עדכונים:
פוסטים: 103
החל ממרץ 2013
27/01/2014
מודה. השחיתות כאן חוגגת, אבל לא כמו שאתם חושבים. במקרה הנוכחי – השד לא כל כך נורא.
אתחיל ואספר שאת הקינוח הנוכחי הכנתי בהשראתו של המדוביק של מריה מ”רויאל שף”.
על התמכרותי לסדרה, שהסתיימה בשבוע שעבר, כבר כתבתי בשני פוסטים קודמים שלי. בפעם הראשונה נסעתי לבאר שבע להיפגש עם חנוך סטמקר, השף של מסעדת הודו הקטנה, ובפעם השנייה הכנתי את השקשוקה של ד”ר שקשוקה בגרסה הירוקה שלי.
בפרק האחרון של הסדרה הוכרזה המנה המנצחת שעתידה היה להיכנס לאחת מהמסעדות של השף אלבר רו בבריטניה. הקרב היה בין השקשוקה עם נקניקניות המרגז של הד”ר לבין עוגת המדוביק של מריה (עוגת רוסית שכוללת שכבות של בצק פריך בניחוח דבש ובין שכבה לשכבה יש קרם, בדרך כלל של שמנת חמוצה או קרם אחר, כמו שמריה עשתה על בסיס חלב ממותק). כשהייתי צריכה אני לחשוב מה להכין, עוגת המדוביק של מריה (שבסוף נכנסה היא יחד עם השקשוקה של הד”ר לתפריט המסעדה) פשוט עשתה לי את זה. וידעתי באותו הרגע מה אני הולכת להכין.
ועכשיו אנחנו כאן.
בגרסה שלי מדובר בעוגת שכבות של פנקייקים נהדרים מתובלים בסוכר חום שמעניק קרמליות נהדרת, ביניהם מפוזרים תותים בשכבות אינסופיות של קרם גבינת שמנת (נפוליאון הגרסה המופחתת שומן 16% ושמנת) מצופה בעוגיות לוטוס מפוררות.
הקינוח הזה יכול לככב בגרסאות שונות וכמעט אין גבול ליצירתיות כאן. חלבה, פולי קקאו, קרם שוקולד, פירות יער, קונפלקס לציפוי, קיווי, בננות ומה שתרצו.
הפנקייק מבוסס על מתכון של עומר מילר שמצאתי כאן ורץ איתי כבר זמן מה למתכון מוצלח לפנקייקים. רק הפעם, החלפתי את הקמח התופח ברגיל (כדי לא לקבל את האווריריות הנפוצה לפנקייק אלא רציתי שישאר מעט דחוס) והחלפתי את הסוכר הלבן בסוכר חום כהה.
לשישה פנקייקים בגודל של קערה קטנה (הם יהוו את הבסיס של העוגה ואחרי שיהיו מוכנים נקרוץ מהם עיגולים באותו הגודל).
החומרים:
25 גרם חמאה מומסת
חצי כוס חלב
1 וחצי כפות סוכר חום
ביצה
1 כוס קמח פחות כף
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. טורפים בקערה את החמאה מומסת, החלב, הביצה והסוכר בערך דקה.
2. מנפים את הקמח והמלח אל תוך התערובת ומערבבים לאיחוד.
3. יוצקים למחבת משומנת וחמה את התערובת בשש נגלות (אלא יהיו שש השכבות של העוגה הסופית).
4. מניחים בצד, מצננים.
בינתיים חותכים את התותים, מפוררים עוגיות לוטוס ומתחילים להכין את הקרם.
לקרם: שמים יחד במיקסר מיכל אחד של גבינת נפוליאון (16 אחוז שומן) יחד עם 100 מ”ל של שמנת מתוקה, 50 גרם אבקת סוכר וכפית תמצית וניל. מקציפים עד שהקרם לא זז ואתם הופכים את הקערה מעל הראש ולא קורה כלום, אבל זה טריקי היזהרו לא להקציף יותר מדי.
ולשלב האהוב – ההרכבה:
הרעיון שהיה לי בראש הוא שכבה עם קרם ותותים שכבה עם קרם.
שמים על צלחת פנקייק אחד (אחרי שקרצנו בעזרת קורצן או כוס לעיגולים שווים בגודלם) מפזרים מעט מן הקרם ומעליו תותים, שמים שכבה נוספת (2) ומעליה קרם, לאחר מכן שכבה נוספת (3) עם קרם ומעליו תותים, שכבה נוספת (4) עם קרם, שכבה כמעט אחרונה (5) עם קרם ומעליו תותים ופנקייק אחרון (6) ומעליו קרם שגם מצפה את כל העוגה מסביב. (אני נעזרתי בצלחת מסתובבת כזאת על מנת לצפות את העוגה מכל צדדיה) אבל אפשר בקלות לסובב גם צלחת רגילה. אפשר להשאיר חלק מן העוגה לא מכוסה כדי לרמוז על התותים שמחכים לנו בפנים…
המנה מוכנה! להעביר לצלחת הגשה יפה ולהגיש!
לבריאות
כל הישועות לכם.
נעמיש
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות