הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 538

החל ממרץ 2012

מתכון להכנת מאפה שמש עם גבינות וזיתים

המאפה נראה אמנם מסובך להכנה, אבל אחרי שקוראים את ההוראות , מבינים שזה פתרון מהיר  לאורחים בלתי צפויים או לערב חג השבעות כשלחוצים בזמן ורוצים להספיק להכין עוד מנה, מה גם שהתוצאה ממש מרשימה,  טעימה, קוצרת מחמאות ומעוררת תיאבון – השמש שזורחת בצלחת.

מפאת קוצר זמן, השתמשתי בבצק פריך מוכן של מעדנות. אפשר להחליף את הבצק הפריך בבצק עלים עם חמאה.

20140603_113524

להכנת המאפה השתמשתי בתבנית אפיה, עגולה עם חורים המיועדת להכנת פיצות ומאפים. למי שאין, אפשר להשתמש בכל תבנית אפייה אחרת שיש בבית.

אז קדימה לעבודה…

חומרים:
1 חבילה בצק פריך או בצק עלים עם חמאה מוכן של מעדנות
30 גרם חמאה מומסת
1 ביצה טרופה עם קמצוץ מלח
שומשום לבן/ שומשום שחור/ קצח

חומרים למלית:
5-6 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
2 כפות זיתי קלמטה ללא חרצנים (אפשר להחליף בזיתים אחרים שאוהבים)
150 גרם פתיתי גבינת מוצרלה של תנובה- השף הלבן
1 קופסת קרם גבינת שמנת בניחוח טוסקנה
2 כפות גדושות גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות
קמצוץ פלפל שחור

הוראות הכנה למלית:
בקערה מערבבים יחד בעדינות את כל חומרי המלית.

הוראות הכנה לבצק:

  • מפשירים את הבצק על-פי ההוראות שעל האריזה.
  • חותכים 2 עיגולי בצק באותו הגודל, בעזרת כלי עגול (אפשר להיעזר בתבנית לעוגה) בקוטר של 26 ס”מ.
  • מניחים עיגול אחד של הבצק בתבנית, ומברישים בחמאה מומסת.
  • מסמנים במרכז הבצק, בעזרת כוס או קערית הפוכה, עיגול נוסף בקוטר של 6-8 ס”מ.
  • במרכז העיגול המסומן, מניחים רבע מכמות המלית , ואת השאר מסדרים בערמה מסביב לעיגול שבמרכז הבצק, כשמקפידים להשאיר רווח של לפחות 5 ס”מ, בין העיגול הקטן שבמרכז ובין סוף הבצק לתחילת המלית.

20140603_095550

העזרו בצילום להנחת המלית בצורה הנכונה לקבלת תוצאות מירביות

  • להניח את עיגול הבצק השני בעדינות על המלית ולהדק קלות.
  • להחזיר את הכלי שבו השתמשנו לסימון מרכז המאפה, ולחתוך מסביבו רצועות. תחילה לחצאים, אחר כך לרבעים וכך עד שמקבלים 12 רצועות.
  • מסובבים חצי סיבוב כל רצועה, מסדרים ומהדקים בצדדים. (ההעזרו בצילום).
  • מברישים את המאפה בביצה הטרופה. מי שרוצה ניתן לפזר שומשום לבן או שחור, קצח וכו’.
  • אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד להזהבה.

20140603_104306

בהצלחה, וחג שבועות טעים ושמח.

כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה