הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 441

עוקבים: 23

החל ממרץ 2012

על המדפים ניתן למצוא עכשיו אנדיב לבן וגם אדום של חוות תקוע, בריא מועשר בוויטמינים, וסיבים תזונתיים אלגנטי, פריך ורענן וניתן לשלבו במנות סלטים קייצים. בכתבה מתכונים להכנת סלטים קלילים וטעימים.

02/07/2016

בשורה לאוהבי הירק המיוחד –  האנדיב.
חוות תקוע, המתמחה בגידול ושיווק פטריות וירקות מיוחדים, משווקת אנדיב לבן ואנדיב אדום.

האנדיב הוא ירק אירופאי קלאסי בעל פריכות נעימה ומרירות מעודנת.
הוא אלגנטי, ורענן, משתלב נפלא במנות וסלטים קיציים.
האנדיב נהדר כבסיס לסלטים טריים עם תוספות כמו אגוזים, גבינות חריפות ופירות, אפוי או צלוי כתוספת ירק לארוחה.
הודות לצורתו המיוחדת – מעין סירות קטנות, הוא נהדר למילוי ולהגשת מתאבנים אלגנטיים במיוחד.

לאנדיב ערך תזונתי רב, הוא עשיר בוויטמין A ובוויטמין K, במינרלים, בסיבים תזונתיים ובחומצה פולית.

אנדיב - חוות תקוע 2016

מחיר: 12-15 ש”ח (למשקל של מינימום 220 גרם).
כשר בהשגחת הרבנות גוש עציון.
להשיג ברשתות השיווק, בחנויות הפרטיות ובשווקים.

הנה  2 מתכונים באדיבות השף שמעון דהן, מסעדת LIV – מטבח בריא

ראשי אנדיב אפויים עם שום עשבי תיבול תבלין ופרורי לחם  צילום - שרית גופן

ראשי אנדיב אפויים עם שום, עשבי תיבול ופרורי לחם
מתכון ל-4 סועדים

מצרכים:
5 ראשי אנדיב חצויים
3 שיני שום פרוסות
כף עלי תימין
2 כפות שמן זית
2 כפות מי סוכר חום – ממיסים חצי כפית סוכר חום בכף וחצי מים רותחים)1/2 כוס פירורי לחם
כף פטרוזיליה קצוצה
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

  • מחממים מראש תנור ל 180 מעלות.
  • מסדרים בתבנית את ראשי האנדיב החצויים. מברישים אותם במי סוכר, מזלפים שמן זית ומפזרים מעל את שיני השום והתימין. אופים 10-15 דקות עד להשחמה והתרככות קלה. בינתיים מערבבים את פירורי הלחם עם פטרוזיליה, מלח אטלנטי ופלפל שחור.
  • מוציאים את ראשי האנדיב מהתנור, מסדרים בכלי הגשה ומפזרים מעל את תערובת פרורי הלחם ומגישים.

סלט אנדיב כרוב סגול קינואה ואגוזי מלך ברוטב טחינה-סילאן  צילום - שרית גופן

 

מתכון לסלט אנדיב, כרוב סגול, קינואה ואגוזי מלך ברוטב טחינה-סילאן
מתכון ל- 3 אנשים

מצרכים:
1 ראש אנדיב
1/4 כרוב סגול חתוך לרצועות דקות
חופן עלי ארוגולה
1/2 כוס קינואה לבנה
1/2 כוס קינואה אדומה
3 כוסות מים חמים
חופן אגוזי מלך קצוצים

תיבול:
2 כפות שמן זית, 1/2 לימון טרי סחוט, קורט מלח ים אטלנטי, קורט פלפל שחור גרוס
רוטב טחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1 כפית סילאן
1/2 לימון טרי סחוט
1/2 כפית מלח
1/2 כוס מים קרים לסמיכות הרצויה

אופן הכנה:

  • מבשלים את שני סוגי הקינואה בסיר עם מים חמים כ- 15 דקות, עד שהקינואה רכה, ומצננים.
  • מכינים את רוטב הטחינה – מערבבים בקערה את כל הרכיבים ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  • מפרידים את עלי האנדיב וחותכים לחצי, לאורך.
  • מערבבים בקערה את הקינואה, הכרוב הסגול, עלי הארוגולה והאנדיב, ומתבלים.
  • מעבירים לצלחת הגשה, מוסיפים את אגוזי המלך, מזלפים מעל את רוטב הטחינה ומגישים.

 

לפרטים ומתכונים נוספים:    www.tekoafarms.co.il

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה