הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 533

החל ממרץ 2012

יוניליוור ישראל הכריזה על סטנדרט חדש בעולם דגני הבוקר: דגני הבוקר של תלמה יכילו בין אפס לכפית וחצי סוכר למנה בלבד, תלמה תסמן את כמות הסוכר בחזית כל אריזות דגני הבוקר באמצעות אייקונים של כפיות סוכר

25/05/2016

במסיבת עיתונאים שהתקיימה אתמול במלון רויאל ביץ בתל-אביב, הכריזה יוניליוור ישראל  על סטנדרט חדש בעולם דגני הבוקר:  דגני הבוקר של תלמה יכילו בין אפס לכפית וחצי סוכר למנה בלבד, תלמה תסמן את כמות הסוכר בחזית כל אריזות דגני הבוקר באמצעות אייקונים של כפיות סוכר.

13260087_1125616464156609_1159234899158282032_n

תלמה, מובילת שוק הדגנים בישראל, מתחייבת כי עד סוף 2017 תשלים מהלך במסגרתו כל דגני הבוקר (למעט כריות) יכילו בין אפס לכפית וחצי סוכר למנה (30 גרם) בלבד. 80% מהמוצרים של תלמה כבר עומדים כיום בסטנדרט זה. דגני בוקר שלא יעמדו בסטנדרט ירדו מהמגוון ולא ייוצרו יותר.

nadya

לראשונה בעולם, כמות הסוכר תסומן בחזית כל אריזות דגני הבוקר באמצעות אייקונים של כפיות סוכר, שיאפשרו לצרכנים לעשות את הבחירה המתאימה ביותר עבורם ועבור בני משפחתם. הסימון יתייחס לסך הסוכרים במנה ולא רק לסוכר המוסף. בחזית אריזות דגני הבוקר יסומנו גם רכיבים חיוניים כגון סיבים תזונתיים ודגנים מלאים. ענת גבריאל,

מנכ”לית יוניליוור ישראל: “אנו רוצים להציג לצרכנים שלנו מידע בצורה שקופה וברורה ועל כן בחרנו בשפה של כפיות סוכר. כל זאת, לצד הפחתות סוכר שנעשו וימשיכו להיעשות עד שנגיע למידת הסוכר המינימלית, תוך שמירה על טעם דגני הבוקר”. כחלק מהאחריות והמחויבות ובמסגרת אסטרטגיית הקיימות של יוניליוור, הפועלת לשיפור הבריאות ואיכות החיים של האוכלוסייה, כבר משנת 2010 החלה תלמה להפחית בהדרגתיות את כמות הסוכר בדגני הבוקר. לדוגמא, עד כה הופחתו 25% סוכר מדגני הבוקר לילדים ועד סוף 2017 יופחתו כ-12% סוכר נוספים.

13244821_1125609710823951_2968568324711702163_n (1)

בהמשך המהלך, תשיק תלמה כריות מופחת סוכר- שיכיל עד כפית וחצי סוכר למנה, ויהווה אלטרנטיבה לצרכנים המבקשים לצרוך פחות סוכר. כריות מופחת סוכר לא יחליף את המוצר כריות, וזאת מאחר ומחקרים שערכה תלמה, הראו כי מרבית הצריכה של כריות הינה כחטיף, והצרכנים מבקשים באופן חד משמעי שלא לשנות את טעם כריות האהוב.

13267956_1125616774156578_2307054626212444001_n

מסקר שערכה תלמה בקרב אימהות עלה כי 71% חושבות שיש כמות סוכר גבוהה בדגני הבוקר. כשאותן אימהות גילו כמה סוכר יש כיום בדגני הבוקר של תלמה, הן הופתעו לטובה. הפער בתפיסה מחזק את הצורך לתקשור כמות הסוכר בחזית האריזה. לארוחת הבוקר חשיבות גבוהה לתפקוד הפיזי, המנטאלי ולבריאות הכללית, הן של ילדים ומתבגרים והן של מבוגרים.

13233124_1125609807490608_4563503562656733544_n

מחקרים רבים בעולם מצאו כי ארוחת הבוקר תורמת לתפקודי המוח המתבטאים בשיפור בריכוז, ציוני מבחנים, יכולת השלמת משימות מורכבות בבית הספר ועוד. עוד הוסיפה גבריאל כי:   “97% מהאימהות מציינות כי חשוב להן שילדיהן יאכלו ארוחת בוקר, אך בפועל כשליש מהילדים לא אוכלים ארוחת בוקר לפני שהם יוצאים מהבית. ארוחת הבוקר הפופולארית ביותר בקרב ילדים בישראל הינה דגני בוקר והיא מעניקה ארוחה מאוזנת, מזינה ויעילה”.

כחלק מהמהלך, בימים אלו מושק אתר אינטרנט של תלמה, באמצעותו יוכל הצרכן להכיר את מוצרי תלמה טוב יותר, החל מפרופיל תזונתי, תהליך הייצור ועוד. בנוסף, יתאפשר דיאלוג של הצרכנים עם אנשי מקצוע בחברה כדוגמת דיאטנים ואנשי פיתוח, במסגרתו יוכלו הצרכנים לשאול כל שאלה באופן מהיר וישיר.

13265869_1125616377489951_1639308143137156312_n

כמחצית ממוצרי דגני הבוקר של תלמה יסומנו בכפיות סוכר במהלך החודשים יוני-יולי והשאר יסומנו עד תחילת שנה הבאה.

למידע נוסף אודות תכנית הקיימות של יוניליוור: http://www.unilever.co.il/sustainable-living/

בין המותגים המובילים של יוניליוור: תלמה, קנור, ליפטון, הלמנס, מזולה, בלו בנד, קליק, בייגל בייגל, גלידת שטראוס, דאב, רקסונה, אקס, קליר, בדין, סיף, פינוק ועוד.

למידע נוסף אודות יוניליוור ישראל ומותגי החברה:   http://www.unilever.co.il/

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה