

מחיר הסיור, הסדנה והארוחה: 400 ₪ למשתתף. בהרשמה מראש בלבד.
להרשמה ופרטים נוספים: חן ואלון קורן   http://www.mamadiali.co.il/

מוזיאון המוסיקה מוקטן 22צילום ליאור לינר

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. צילום: ליאור לינר

זמר עברי ושירת הארץ במוזיאון המוסיקה - שבוע ט”ו בשבט לכל המשפחה
האם כבר ביקרתם במוזיאון המוסיקה המיוחד והיוצא דופן הממוקם בכיכר המוסיקה בירושלים?
מוזיאון המוסיקה העברי מזמין את הקהל הרחב במהלך שבוע ט”ו בשבט ליהנות מסיורים מוזיקליים מיוחדים לרגל החג.

16388192_1343988765652710_3638122001857910608_n

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. צילום: נדיה היבא

הסיורים יתקיימו בכל ערב בין התאריכים 5-9.2.17 בלוויית מוסיקאי ויכללו הדגמות מכלי הנגינה המיוחדים המוצגים במוזיאון,ישלבו שירים, ניגונים, סיפורים מרתקים ושירה בצוותא של שירי ארץ ישראל האהובה והנוסטלגית מעדות ישראל ותקופותיה השונות.

16473124_1343988872319366_2869392456663782715_n

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. צילום: נדיה היבא

במהלך הסיור יחוו המשתתפים כלי נגינה וסגנונות מוזיקליים שונים אשר השפיעו על המוזיקה הישראלית העכשווית, הפעלות אינטראקטיביות והאזנה למוסיקה מקורית.

pizap.com14864922765633

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. אלדד לוי-מנהל המוזיאון צילום: נדיה היבא

pizap.com14864922272592

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. אלדד לוי-מנהל המוזיאון צילום: נדיה היבא

 

ולבסוף גולת הכותרת של המוזיאון, הינו צפייה ושוטטות באמצעות משקפי מציאות וירטואלית בבית המקדש – המקום היחיד בעולם –  מה שהופך את הביקור במוזיאון לחוויה מרגשת וייחודית.

16387253_1343988042319449_2750203312188013315_n

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. אלדד לוי-מנהל המוזיאון צילום: נדיה היבא

מוזיאון המוסיקה החדש והמיוחד מסוגו, משלב חידושים טכנולוגיים לצד תצוגת כלי נגינה עתיקים.
הסיור במוזיאון נערך עם טאבלט הניתן בכניסה למוזיאון. בטאבלט ניתן לפגוש את ‘סבא לוי’ דמות אנימטיבית בתלת מימד המדריכה את המבקרים דרך הגלויות השונות בהם עבר עם ישראל, דרך אדריכלות נדירה בחללים המעוצבים ודרך משחקים אינטראקטיביים המוצבים בכל חלל וחלל, בנוסף במוזיאון אוסף ייחודי ומגוון של כלי נגינה עתיקים וחדשים המפוזרים בתוך החללים של המוזיאון פרי חזונו ויצירתו של אלדד לוי – מנהל המוזיאון.

16298485_1343989805652606_1278157502383717250_n

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. צילום: נדיה היבא

מוזיאון המוסיקה כולל 7 חללים:

  • מרכז אסיה: אלמנטים תרבותיים שמקורם באיראן, אזרבייג’ן ובוכרה.
  • מרוקו-אנדלוסיה מוקדש למסורת המרוקאית ולהשפעות הספרדיות.
  • עירק, סוריה, מצרים והודו- מעוצב בשלל סגנונות ובצבעי אדמה,קשתות ארכיטקטוניות מרשימות.
  • אירופה ואשכנז – חלל המשלב בין התרבות היהודית האירופאית הוותיקה והעכשווית.
  • ארצות הבלקן – חדר המעוצב בצבעים כחולים ובהירים בהשראת האזור.
  • אפריקה ותימן – מעוצב בהשראת הקשר המיוחד של היהודים באזור אל האדמה והרוחניות. רוב כלי הנגינה המוצגים בחלל הינם כלי הקשה שמקורם במדינות מרכז אפריקה השונות.
  • החלל העברי – האחרון מבין שבעת החללים המוסיקליים, מוקדש לקיבוץ הגלויות ולעברן המוסיקלי המיוחד של ארץ ישראל וירושלים. לצד כלי הנגינה יוצגו כתבים של יהודים שסיפרו על ארץ ישראל בתקופות שונות בהיסטוריה.
16299249_1343985245653062_4658690593140336350_n

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. צילום: נדיה היבא

16386901_1343985392319714_6097651945638400822_n

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. צילום: נדיה היבא

מוזיאון המוסיקה העברי, יואל משה סלומון 10 נחלת שבעה ירושלים
לפרטים נוספים והזמנת סיורי ט”ו בשבט– 02-5406505
לאתר הבית של המוזיאון   http://kikar-hamusica.com/he/-

עלות למשתתף בסיור ט”ו בשבט: 65 ₪ ובתיאום מראש בלבד.
שעת התחלת הסיורים: 18:00 מספר המקומות מוגבל

16473319_1343985438986376_6104886411537155384_n

מוזיאון המוסיקה העברי בירושלים. צילום: נדיה היבא

שעות פתיחת המוזיאון בכללי:
א’-ד’ 09:30-17:30
חמישי 09:30-20:00
שישי 09:30-13:30
מחירי כניסה למוזיאון: רגיל – 50 ₪/ ילד מגיל 5 ומעלה – 40 ₪/סטודנט 35 ₪ חייל 30 ₪

רחל דבח - אתי נמיר

מסעדת נחמן בכיכר המוסיקה בירושלים-שפית רחל דבח. צילום: אתי נמיר

 

את הסיור סיימנו אצל “נחמן” – מסעדה חלבית חדשה הממוקמת בכיכר המוזיקה ירושלים (בצמוד למוזיאון המוסיקה)

בתפריט מסעדת “נחמן” תוכלו למצוא מבחר פסטות טריות תוצרת עצמית, בר פיצות נפוליטני הנאפות בטאבון על ידי פיצאלו מיומן, ארוחות בוקר ובראנץ’ עשירות עד לשעות אחר הצהריים המאוחרות, דגים טריים, לחמים חמים ומגוון קינוחים קלאסיים הנעשים במקום.

מסעדת ‘נחמן’, כשם נצר למשפחת יואל משה סולומון, ממייסדי שכונת נחלת שבעה ועל שם סמטת נחמן המובילה אל קומפלקס ‘כיכר המוזיקה’.

16387202_1343981978986722_2690252947860595980_n

מסעדת נחמן בכיכר המוסיקה בירושלים. צילום: נדיה היבא

 

‘נחמן’ היא התוספת החדשה למגוון הקולינרי הרחב בכיכר המוזיקה, לצד הופעות חיות המתקיימות במשך כל ימות השבוע על הבמה המרכזית הפונה אל מוזיאון המוזיקה העברי, מסעדת הגריל הבשרית ‘כינור בכיכר’, בית קפה, בר, חנות בוטיק, גלריית אמנות, ובעתיד גם בית מלון, בית ספר למוזיקה ועוד.

מסעדת ‘נחמן’ משתרעת על פני 220 מ”ר במתחם מעוצב עם כ-60 מקומות ישיבה בחלל המסעדה המרכזי, מתוכם 12 מקומות ישיבה באזור מיוחד באווירה אינטימית ובנוסף כ-40 מקומות ישיבה בחוץ, במתחם כיכר המוזיקה לצפייה בהופעות החיות על הבמה המרכזית.

התפריט ב’נחמן’ מורכב ממנות חלביות, צמחוניות, טבעוניות וללא גלוטן בשילוב ארוחות בוקר ובראנצ’ים עשירים המוגשים משעות הבוקר ועד שעות אחר הצהריים המאוחרות, בר פיצות בסגנון נפוליטני הנאפות במיומנות על ידי פיצאולו בטאבון אבן מרשים מחופה באבני פסיפס שחורות, מנות דגים טריים יום-יום, פסטות טריות מקמח דורום המיוצרות במקום מדי יום, במבחר רטבים עשירים (ניתן להזמין את מנות הפסטה גם מפסטה ללא גלוטן), לחמים ומאפים חמים הנאפים ללקוח במיוחד בקונדיטוריה של המסעדה ותפריט קינוחים קלאסי משתנה.

16473754_1343980505653536_5239037368486869094_n

מסעדת נחמן בכיכר המוסיקה בירושלים. שפית המסעדה-רחל דבח. צילום: נדיה היבא

16472965_1343982138986706_6101286998447684503_n

מסעדת נחמן בכיכר המוסיקה בירושלים. צילום: נדיה היבא

 

על בניית הצד הקולינרי, התפריט וניהול המטבח אחראית השפית רחל דבח, הבעלים לשעבר של מסעדת PIPS הירושלמית, קייטרינג בוטיק לאירועים פרטיים, ואת בית הקפה המיתולוגי RACHELA.

המסעדה תוכננה ונבנתה במטרה לאפשר לסועדים במקום ליהנות מאוכל שעשוי במקום, מהרכיבים הטובים והטריים ביותר על ידי הטבחים ופיצאלו המומחים שלנו, משעות הבוקר המוקדמות ועד לשעות הלילה המאוחרות” אומרת השף רחל דבח.

בתפריט המסעדה:
בראנץ’ –  מוגש כל יום עד השעה 16:00 יחד עם מיץ סחוט טרי ושתיה חמה, סלסלת לחם ומאפים חמאה וקונפיטורה ביתית (58 ₪):

16298837_1343983922319861_7494277388597480781_n

סלט ירוק, עלי תרד, אנדיב, רוקט, תפוחים, תמרים ופטה בויניגרט סילאן ובלסמי (55 ש”ח)
צילום: נדיה היבא

 

בוקר ישראלית:  ביצים, סלט ירקות, גבינות וזיתים | שקשוקה: ביצים ברוטב עגבניות פיקנטי, סלט ירקות, לאבנה וזעתר, סחוג ופיתה חמה | אגז בנדיקט נחמן סטייל: ביצים עלומות, סלמון מעושן, תרד מוקרם וחלה קלויה | בוקר יוונית: ספנאקופיטה מאפה פילו במילוי תרד, גבינות וביצה קשה מגורדת סלט יווני, זיתי קלמטה וצזיקי | הטבעונית: מאפה ירקות, סלט עדשים ובטטה, ממרח פסטו, טחינה, סילאן וסלט פירות.

16473685_1343983945653192_505190418470476695_n

סלסלת לחמים בליווי ממרחי הבית מצויינים שלא הפסקתי לנשנש (26 ש”ח) צילום: נדיה היבא

 

מנות בוקר:   פרנץ’ טוסט, חלת בריוש, סירופ מייפל, קרם פרש ופירות העונה (46 ₪), מוזלי, סלט פירות העונה, דבש, יוגורט עיזים וגרנולה (39 ₪), סלסלת מאפים בליווי חמאה וקונפיטורה (26 ₪)

16387168_1343982958986624_3577086887934636477_n

ארנציני במילוי מוצרלה מעושנת ורוטב עגבניות (42 ₪) – אין בעייה לסיים את כל הכדורים לבד מרוב שזה היה טעים ופריך.
צילום: נדיה היבא

16299008_1343984182319835_8436204410375093975_n

בורטה על סלט עגבניות בזיליקום ושמן זית (48 ₪)

16473035_1343983225653264_8790719493885054157_n

בורטה על סלט עגבניות בזיליקום ושמן זית (48 ₪)

16388069_1343984028986517_3683046269916566545_n

אנטיפסטי ירקות העונה (22/45 ₪). צילום: נדיה היבא

מנות ראשונות:    קיש פטריות/ בצלים/ בטטה וגבינת עזים מוגש עם סלט עלים (48 ₪), ארנציני במילוי מוצרלה מעושנת ורוטב עגבניות (42 ₪), סלט קיסר, לבבות חסה, אנשובי, פרמז’ן וקרוטונים (45 ₪), אנטיפסטי ירקות העונה (22/45 ₪), סביצה ים תיכונית, דג ים, חציל, עגבנייה, זעתר טרי ולאבנה (55 ₪), בורטה על סלט עגבניות בזיליקום ושמן זית (48 ₪), סלט ירוק, עלי תרד, אנדיב, רוקט, תפוחים, תמרים ופטה בויניגרט סילאן ובלסמי (55 ₪), קרוסטיני גבינת עזים (49 ₪), ריזוטו אפונה ומחית קארי ירוק (42 ₪), מרק היום (35 ₪)

16299476_1343982062320047_7790681762517466977_n

פיצות בסגנון נפוליטני – פיצה עם בצק דק במיוחד טעימה, ועשוייה היטב בדיוק כמו שאני אוהבת. צילום: נדיה היבא

 

16426225_1343980218986898_5511480865042498395_n

פיצות בסגנון נפוליטני – פיצה עם בצק דק במיוחד טעימה, ועשוייה היטב בדיוק כמו שאני אוהבת. צילום: נדיה היבא

 

בר פיצות בסגנון נפוליטני:    פיצה מרגריטה (54 ₪), מרינרה, רוטב עגבניות, שום, שמן זית ואורגנו (36 ₪), פוקצ’ה שמן זית וטימין (36 ₪), קלצונה במילוי עגבניות ורוטב עגבניות (69 ₪), קווטרו פורמג’ו, ריקוטה, מוצרלה, פוקרינו ופרמז’ן (69 ₪), ים תיכונית, מרגריטה בתוספת גבינת עיזים, עגבניות מיובשות ובצל מקורמל (65 ₪), אתניקX, מרגריטה בתוספת עלי רוקט, עגבניות שרי ושבבי פרמז’ן (64 ₪)

16406582_1343980445653542_1933797723927530141_n

פילה סלמון בקארי אדום, חלב קוקוס, בוקצ’וי, אפונה סינית ואטריות סובה (110 ₪) מנה בטעמים אסיאתיים. הדג היה עשוי בדיוק כמו שצריך – רך וטעים מבפנים וקרנצ’י מבחוץ.
צילום: נדיה היבא

 

דגים:    פילה דניס בחמאת מרווה, שעועית ירוקה, ובצלי שאלוט מוגש בתוספת תפוח אדמה אפוי (110 ₪), פילה סלמון בקארי אדום, חלב קוקוס, בוקצ’וי, אפונה סינית ואטריות סובה (110 ₪), פיש & צ’יפס (75 ₪)

16473907_1343981135653473_2923159632265190591_n

פנה ברוטב שמנת, גבינת עיזים ותרד (56 ₪). רוטב שמנת בתיבול עדין ועלי תרד שעשויים היטב.
צילום: נדיה היבא

16427333_1343982272320026_2925284339344498715_n

חצילים, פרוסות חציל קלוי, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, ופרמז’ן (69 ₪). לאוהבי החצילים מנה מומלצת.
צילום: נדיה היבא

 

פסטות טריות:    טורטליני גבינות ברוטב שמן זית, עשבי תיבול, עגבניות שרי, וזיתי קלמטה (68 ₪), פפרדלה ברוטב ראגו פטריות ושמנת (56 ₪), פטוציני פומודורו ברוטב עגבניות עשיר, שמן זית ובזיליקום (49 ₪), לזניה חצילים, פרוסות חציל קלוי, רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, ופרמז’ן (69 ₪), פנה ברוטב שמנת, גבינת עיזים ותרד (56 ₪), ספגטי קרבונרה, פקורינו, וסלמון מעושן (68 ₪)
ניתן גם לקבל פסטות מחיטה מלאה או ללא גלוטן

16426102_1343977552320498_5912714682838993976_n

מבחר משתנה ממקרר הקינוחים. הייתי חייבת לטעום מכולם שהיו מצויינים. צילום: נדיה היבא

16427320_1343977755653811_7555675227529515519_n

מבחר משתנה ממקרר הקינוחים. הייתי חייבת לטעום מכולם שהיו מצויינים. צילום: נדיה היבא

 

קינוחים:    עוגת גבינה קלאסית אפויה (36 ₪), טירמיסו, קרם מסקרפונה, עוגיות בליקר קפה, ואבקת קקאו (36 ₪), פנה קוטה עם רוטב תותים (31 ₪), טארט אגסים בקרם שקדים אפוי (36 ₪), סלט פירות העונה (29 ₪), עוגת שוקולד (36 ₪), פאי לימון (36 ₪) – מבחר משתנה ממקרר הקינוחים.

מנות עסקיות בין השעות 11:00-16:00: מנה ראשונה לבחירה, מנה עיקרית ושתיה במחיר המנה העיקרית.

לאתר הבית של המסעדה   http://www.nahman-rest.co.il/
מסעדת נחמן – כיכר נחמן, מבוא בית דוד 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה
שעות פתיחה: א’-ה’ 09:00-23:00   ו’ 09:00-14:00
02-9920540
כשר למהדרין – הרבנות ירושלים

ומשהו בנימה אישי:
ירושלים נמצאת במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, היא לא נמצאת בחו”ל. ירושלים יפה, קסומה ומיסטית,ואין כמוה או דומה לה בעולם. יש בה המון מקומות ופינות חמד לטייל ולבקר, מסעדות מצויינות, ומלונות מעולים ולא רק לתיירים. כדי לבקר בירושלים לא צריך באמת סיבה מיוחדת או חג… ירושלים מקבלת את אורחיה בכל ימות השנה…

להתראות שוב בירושלים – וט”ו בשבט שמח.

ערכה וצילמה: נדיה היבא
בכתבה גם צילומים באישור שימוש היח”צ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה