הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 536

החל ממרץ 2012

לראשונה בישראל יציע יקב “היוצר” יין פרימיום שיושן בחביות עץ במשך שנה עד שנתיים -בהתאם לסדרה לרשתות השיווק כחלק מתפיסה כוללת להנגיש יין איכותי לקהל הרחב

08/10/2016

יקב היוצר גאה להשיק ולהציג לקראת חג ראש השנה וחגי תשרי 3 סדרות של יינות חדשים: בראשית, Virtuoso ו- Lyrica ,הכוללות בעיקר יינות אדומים, המבוססים על יינות זניים, לעיתים מכרמים שונים.

לראשונה בישראל יציע יקב “היוצר” יין פרימיום שיושן בחביות עץ במשך שנה עד שנתיים (בהתאם לסדרה) לרשתות השיווק כחלק מתפיסה כוללת להנגיש יין איכותי לקהל הרחב.
על פי ההערכה מחירו של היין יהיה נמוך משמעותית מיין באיכות מקבילה הנמכר בחנויות המתמחות ביין.

סדרות היוצר תמונת תוכן

צילום: אייל קרן

כוונתו הראשית של היינן הראשי, אמן היין פיליפ ליכטנשטיין הייתה להביא מוצר שכולו יצירה שהינה שילוב של מקום, זן ויוצר ולא לכבול אותה רק ב- Terroir.

לדברי היינן המטרה היא לתת לטעם הפרי לשלוט בתמהיל הטעמים, על פני הדומיננטיות של טעמי העץ. כל היינות עברו מגע ארוך מאוד עם עץ אלון, אולם עברו תהליכים של בחירת סוג וגיל החביות בכדי לשמור טעמי החבית, אך לא למחוק את ביטויו של כל זן וזן.

סדרת בראשית
מבוססת על שלושה זנים אדומים מובילים : קברנה, מרלו ושיראז. ובנוסף זן לבן אחד – סוביניון בלאן. הסדרה היחידה עם מקור רב של ענבים מאותו זן, כולם נבצרו בהבשלה מלאה. היינות מורכבים מזן אחד שמהווה לפחות 85% ממקור הענבים. היין יושן בחביות עץ אלון למשך 12 חודשים והענבים נשארו במגע עם הקליפות שבוע בלבד, במטרה להביא יינות יותר בשלים ויותר נגישים.
מחיר ברשתות השיווק 40 ש”ח

שיראז מסדרת בראשית ליין היוצר. צילום יחצ

שיראז מסדרת בראשית ליין היוצר. צילום יחצ

סדרת Virtuoso
זכתה ב-2 מדליות בתחרות
Best Value100% שיראז מענבים שהגיעו משני כרמים בגליל העליון: כפר תבור ועין דור. הענבים נבצרו בשבוע השני של חודש אוגוסט 2013. היין התיישן 18 חודשים בחבית עץ אלון. רמת האלכוהול ביין: 13.1%. תיאור היין: צבע אדום סגול נוטה לשחור. באף שפע ריחות של פרי שחור בשל מעורב בתיבול עשיר. יין מאוד טעים והטעמים מתחלפים מלגימה ללגימה ככל שהיין שוהה בכוס ומתאוורר. הגוף בינוני והטעם שיורי נעים וממושך.
מחיר: 40-50 ש’

סדרת Lyrica
סדרה יוקרתית בנויה על זנים ים תיכוניים בעיקר “צרפתיים” -בשלושה יינות ‘זנים טהורים’ ויין אחד שהנו ערבוב של שלושת הזנים של דרום צרפת. רב היינות מיקב יחידני. הסדרה כוללת מספר זנים מובחרים- ארגמן,סירה, מורבדר, GSM (גרנאש-סירה-מורבדר).
הענבים אחרי קבלה וריסוק קוררו לביצוע השריה קרה ונשארו במגע עם הקליפות למשך כ 3 שבועות. היין יושן בחביות עץ אלון למשך 24 חודשים.
מחיר בחנויות היין המובחרות 89 ש”ח

image003

צילום יח”צ

אודות יקב היוצר
היקב החדש שהוקם בהשקעה של כ-7.5 מיליון ₪, הכרמים משתרעים על פני מאות דונמים מחבל לכיש בדרום ועד צפון הארץ וצפוי להפיק כ-400 אלף בקבוקים בשנת 2016 , 650 אלף בקבוקים בשנת 2017 וכמילון בקבוקים בשנת 2018.
המסע בעקבות יין היוצר החל לפני כשבע שנים במוחו וליבו של אמן היין הצרפתי פיליפ ליכטנשטיין שלמד את סודות המסורת הצרפתית של ייצור היין באוניברסיטת מונפלייה ועלה לארץ עם חלום אחד – להביא את הניחוחות והעונג החושי מכרמי פרובנס להרי ירושלים. בתחילת שנות האלפיים, הוביל ליכטנשטיין את מהפכת האיכות ביקבי כרמל ובשנים האחרונות עמל ליכטנשטיין, יחד עם משפחת שור בעלי יקב ארזה, מהיקבים הוותיקים בארץ על מהפכת איכות נוספת ליצירת יין פרימיום חדש ויצירתי.

במסגרת מהפכת האיכות , היה מעורב ליכטנשטיין בטיפול בכרמים כדי להבטיח התאמה של הזנים לתנאים הארץ-ישראלים ויצר סדרות יוקרתיות המבוססות על זנים ים תיכוניים ייחודיים וזכו לפרסים בארץ ובעולם. התהליך הסתיים בימים אלו, עם השקתו של יקב היוצר .

14492446_1225748094143445_8499999517938982548_n

צילום: נדיה היבא

קיבלתי יין מרלו מסדרת בראשית
בציר: 2013
זני ענבים: מרלו
כהל: 13.6%
חומציות כללית: 6.0
מתיקות: יבש

יין בצבע אדום בוהק, בעל ניחוח של פטל אדום עם מעט עשבי תיבול, עם רמז של ולי קפה. בעל גוף בינוני, עדין ורענן והשתלב מצויין עם ארוחה בשרית.

מגוון כרמי מרלו מאזורים שונים בארץ:   גבעת שמש, כפר תבור, זכרון יעקב וגליל עליון.
הכרמים נבצרו לפי מצב הבשלת הענבים בשלושת השבועות הראשונים של חודש אוגוסט 2013. התירוש הותסס בחום מבוקר במגע עם הקליפות במשך כשבועיים. אחרי סיום התסיסות ושפיות היין הורכב והתישן בחביות עץ אלון.

ניתן להשיג ברשתות השיווק המובילות: אושר –עד, יינות ביתן, רמי לוי, יוחננוף וחנויות יין מובחרות.
כשר: בהשגחת בד”ץ עדה חרדית והרבנות הראשית מעלה אדומים. 

שנה טובה ומתוקה וחג שמח!!!

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה