הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 544

החל ממרץ 2012

בכתבה גם מתכון מהיר וקל מאוד, להכנת ירקות מוקרמים בתנור המתאים כתוספת או כנשנוש מול הטלויזיה.

20/08/2016

חברת סנפרוסט יצאה לאחרונה עם סדרת מוצרים חדשה:   מיני ברוקולי ומיני כרובית, שאותם תוכלו למצוא במקררים בסופרים ושכדאי לכם להחזיק קבוע במקרר הביתי.

גילוי נאות: קיבלתי את המוצרים לבדיקה ולהתנסות.

14067598_1184406781610910_5178704213223202729_n

מוצרי המיני מגיעים קפואים, חתוכים  בשקית , נקיים ומוכנים לאפייה, בישול ולהכנת מרקים, חוסך לנו זמן ניקוי וחיתוך של הירקות ועוזר להכנת ארוחות מהירות וקלות.

12472518_1183690861682502_5171655834996386787_n

את המיני ברוקולי ומיני כרובית ניתן לשלב בקלות בפשטידות, סלטים, במנות מוקפצות, או סתם כנשנוש מול הטלויזיה.

בחרתי הפעם להכין ארוחה מהירה וטעימה שכולם אוהבים עם המיני ברוקולי ומיני כרובית ומחומרי גלם שלכל אחד יש בבית.

מצרכים:
1 קופסה – 250 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם גבינה עם פחות אחוזי שומן)
1 קופסה – 250 גרם גבינת קוטג’ 5%
2 ביצים בגודל L
חצי שקית – 300 גרם מיני ברוקולי
חצי שקית – 300 גרם מיני כרובית
250 גרם גבינה צהובה עמק מגוררת
1 בצל גדול – קצוץ ומטוגן קלות עם שמן סויה (או קנולה)
2 כפות גדושות של קמח תופח
4 שיני שום קצוצות דק
פלפל שחור גרוס – לפי הטעם
מלח – לפי הטעם (לא להמליח הרבה כי הגבינה הצהובה מלוחה)
תבנית שקעים עם מנג’טים

14034904_1183692101682378_8220244723971908647_n14045680_1183692448349010_2226068807270088472_n

הוראות הכנה:

  • שוטפים ומסננים היטב את הברוקולי והכרובית יחד מהנוזלים (חשוב להקפיד על סינון הנוזלים).
  • בקערה מערבבים תחילה את: הביצים, גבינות, תבלינים, שום, בצל מטוגן וקמח (להקפיד שלא ישארו גושי קמח).
  • לבלילה שנוצרה להוסיף שאת חומרי הגלם ולערבב בעדינות כדי שהברוקולי והכרובית ישארו בשלמותם.
  • בתבנית שקעים עם מנג’טים לשים 2 כפות מהתערובת.
  • לאפות בתנור בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות, או עד להזהבה.

 

אופציה נוספת להכנת מנה מהירה וקלה , המתאימה כתוספת או אפילו סתם כנשנוש ליד הטלויזיה:

14021745_1183634675021454_3280787960001697754_n

  • שוטפים ומסננים מיני ברוקולי, מיני כרובית וגזר גמדי.
  • בתבנית חד פעמית – מניחים את הירקות המסוננים ומתבלים בשמן זית, פלפל שחור גרוס, מלח ים בתיבול עדין.
  • אופציה : ניתן להחליף את שמן הזית בחמאה, ולפזר מעל הירקות גבינה מגוררת
  • אופים בתנור 200 מעלות טורבו למשך 15 דקות, עד להשחמה קלה.

 

בתיאבון!!!

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה