הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

קינוח קליל של תפוח עץ חם בתנור מתוק ומפנק. חצי שעה ויש קינוח נהדר שמתאים לא רק לחורף. אבל בעיקר בשבילו.

17/12/2013

אתם יושבים על הספה, והבטן שלכם קוראת לכם ללכת שוב למטבח, לפתוח את המקרר ולחפש איך לנחם אותה, אז תעשו לה טובה, ותכינו את התפוח עץ המנחם הזה. נהדר

קל. מנחם. פשוט. ומומלץ ביותר.

השבת הקרה שהייתה בסוף השבוע האחרון הביאה איתה חשק מטורף להכין קינוח מפנק – כזה שממלא את הלשון בטעם של עוד ואת הבטן בחום ואהבה.

זאת אחת המנות שיותר זכורות לי מהילדות (למרות שאמא אומרת שהיא דווקא לא הכינה אותה הרבה) אבל כנראה שהטעם של התפוח נשאר איתי עד היום כי כשחשבתי מה מתחשק לי להכין באותם רגעים שהגוף רעד קצת מקור, זאת המנה הראשונה שעלתה לי לראש.

הפשטות של המתכון הזה היא כמעט מצחיקה והיופי שלו הוא שאין כמות ומידות  מדויקות- ואפשר להכין תפוח אחד ואפשר גם עשרים אם רוצים.

אז ככה

(מתכון לשני אנשים או לאחד שרעב במיוחד)

- 2 תפוחים גרני סמית (הירוקים החמצמצים שהולכים פשוט מעולה במתכון הזה)

- חופן אגוזי מלך

- חופן צימוקים

- חתיכת חמאה קטנה

- כפית דבש או סילאן

- פיצקי קטן של קינמון

ההכנה: (ממש קשה להכין אבל בטוחה שתתמודדו)

1. מדליקים תנור ל170 מעלות . מגלענים את התפוחים (לגמרי לגמרי) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

2. קוצצים מעעט אגוזי מלך או שוברים בידיים ומניחים בתוך כל תפוח קצת אגוזי מלך וצימוקים עד למעלה.

3. שמים מעל האגוזים הוצימוקים חצי כפית דבש או סילאן, וחתיכת חמאה קטנה (שבמהלך האפייה תימס ותחלחל אל תוך התפוח ותעניק רכות נהדרת וכמובן גם טעם)

4. מכניסים לתנור החם עד שהתפוח מתעוות מעט, ועל קליפתו החיצונית מופיעות דמוי בועות (למעשה מבפנים הוא מתרכך לגמרי והופך לרסק תפוחים עסיסי וחם) – תמונה מצורפת בהמשך. כל התהליך אמור לקחת בסביבות 35 דקות (תלוי כמובן בגודל התפוח ובתנור)

איך תדעו אם להוציא את התפוח מהתנור?

הוא צריך להיות רך למגע בכל צדדיו. אם הוא מתחיל להשחים , כסו בנייר אלומיניום ובדקו שוב כל מספר דקות.

- כשמוכן, הוציאו מן התנור הגישו בצלוחיות אישיות ופזרו מעט קינמון מעל. להגיש חם!

הכי חשוב, תנסו. ועדכנו איך יצא!

להלן תהליך העבודה:

אפשר להגיש כמובן עם כדור גלידה וניל ומעל. משתלב נהדר!

שאו ברכה

אוהבת.

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה