הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממרץ 2012

“חוות תקוע” המתמחה בפטריות ובירקות מיוחדים, מציעה לכבוד יום העצמאות מבחר ירקות מיוחדים שיקפיצו כל מנה בשרית או צמחונית.

05/05/2016

פטריות מלך היער, כרוב ניצנים ובצלצלי שאלוט ישדרגו כל מנגל של יום העצמאות!

“חוות תקוע” המתמחה בפטריות ובירקות מיוחדים, מציעה לכבוד יום העצמאות מבחר ירקות מיוחדים שיקפיצו כל מנה – בשרית או צמחונית.

חוות תקוע - כרוב ניצנים  צילום - ראובן גילת

במגוון הירקות:

  • פטריות מלך היער – בשרניות וטעימות מאוד על האש, מתאימות כתחליף צמחוני לבשר.
  • כרוב ניצנים חגיגי ומיוחד – הכרובונים נוחים לשיפוד ומקבלים טעם ומרקם נהדרים לאחר הצלייה.
  • בצלצלי שאלוט ארומטיים ומתקתקים המשדרגים כל שיפוד, בשר או ירקות.

חוות תקוע - בצלצלי שאלוט  צילום - ראובן אילת

כשרות – רבנות ניר עציון.

מחירים:
מארז פטריות מלך היער – 14 ₪ ל-150 גרם
כרוב ניצנים: 14 ש”ח למארז של 350 גרם
בצלצלי שאלוט – 14 ש”ח ל-350 גרם
להשיג ברשתות השיווק.

“חוות תקוע” מציעה מתכונים להכנת מרינדות לתיבול הירקות לפני הצלייה:

חוות תקוע - כרוב ניצנים  יחצ

שיפודי כרוב ניצנים במרינדת שום וחרדל
מרכיבים
מארז (350 ג’) כרוב ניצנים
כף שמן זית
2 שיני שום קצוצות
כף חרדל דיז’ון
1/2 כפית פפריקה
מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

  • מנקים את כרוב הניצנים – מסירים עלים רופפים וקוטמים מעט את הגבעול. שמים בסיר עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-4-3 דקות. מסירים מהאש, מנקזים ומניחים לצינון.
  • מוסיפים לסיר שמן זית, שום פפריקה, חרדל, מלח ופלפל ומערבבים. משפדים וצולים על מנגל חם למשך 10 דקות, 5 דקות מכל צד, או עד לקבלת סימני צלייה.

מלך היער על האש עם דגלים

מרינדה לפטריות מלך היער
מרכיבים
2 כפות רוטב סויה
4 כפות שמן זית
כף מים
כפית סוכר
מעט פלפל שחור גרוס
3 שיני שום כתושות

הוראות הכנה:

  • קוטמים כחצי ס”מ מרגל הפטרייה ופורסים את כל הפטרייה לאורך – כולל הרגל, בעובי של כ-1 ס”מ.
  • מכינים מרינדה מכל המרכיבים ומשרים את הפטריות החתוכות כחצי שעה במרינדה. מניחים על האש ומשחימים משני הצדדים.

לפרטים ומתכונים נוספים:   www.tekoafarms.co.il

חג עצמאות שמח !!!

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה