הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

ארבעה מתכונים ורעיונות לארוחות לילדים (לא רק) תוך שיתוף שלהם בתהליך. פרויקט מיוחד בשיתוף עם עוף טוב

02/01/2014

אמא אני עוד לא, אבל במסגרת העבודה שלי בגני ילדים בעשר השנים האחרונות, ושעות אינספור של שעות בייביסיטר, התמודדתי לא פעם ולא פעמיים עם הגשת אוכל לילדים. מה קורה כשלא רוצים יותר? מה עושים שהילד אומר “לא”? איך אפשר לגוון בטעמים, במרקמים, ובצורות הגשה?


התשובה הראשונה שלי לשאלות הללו היא: “הילדים”. הם חכמים, יצירתיים, בעלי רעיונות מופלאים ובעיקר שותפים לצוות נהדרים. ובדרך כלל, כשילד שותף גם לרעיון וגם להכנה, הוא ירצה לקחת חלק בשלב האכילה


זה הפרויקט השני שלי יחד עם “עוף טוב” הנהדרים, על הראשון והמרגש תוכלו לקרוא כאן. בפרויקט הנוכחי התבקשתי למצוא רעיונות למנות קטנות עבור ילדים שלא תמיד מסתדרים עם האוכל שמוגש על השולחן….


קבלו ארבעה מתכונים קלים להכנה שיכולים להפוך ארוחה שלמה לחגיגה!

קצי-כריך

מתכון קליל לארוחת צהריים/ ערב/ כריך לבית הספר. משביע ומפנק. קציצה בהופעה מפתיעה בתוך כריך.

מרכיבים:

-           לחם/ פיתה/ לחמניה טובה לכריך מפנק (אצלי בדרך כלל יש קופסה במקפיא עם לחמניות מקמח מלא מהאתר הזה)

-           קציצות בקר מבית טוב מתובלות מ-100% רכיבים טבעיים של עוף טוב

-           ציר עגבניות (כמו שאני אוהבת לקרוא לו אבל תכלס זה רסק עגבניות, מים ,סוכר, מלח ופלפל)

-           חסה, פטריות טריות, בזיליקום (זה מה אני בחרתי אבל הכל נתון לשינויים)

אז איך מכינים?!

1.        מכינים את הלחמניות או מפשירים או קונים כל אחד מה שמתאים לו

2.        מכינים את הרוטב עגבניות (הקציצות מתובלות ונהדרות בלי קשר לרוטב, אבל החלטתי לבשל אותן מעט בתוך הרוטב
שיספגו טעמים והן יצאו מתובלות עוד יותר ונפלאות)

3.        מצננים מעט את הקציצות ומכינים

4.        מרכיבים את הכריך לפי העדפות של הילדים! אני בחרתי לחתוך את הקציצה (שמשמשת המצע שעליו מניחים הירקות), עליה שמתי מעט מן הרוטב שהסמיך בבישול ומעל פיזרתי הירקות.

5.        במידה ולוקחים לבית הספר או לטיול מחוץ לבית עוטפים טוב בניילון נצמד.

6.        בתאבון!!

שחרונים

עכשיו…. למה שחרונים?

שחר (בעלה של בת דודה שלי שיזכה לחיים ארוכים)  הוא תוספת משמעותית למשפחה. אחד העוקבים הרציניים שלי בבלוג ואחד המפרגנים הגדולים ביותר שיש לי. שחר גם מאוד אוהב אוכל ולכן התייעצתי איתו לרעיונות לגבי המתכונים בפרויקט הנוכחי כשהציע את הרעיון של טוסט- נקניקפסטרמה ולכן, מגיע לו ששם המנה תיקרא על שמו. כפרה עלייך שחר. מלך!!

והמנה- טוסט (בהופעת אורח- טוסטונים) עם פסטרמה, כתף בקר, בצל סגול, עגבנייה, זיתים שחורים, פסטו קטשופ וצ’ילי. הטוסט המשובח של גבינה צהובה במהפך מפתיע ששם את הפסטרמה על ראש הפירמידה ונותן פייט לטוסט הרגיל של ארוחת הערב.

מרכיבים:

-          לחמנייה/ פיתה/ לחם/ האפשרות האהובה על הילד שלכם לטוסט

-          פסטרמה מקסיקנית. כתף בקר בפרוסות דקות דקות / פסטרמה ברביקיו

-          ירקות שאוהבים לשים בתוך הטוסט (אני בחרתי בעגבנייה, בצל ירוק וזיתים)

-          רטבים אהובים למרוח בשני צידי הטוסט (אני בחרתי בקטשופ, צ’ילי ופסטו)

אז איך מכינים?!

1. חוצים את הטוסט לשניים ומרכיבים בצורה הטעימה ביותר

2. מכניסים לטוסטר – טוסט ומחכים עד להזהבה מוחלטת (רק כך תתבשל לחלוטין הפסטרמה בפנים)

3. מגישים עם כרוב כבוש. להיט.

גביעים מקושטים עם צי’פסשניצל

גביעים מקושטים עם צי’פסשניצל

חברים חברים חברים. למתכון הנוכחי גייסתי את מיטב כוחות הילדים בגן שבו אני עובדת על מנת לקשט את הגביעים לארוחת הערב המיוחלת. הילדים התמסרו באהבה רבה וקישטו גביעים יפיפיים לציפס ולשניצלים שלנו.

מדובר באותה מנה מפורסמת ואהובה על ילדים שניצלים וצ’יפס בצלחת, רק שהפעם היא מוגשת בתוך גביעים שהכינו- הילדים!

לי יצאו קצת גביעים גדולים, אבל כמובן שאפשר להכין אותם קטנים יותר ולהגיש כמנה קטנה.

מרכיבים:

-           2 תפוחי אדמה חתוכים לרצועות

-           שמן זית, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל

- שניצלוני עוף ביתיים בציפוי שומשום מ-100% רכיבים טבעיים  ”עוף טוב”

-           בריסטול ונייר אפייה

-           טושים/ מדבקות/צבעים

אז איך מכינים?!

1.        מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לרצועות כמו צ’יפס, מתבלים בשמן זית, פפריקה, מלח ופלפל ומערבבים בידיים
לציפוי מלא של הרצועות בשמן המתובל.

2.        מכניסים לתנור מחומם ל- 180 מעלות עד הזהבה (אפשר להפוך אחרי רבע שעה לצד השני). בסביבות החצי שעה
והציפ’ס מוכן.

3.        אחרי רבע שעה מכניסת הצ’יפס לתנור, מוסיפים את השניצלים לסיום האפייה יחד עם הצ’יפס

4.        בזמן שהכל בתנור, מבקשים מהילדים (אם הם רוצים כמובן) לקשט בריסטולים איך שירצו, מהבריסטולים ניצור
קונוסים/ גביעים בהם נמלא בתערובת הצ’יפס והשניצלים כשיצאו מהתנור. לאחר שהגביע מוכן מכניסים נייר אפייה או
פרגמנט שישמש הפרדה בין הבריסטול אל השניצלים והצ’יפס.

5.        מגישים חם עם קטשופ / חרדל או מיונז מעל.

קבנו-ביס

קבנו-ביס

הכוכבת של ארוחות הערב, החביתה, חיפשה חברים חדשים ומצאה את הקבנוס. לי בכלל יש פינה חמה לקבנוס בלב שלי. מילדותי אהבתי קבנוס בבית כנשנוש וגם לאחר מכן בטיולים של הצופים או בשביל ישראל, תמיד הייתה שקית קבנוס בתיק לאיזה זריקת כוח עם הלחם והטחינה של הצהריים. אז קבלו איזה ביס של קבנוס ותהנו

מרכיבים (2 מנות):

2 ביצים

חצי פלפל אדום

חצי בצל קטן

קבנוס מופחת שומן רווי אחד

8 עגבניות שרי

קיסמים גדולים

אז איך מכינים?!

  1. חותכים את הגמבה הבצל והקבנוס לקוביות קטנות יחסית

שמים מעט שמן זית במחבת ומטגנים את תערובת הבצל, פלפל, קבנוס לשתי דקות עד הזהבה קל

מוסיפים את הביצים (אחרי קשקוש כמובן, והוספת תבליניo

הופכים  (משתדלים שתישאר יריעה אחת שלמה)

מורידים מן המחבת ומצננים. חותכים לקוביות ומרכיבים מעל כל חתיכה חצי עגבניית שרי (נעזרים בשיפוד).

מסדרים יפה על צלחת ומגישים לילדים

מקווה שאהבתם.

נסו ועדכנו איך יצא!

כמובן זה הבסיס שאני הצעתי אתם מוזמנים לגוון ככל שתרצו. ותכתבו גם לי שאלמד גם אני….

נשיקות
שאו ברכה
נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה