הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

לכבוד הגמר של רויאל שף ובהשראת המנה הזוכה של מריה, נעמיש הכינה עוגת פנקייקים בשכבות עדינות של קרם ותותים מצופה בפירורי עוגיות לוטוס. מומלץ

27/01/2014

מודה. השחיתות כאן חוגגת, אבל לא כמו שאתם חושבים. במקרה הנוכחי – השד לא כל כך נורא.

אתחיל ואספר שאת הקינוח הנוכחי הכנתי בהשראתו של המדוביק של מריה מ”רויאל שף”.

על התמכרותי לסדרה, שהסתיימה בשבוע שעבר, כבר כתבתי בשני פוסטים קודמים שלי. בפעם הראשונה נסעתי לבאר שבע להיפגש עם חנוך סטמקר, השף של מסעדת הודו הקטנה, ובפעם השנייה הכנתי את השקשוקה של ד”ר שקשוקה בגרסה הירוקה שלי.

בפרק האחרון של הסדרה הוכרזה המנה המנצחת שעתידה היה להיכנס לאחת מהמסעדות של השף אלבר רו בבריטניה. הקרב היה בין השקשוקה עם נקניקניות המרגז של הד”ר לבין עוגת המדוביק של מריה (עוגת רוסית שכוללת שכבות של בצק פריך בניחוח דבש ובין שכבה לשכבה יש קרם, בדרך כלל של שמנת חמוצה או קרם אחר, כמו שמריה עשתה על בסיס חלב ממותק). כשהייתי צריכה אני לחשוב מה להכין, עוגת המדוביק של מריה (שבסוף נכנסה היא יחד עם השקשוקה של הד”ר לתפריט המסעדה) פשוט עשתה לי את זה. וידעתי באותו הרגע מה אני הולכת להכין.

ועכשיו אנחנו כאן.

בגרסה שלי מדובר בעוגת שכבות של פנקייקים נהדרים מתובלים בסוכר חום שמעניק קרמליות נהדרת, ביניהם מפוזרים תותים בשכבות אינסופיות של קרם גבינת שמנת (נפוליאון הגרסה המופחתת שומן 16% ושמנת) מצופה בעוגיות לוטוס מפוררות.

הקינוח הזה יכול לככב בגרסאות שונות וכמעט אין גבול ליצירתיות כאן. חלבה, פולי קקאו, קרם שוקולד, פירות יער, קונפלקס לציפוי, קיווי, בננות ומה שתרצו.

הפנקייק מבוסס על מתכון של עומר מילר שמצאתי כאן ורץ איתי כבר זמן מה למתכון מוצלח לפנקייקים. רק הפעם, החלפתי את הקמח התופח ברגיל (כדי לא לקבל את האווריריות הנפוצה לפנקייק אלא רציתי שישאר מעט דחוס) והחלפתי את הסוכר הלבן בסוכר חום כהה.

עוגת פנקייק, שמנת ותותים משגעת

לשישה פנקייקים בגודל של קערה קטנה (הם יהוו את הבסיס של העוגה ואחרי שיהיו מוכנים נקרוץ מהם עיגולים באותו הגודל).

החומרים:

25 גרם חמאה מומסת

חצי כוס חלב

1 וחצי כפות סוכר חום

ביצה

1 כוס קמח פחות כף

קורט מלח

אופן ההכנה:

1. טורפים בקערה את החמאה מומסת, החלב, הביצה והסוכר בערך דקה.

2. מנפים את הקמח והמלח אל תוך התערובת ומערבבים לאיחוד.

3. יוצקים למחבת משומנת וחמה את התערובת בשש נגלות (אלא יהיו שש השכבות של העוגה הסופית).

4. מניחים בצד, מצננים.

בינתיים חותכים את התותים, מפוררים עוגיות לוטוס ומתחילים להכין  את הקרם.

לקרם: שמים יחד במיקסר מיכל אחד של גבינת נפוליאון (16 אחוז שומן) יחד עם 100 מ”ל של שמנת מתוקה, 50 גרם אבקת סוכר וכפית תמצית וניל. מקציפים עד שהקרם לא זז ואתם הופכים את הקערה מעל הראש ולא קורה כלום, אבל זה טריקי היזהרו לא להקציף יותר מדי.

ולשלב האהוב – ההרכבה:

הרעיון שהיה לי בראש הוא שכבה עם קרם ותותים שכבה עם קרם.

שמים על צלחת פנקייק אחד (אחרי שקרצנו בעזרת קורצן או כוס לעיגולים שווים בגודלם) מפזרים מעט מן הקרם ומעליו תותים, שמים שכבה נוספת (2) ומעליה קרם, לאחר מכן שכבה נוספת (3) עם קרם ומעליו תותים, שכבה נוספת (4) עם קרם, שכבה כמעט אחרונה (5) עם קרם ומעליו תותים ופנקייק אחרון (6) ומעליו קרם שגם מצפה את כל העוגה מסביב. (אני נעזרתי בצלחת מסתובבת כזאת על מנת לצפות את העוגה מכל צדדיה) אבל אפשר בקלות לסובב גם צלחת רגילה. אפשר להשאיר חלק מן העוגה לא מכוסה כדי לרמוז על התותים שמחכים לנו בפנים…

המנה מוכנה! להעביר לצלחת הגשה יפה ולהגיש!

לבריאות

כל הישועות לכם.

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה