הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 1

מס’ ימים עד לסיום: 29

מס’ מתכון מתוך ה-30: 1 (וחצי, אם מחשיבים את החליטה:) )

היוש! איזה כיף לחזור יא אללה. כל היום ציפיתי כבר לשבת ולכתוב. לא משנה על מה. העיקר לכתוב.

היה לי יום קסום היום. אחרי שפרסמתי אתמול בפייסבוק על כך שאתחיל שוב בפרויקט 30/30, קיבלתי עשרות תגובות מפרגנות של חברים חדשים וחברים ותיקים, בין מכאלה שעברו איתי לפני שלוש שנים את הפרויקט הקודם ויודעים דבר או שניים על איך החודש הזה צריך להראות, ובין מחברים חדשים שלא ידעו על הבלוג בכלל, ועכשיו יודעים ומתרגשים יחד איתי.

שאלו אותי כבר לא פעם בשבוע האחרון, כשהחלטתי לחזור לזה, למה אני עושה את זה. והכי הרבה שאלו איך בדיוק אני יכולה להכניס בחיים האינטנסיבים והעמוסים שלי את הפרויקט את הזה. בפרויקט הקודם, עוד גרתי בבאר שבע, הייתי לקראת סיום התואר הראשון שלי, עבדתי בגן ילדים והתנדבתי בפרוייקט ייחודי, של תרפיה לאפייה שהקמתי יחד עם חברה טובה בפניימיה לנוער קצה. גם אז לא ידעתי איך אני הולכת לעשות את זה אבל הצלחתי והיה פשוט תענוג.

מאז לא כל כך כתבתי. לא מצאתי את הפנאי או הרצון, עד עכשיו. שהתחשק לי שוב לאתגר את עצמי בחודש אינטנסיבי , טעים ומרתק. שחוץ מהאוכל הטעים, מזמן מפגש עם חברים טובים ומשפחה על הדרך. שבאים לאכול, לבשל, מכינים את המתכונים או שולחים תגובות חמות מהצד.

היום אני גרה שנה וחצי בתל אביב, בירת המדינה. עובדת כקונדיטורית, באחד המקומות היותר חלומיים שקיימים. על כך בטח אספר בהמשך החודש.

היום לרותם השותפה הקודמת שלי, אחת החברות הכי טובות שלי, יש יום הולדת. זאת גם ההזדמנות לאחל רק מזל טוב, בשביל בחורה קסומה כמוך, אין יותר מידי מה לאחל. יש בך הכל. ואני מתגעגעת כל כך לימים שלנו כשותפות ויותר מזה, שותפות חברות. לשיחות על הבר, ללילות הארוכים בחפירות על הספה, ולכך שלפעמים ידעת בלי שאדבר מה בדיוק אני צריכה. כבר לפני חודש רותם ביקשה ממני לחסום במשמרות את היום כדי שנוכל לבלות יחד. פתחנו את היום (המדהים ומלא בשמש) בנמל תל אביב, במסג’ מפנק. חדר חשוך וקסום, שתי מיטות מפנקות עם שמיכת צמר עבה כדי שלא יהיה קר (רותם, פעם הבאה את במיטה ליד המפזר חום) צוללות למשך כמעט שעה לעולם של שקט, התמסרות, קצת כאב אבל מלווה בהרבה הנאה.

IMG_5099_640x480

מעילים- מוקטן

מי שמכיר אותי באמת יודע, שאוכל ושנת צהריים הן הנאות החיים שלי. ואני משתדלת במיוחד בימי חופש מהקונדיטוריה (ותכלס, לא רק בימי החופש, אלא בכל הזדמנות שיש…) להיטרק על המיטה ולהחזיר כמה שיותר כוחות כדי שיהיה כוחות לבזבז בהמשך.

מתכון ראשון. מתחילים.

סלט חיטה ותרד חם

(המתכון של סימון חברה של אמא) – מומלץ בימי חורף חמים.

מרכיבים:

- כוס חיטה/ גריסי פנינה

-בצל/כרישה

- כפית חמאה, וכף שמן זית

- 3 כפות רכז רימונים

- 2 כפיות סוכר חום כהה

- 2 כוסות מים רותחים /ציר ירקות

- פלפל ומלח

- 150 גרם תרד

הכנה:

על מחבת חמה מכניסים חמאה ושמן זית, ומטגנים הבצל עד הזהבה קלה.

מוסיפים את הסוכר חום ורכז הרימונים ומערבבים. מוסיפים את החיטה (אותה השרתי בערך שעתיים במים, בזמן שישנתי שנצ) ומערבבים כך שכל החיטה תצופה בתערובת הקרמלית והטעימה.

מוסיפים את המים הרותחים או את ציר הירקות ומתבלים (אני מתבלת את מי הבישול ולא את החיטה כי היא מתובלת במתיקות האינסופית (אך הסבירה) של הרכז והסוכר)

מבשלים על אש נמוכה במשך שעה עם מכסה סגור. במידת הצורך מוסיפים עוד מים ומבשלים עד הריכוך הרצוי. אני אוהבת את החיטה קצת קרנצ’ית אז בישלתי פחות משעה אבל המהדרין יבשלו עד רכות.

מוקטן- הכנה

כשמוכן, והתבשיל ללא נוזלים (אם יש צורך, להוריד המכסה לכמה דקות ולאדות הנוזלים עד שיהפכו לקרמל) להוריד מהאש ולהוסיף התרד.

הכנה 1

להגיש חם! ככה יותר טעים!

הכנה 2

גם ליאב וניצן וגם מונה השותפה החמודה שלי(!) אכלו היום. המטרה כדי לא להשמין יותר – לחלק כמה שיותר.

בנוסף לסלט החם, הכנתי חליטה של תפוז, לימון, ג’ינג’ר טרי ונענע, שכמה שיותר זמן תשב במקרר תהיה טעימה יותר. אפשר להוסיף ממנה כף למים רותחים, תענוג של חליטה בריאה.

חליטה- מוקטן

ניפגש מחר עם מתכון שאצלי במטבח התחיל מטעות, והפך לקלאסיקה בחורף האחרון.

שיהיה לילה טוב. שאו ברכה. נסו ושתפו

טוב לחזור

נעמיש

 

 

 

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 7 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה