שקשוקה ירוקה של תרד, פטריות וגבינות

יש יותר מדרך אחת להכין שקשוקה. נעמיש צפתה בפרקים החדשים של רויאל שף ובהשראת הד"ר הכינה שקשוקה תרד, פטריות, עגבניות שרי וגבינות

למי שעוקב וזוכר וגם למי שזוכר קצת פחות, לפני חודש וחצי נסעתי לבאר שבע להיפגש עם חנוך סטמקר, השף המוכשר של הודו הקטנה, במסגרת שיתוף הפעולה עם סדרת הריאליטי החדשה של yes, רויאל שף. במסגרת הפגישה הייתה לי הזדמנות גם לבקר חברים ישנים מבאר שבע, אבל בעיקר להיפגש ולהכיר את חנוך.

את המסעדה שלו כבר הכרתי מתקופת היותי סטודנטית בבאר שבע אבל אותו עד אז לא יצא לי לפגוש. חמושה בעוגה ביתית שהכנתי בשבילו, יצא לי לשבת איתו לשיחה נעימה על אוכל, אהבה והחיים.

מאז צפיתי בסדרה "רויאל שף" באדיקות נלהבת. נהינתי לראות את השפים מבשלים, חושבים ביצירתיות וחיים את המטבח. בכלל אני מאוד אוהבת לצפות באנשים כשהם מבשלים, לראות את תנועות היד בעת פיזור התבלינים מעל המחבת ואת העיינים נסגרות כשטועמים את התוצר ומתענגים (או לא…).

את חנוך כפי שציינתי כבר יצא לי לפגוש, אבל מישהו נוסף שכבש את ליבי, הוא בינו גבסו או כמו שכולם קוראים לו – "ד"ר שקשוקה".

מי שצופה בסדרה בוודאי כבר מכיר, ומי שלא – מפספס. מדובר באדם מוכשר בכל רמ"ח איבריו, בעל לב רחב שמילים לא יתארו. לפעמים קצת מזכיר לי אותי באותו אופן שגם אני בוכה ומתרגשת לפעמים ממילים טובות ומרגשות…

ד"ר שקשוקה לא מפסיק מתחילת התוכנית לדבר (וגם להכין) את השקשוקה המפורסמת שלו. ולי שעוד לא יצא לבקר אצלו, נשאר טעם של עוד ברגע שנגמר הפרק.

החלטתי, בהשראתו להכין שקשוקה, קצת אחרת.

שקשוקה תרד, פטריות, שרי, וגבינות

ו

מרכיבים: לשקשוקה משפחתית

– בצל בינוני קצוץ דק

– שלוש שיני שום קצוצות

-שמן זית

– קופסא של תרד טרי או יותר אם אוהבים

– עשר עגבניות שרי חתוכות לרבעים

– חצי סלסלת פטריות (אני השתמשתי בשמפיניון) נקיות ושלמות (לא לחתוך! זאת הפתעה אדירה לקבל פטרייה שלמה באמצע הביס)

– גבינות לבחירה (אני בחרתי בבולגרית 5% וקצת קשקבל)

– ביצים

יאללה, מכינים!

.

מטגנים במחבת בצל עד שקיפות מוזהבת (כמו שאני קוראת לזה) ומוסיפים את השום והפטריות, ולאחר מכן את העגבניות.


לאחר ריכוך העגבניות מוסיפים את התרד (לא קצוץ! עלים שלמים) ומחכים עד שהוא יאבד את נפחו וישתלב בתערובת.


עכשיו מתבלים (מלח ופלפל)

עם כף מפנים מקום לכל ביצה ושופכים ישירות אל החורים. מסדרים קוביות מפוזרות של הגבינות, מכסים ומבשלים. אני פיזרתי גם כן קצת אורגנו ועלים של נענע. מבשלים עד עד מידת עשייה רצויה של הביצים. אם נשארים נוזלים, להוריד את המכסה בשלוש דקות האחרונות ולאדות.


עכשיו מתבלים שוב!


להגיש חם חם עם לחם טעים !!!

תכינו תכינו וספרו איך יצא.

נעמיש של השקשוקות. בעיקר של הד"ר.