הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממרץ 2012

חדש מסוגת: קמח פיצה וקמח פוקצ’ה . המוצרים החדשים מיוצרים על-ידי טחנות הקמח שטיבל ופותחו על-ידי השף ארז קומרובסקי שמצא את הנוסחה המדויקת לייעודו של כל קמח.

11/12/2016

סוגת ממשיכה להתמקצע בקטגוריית הקמחים ומשיקה את: קמח פיצה וקמח פוקצ’ה.
המוצרים החדשים מיוצרים על-ידי  טחנות הקמח שטיבל ופותחו על-ידי השף ארז קומרובסקי שמצא את הנוסחה המדויקת לייעודו של כל קמח.

  • קמח לפוקצ’ה עסיסית ותפוחה    – קמח איכותי מבית סוגת לאפיית פוקצ’ות אווריריות ותפוחות, עשוי מחיטה ושעורה מובחרות.
  • קמח לפיצה דקה וקריספית כמו מפיצרייה   - בצק פיצה מקמח זה יכול להישאר בקירור מספר ימים מבלי לאבד את תכונותיו – קמח זה עשוי מחלק קטן ומיוחד בגרעין החיטה הקשה. לבצק המיוצר מקמח זה יכולות התארכות ורידוד גדולים מאוד. לבצק יחס פלסטיות אלסטיות המשתפר עם השהייתו בקירור.
קח

קמח פיצה וקמח פוקצ’ה של סוגת. צילום: יח”צ

לדברי השף ארז קומרובסקי:
“במשך שנים אמרו לנו שוב ושוב שהקמח שמיובא מאיטליה נותן תוצאות טובות יותר, ובכן הקמח פוקצ’ה של סוגת עולה על מה שמיובא לכאן ומתקבלת פוקצ’ה אוורירית כמו ענן.
כמו כן, במהלך הפיתוח פיצחנו את הסוד האיטלקי לבצק פיצה. פיצה דקה כזו שמעלה בכם זיכרונות על פיאצה קטנה ומוצרלה טרייה.”

כל אריזה מכילה 1 ק”ג
להשיג ברשתות השיווק

פוקצה גדולה

וקצ’ה קשקבל כבשים – באדיבות השף ארז קומורובסקי. צילום מאתר סוגת

מתכון להכנת פוקצ’ה קשקבל כבשים – באדיבות השף ארז קומורובסקי
המרכיבים:
1 ק”ג קמח פוקצ’ה
30 גרם שמרים טריים
150-200 גרם קשקבל כבשים מגורדת
650 מ”ל מים מינרליים
1 כוס גדושה זיתי קלמטה מגולענים
4-5 ענפי טימין
3 כפות שמן זית
1 כף מלח

אופן ההכנה:

  • במיקסר מערבבים את כל החומרים לבצק אחיד, ומסיימים את הלישה ביד כדי להרגיש טוב יותר את הבצק.
  • מניחים להתפחה לשעה וחצי עד שעתיים, כשכל חצי שעה מוציאים את האוויר מהבצק ו”מקפלים” אותו כדקה.
  • מחלקים לכדורים של 350 גרם כל אחד (בערך כ-8 כדורים) ומניחים על משטח התפחה מקומח.
  • מכסים בניילון וממשיכים בהתפחה עוד כשעה וחצי עד שעתיים.
  • מחממים את התנור לטמפרטורה גבוהה – 250 מעלות.
  • מרדדים את הבצק-הכדור לצורות אובליות ארוכות, מפזרים זיתי קלמטה מגולענים, עלי תימין טריים ומטפטפים מעט שמן זית.
  • אין צורך לבזוק מלח גס בגלל מליחות הזיתים.
  • המלצה – בעת האפייה בתנור מומלץ לאפות על אבן אפייה.
פיצה

פיצה של השף ארז קומורובסקי. המתכון באתר סוגת

לאתר סוגת ולמתכונים נוספים    http://www.sugat.com/all-recipes/

ערכה: נדיה היבא
הצילומים באישור שימוש היח”צ

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה