פטריות מלך היער, כרוב ניצנים ובצלצלי שאלוט ישדרגו כל מנגל של יום העצמאות!
"חוות תקוע" המתמחה בפטריות ובירקות מיוחדים, מציעה לכבוד יום העצמאות מבחר ירקות מיוחדים שיקפיצו כל מנה – בשרית או צמחונית.
במגוון הירקות:
- פטריות מלך היער – בשרניות וטעימות מאוד על האש, מתאימות כתחליף צמחוני לבשר.
- כרוב ניצנים חגיגי ומיוחד – הכרובונים נוחים לשיפוד ומקבלים טעם ומרקם נהדרים לאחר הצלייה.
- בצלצלי שאלוט ארומטיים ומתקתקים המשדרגים כל שיפוד, בשר או ירקות.
כשרות – רבנות ניר עציון.
מחירים:
מארז פטריות מלך היער – 14 ₪ ל-150 גרם
כרוב ניצנים: 14 ש"ח למארז של 350 גרם
בצלצלי שאלוט – 14 ש"ח ל-350 גרם
להשיג ברשתות השיווק.
"חוות תקוע" מציעה מתכונים להכנת מרינדות לתיבול הירקות לפני הצלייה:
שיפודי כרוב ניצנים במרינדת שום וחרדל
מרכיבים
מארז (350 ג') כרוב ניצנים
כף שמן זית
2 שיני שום קצוצות
כף חרדל דיז'ון
1/2 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות הכנה:
- מנקים את כרוב הניצנים – מסירים עלים רופפים וקוטמים מעט את הגבעול. שמים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-4-3 דקות. מסירים מהאש, מנקזים ומניחים לצינון.
- מוסיפים לסיר שמן זית, שום פפריקה, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים. משפדים וצולים על מנגל חם למשך 10 דקות, 5 דקות מכל צד, או עד לקבלת סימני צלייה.
מרינדה לפטריות מלך היער
מרכיבים
2 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
כף מים
כפית סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות
הוראות הכנה:
- קוטמים כחצי ס"מ מרגל הפטרייה ופורסים את כל הפטרייה לאורך – כולל הרגל, בעובי של כ-1 ס"מ.
- מכינים מרינדה מכל המרכיבים ומשרים את הפטריות החתוכות כחצי שעה במרינדה. מניחים על האש ומשחימים משני הצדדים.
לפרטים ומתכונים נוספים: www.tekoafarms.co.il
חג עצמאות שמח !!!
ערכה: נדיה היבא