הבלוג של נדיה היבא

מנסה, טועמת, מטיילת וכותבת

עדכונים:

פוסטים: 534

החל ממרץ 2012

לכבוד יום העצמאות, הקמח הלבן שוב לובש חג! אריזה חדשה בסגנון רטרו הכולל מתכון להכנת פיתות וקופסת פח בעיצוב ישראלי לאחסון הקמח. מתכון ופרטים נוספים בכתבה

05/05/2016

לכבוד יום העצמאות, הקמח הלבן שוב לובש חג!

טחנת הקמח הוותיקה “הטחנות הגדולות של א”י” מחיפה מציעה אריזה חגיגית לקמח חיטה לבן בהיר, עם איור מקסים בסגנון רטרו וברכה לחג עצמאות שמח!

הטחנות הגדולות של אי   - קמח חגיגי ליום העצמאות  צילום - מנחם גרייבסקי (1)

הטחנות הגדולות של ארץ ישראל – קמח חגיגי באריזה מיוחדת ליום העצמאות – צילום יח”צ

כמו כן, על האריזה גם מתכון מיוחד וקל להכנת פיתה ישראלית רכה וטעימה – כזו שחגיגת המנגל הישראלית המסורתית לא תהיה שלמה בלעדיה.

הטחנות הגדולות של אי   - קופסת פח מהודרת לאריזת קמח - ליום העצמאות  צילום - מנחם גרייבסקי (2)

קופסת פח מהודרת לאריזת קמח – ליום העצמאות – צילום יח”צ

בנוסף, לכבוד יום העצמאות השיקה “הטחנות הגדולות של א”י” מהדורה מוגבלת של קופסאות פח בעיצוב ישראלי נוסטלגי התואם לאריזת הקמח, עם מילות “התקווה”. את הקופסה אפשר להניח דרך קבע על מדף במטבח לאחסון נוח ופרקטי של הקמח ולדקורציה מקסימה במטבח.

להלן המתכון להכנת פיתה ישראלית המוצג על גבי אריזת הקמח
המתכון מתאים להכנת 12 פיתות רגילות או 24 פיתות קטנות.

חומרים
770 גרם (5.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
1 כף + 1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א”י
2 כפיות מלח
480 מ”ל (2 כוסות) מים חמימים

אופן הכנה

  • שמים קמח, שמרים, סוכר ומים בקערת מיקסר.
  • לשִׁים במהירות נמוכה בעזרת וו לישה במשך דקה אחת לאיחוד החומרים.
  • מוסיפים את המלח ומגבירים את מהירות המיקסר לבינונית. ממשיכים ללוש 7-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
  • מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים (או ל-24 לפיתות קטנות) ומעצבים כל חלק לכדור חלק. מניחים את הכדורים על נייר אפייה משומן, משמנים קלות את הכדורים ומכסים במגבת לחה למשך 10-5 דקות.
  • מרדדים כל עיגול לדסקית שטוחה. מניחים את הפיתה השטוחה על משטח מקומח קלות ומכסים במגבת חדשה יבשה כדי למנוע התייבשות. מניחים במקום חמים ל-45 דקות.
  • מחממים תנור ל-230 מעלות. מניחים את הפיתות על אבן שמוט או על תבנית חמה ואופים כ-5 דקות עד שהתחתית זהובה והפיתה תפוחה. מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת נקייה יבשה.
פיתה ישראלית  צילום - מנחם גרייבסקי

פיתה ישראלית מהקמח הלבן – צילום יח”צ

מוצרי החברה כשרים בהשגחת הרבנות הראשית חיפה, ובכשרות מהודרת של של בד”צ העדה החרדית ירושלים.

מחיר אריזת קמח: 5-3 ₪  לאריזה של 1 ק”ג
מחיר קופסת פח מהודרת:  15 ש״ח  ברכישה בטחנה 
ברשתות השונות – יש להתעדכן במבצעים

להשיג ברשתות ובחנויות:
רשת לגעת באוכל, רשת חנויות הטבע בוסתן, ברכל, נתיב החסד, מרכז מזון יהודה, סופר ספיר, סיטונאות רחמים, עזרה וחסד, סופר טוב מודיעין, שפע ברכת השם בית”ר עילית, דיפ שיווק, מאיה בוטיקטבע, רני אורגני, ל.א.ב.ל, המאפייה של ראסל ירושלים, סופר הס (כפר הס), לחם ברויטמן אילת, לחם בורקין בנימינה, ובחנויות מובחרות נוספות.

מידע על חנויות נוספות אפשר לקבל בדף הפייסבוק של הטחנות הגדולות או בטלפון: 04-8672137.

אודות החברה
טחנת הקמח ׳הטחנות הגדולות של א”י׳ נוסדה בשנת 1921 על ידי הברון אדמונד דה רוטשילד. הטחנה נמנית עם הטחנות המובילות בארץ, והיא ידועה באיכותו הגבוהה של הקמח ובהקפדה על בקרת איכות גבוהה, כדי להבטיח לאופה מוצר איכותי והומוגני בתכונותיו לאורך זמן.

הטחנה מייצרת מגוון רחב של קמחים, בהם קמח חיטה לבן בהיר, סולת, קמח תופח, קמחים מלאים מגרעיני חיטה, שיפון וכוסמין, סדרת קמחים מלאים בטחינה עדינה ועוד.

למידע נוסף ומתכונים:
http://www.hagdolot.co.il/
https://www.facebook.com/hagdolot.co.il

ערכה: נדיה היבא

עוד מהבלוג של נדיה היבא

תצוגה מקדימה

מתכון להכנת לחוח - קל מהיר וטעים

הפעם , לא כמנהגי, מעלה כאן מתכון שלי להכנת לחוח. המתכון קל להכנה וזכה להרבה מחמאות. במתכון סוד קטן (שכבר לא סוד!!!) להצלחה גדולה. (מקווה ש"זקנות השבט" לא יקראו את הפוסט הזה...) לפני שנים כשטיילתי בריביירה הצרפתית, נכנסו לאכול...

תצוגה מקדימה

פריטטת ירקות-ארוחה שלמה במחבת

מה אוכלים??? מהר ועכשיו כי אנחנו רעבים!!! הפריטטה היא שילוב של חביתה עשירה ומשודרגת לבין פשטידה בהכנה מהירה. את הפריטטה ניתן להכין ממגוון ירקות ועשבי תיבול – ממה שיש במקרר,...

תצוגה מקדימה

מסעדת ריבר - סניף ראשל"צ

ברשת מסעדות ריבר, טעמים וריחות מהמזרח הרחוק. פה תוכלו לטעום את כל המטבחים האסיאתיים המוכרים והלא מוכרים: התאילנדי, היפני, הויאטנמי, הסינגפורי, הקוריאני, וגם מהמטבח הסיני, על כל מחוזותיו הקולינריים. ...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה