הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

אני אינני אני ללא מה? פוסט מסכם של מי אני ומה אני, וגם מתכון ללחם כוסמין משגע. משהו להיט.

03/11/2013

כחלק מפרויקט רחב מימדים של בלוגרי סלונה ביוזמתה של לייזה פנאלים האחת והיחידה, התבקשנו (כמובן, רק מי שרוצה) לקחת חלק בפרויקט שרץ גם באינסטגרם במתכונת אחרת, אך לנסות ולכתוב פוסט על חמישה דברים שבלעדיהם- אני אינני אני.

ועם יד על הלב, זאת באמת משימה מורכבת בשבילי. אני כל כך הרבה דברים ביחד, ומצד שני, אפשר לתאר אותי במספר מילים בודדות.

ולכן, אלה החמישה דברים שאני אינני אני בלעדיהם היום, ובזמן הנוכחי כרגע..

אני לא אני אם לא- החמישיה הפותחת

משפחה

אחד הדברים המרכזיים בחיי. גם אם לא יודעת להגיד בקול בזמן אמת, אני יודעת שזכיתי במשפחה נהדרת. כזו שתומכת, ונותנת את הבסיס הטוב ביותר לגדול בו. המהות של מי שאני, ומה שאני (אבל לא קלישאה. אמיתי, ומי שמכיר אותי באמת מבין). הם גם אלה שסופגים את הקלוריות מאז שהתחלתי את הקורס קונדיטוריה…וזו באמת הקרבה.

למידה

אם היו שואלים אותי לפני כמה שנים, זו בוודאות לא הייתה אחת מהקטגוריות שהייתי מכניסה פה. מאז שהייתי קטנה, היית סקרנית, אבל במערכת החינוך הפורמאלית, שאחראית על מרבית הזמן שלי בגיל ההתבגרות לא בדיוק השתלבתי. את הבית ספר סיימתי בלי תעודת בגרות (שהשלמתי אחרת הצבא), המורים די הרימו ידיים ממני, המבחנים והמדידות הורידו ופגעו לי את בביטחון העצמי לתקופה של שנים אחר כך, ובעיקר דיכאו את יצא הסקרנות והלמידה שהיה קיים בי. מאז, הרבה השתנה.

מאז השירות בחיל החינוך ולאחר מכן הלימודים באוניברסיטה, הייתה לי חוויה מתקנת והיצר גדל והתפתח, ועוד ממשיך לגדול. אני אוהבת ללמוד דברים חדשים, להיפגש עם אנשים מיוחדים, לקרוא, להעשיר את הידע, ולצמוח. למידה מקדמת.

בעיקר, אני חושבת שאני לומדת מכל סיטואציה, מכל מפגש, מכל אדם.

מטבח

טוב, נו. עד כמה שזה ברור, מגיע למטבח קטגוריה משלו. מאז שנכנסתי וגיליתי את המטבח, חיי השתנו. יש משמעות למשהו נוסף, הצבעים והריחות והטעמים והמרקמים. לא חוויתי תחושה כזו כבר הרבה זמן. התרגשות אמיתית.

אנשים

אני חיה עם אנשים. אוהבת שיש מסביבי, ואוהבת להיות מסביב. לא אוהבת להיות לבד בכלל (אבל עושה את זה לפעמים כי זה באמת חשוב). לכל אדם יש סיפור ומטען שהוא מביא עימו, כל אחד הוא עולם ומלואו בעיני. אוהבת להכיר אנשים חדשים, אוהבים להשקיע בישנים, ואוהבת שמשקיעים בי. כל אחד מלא בכשרונות ויצירתיות ואהבה שרק אפשר לקחת ממנה ולצמוח יחד.

קטגוריה אחרונה וחביבה, הגיעה אלינו בהפתעה גדולה, הרי זו אהבה.

הגעתי למקום שבו אני רוצה לחלוק עם מישהו אחר את מה שעובר עלי, רוצה לשתף, רוצה להתקדם הלאה.

תמצית החיים. מחפשת אותה כבר מאז שנולדתי.בלי לחץ, וגם היא תגיע

-

-

-

-ועד שנמצא אותה (או היא אותנו) נכין לחם.

-

ועכשיו, הפתעה!

בנווסף לפוסט, החלטתי לשלב גם מתכון (בלוגרית אוכל, בכל זאת) של לחם כוסמין משגע ששירן חברה שלי, הכירה לי לא מזמן ומאז הוא כוכב אצלי במטבח. המתכון המקור הוא של דסי האהובה שלי, שעליה כבר כתבתי וסיפרתי במתכון של פשטידת המנגולד.ודרך אגב, אם מדברים על “אני אינני אני”… אין ספק שדסי, אחת הדמויות שיותר השפיעו עלי, והרבה ממי שאני הוא בזכותה.

את שירני, אחת החברות הכי טובות שיש, פגשתי שעבדנו יחד אצל דסי, ומאז לא נפרדנו (לפחות לא בלב). עכשיו, אנחנו עובדות ביחד שוב בגן, ולדעת שאני רואה אותה כל בוקר, עושה לי שמחה גדולה בלב. אז שירני, תודה על מי שאת, אני אוהבת אותך.

הלחם הזה הוא בריא ביותר בגלל המרכיבים שבו (בעיקר הקמח כוסמין כמובן..). אמנם הקמח יקר, אבל יוצאת מכמות של קילו, 2 וחצי תבניות של אינגלייש קייק. אפשר להקפיא את הלחם חתוך כבר לפרוסות ולהפשיר רק כשרוצים לאכול.

אני אוהבת, בעצתה של שירן, להשאיר את הלחם נטול עשבי תיבול, או פירות יבשים למינהם, כדי לא להפוך אותו ללחם יעודי (יעודי למלוח או מתוק) לפעמים אני אוכלת איתו גבינה לבנה, ולפעמים מפנקת את עצמי עם נוטלה.

מומלץ מומלץ.

לחם כוסמין משגע


תבנית אינגליש קייק/ תבנית לחם

-          4 כוסות קמח כוסמין מלא (אני מצאתי שהוא טעים מאוד ככה בלי לערבב עם קמח נוסף, אבל אתם מוזמנים לנסות ולעדכן איך יצא…)

-          כפית וחצי מלח

-          כפית ורבע סודה לשתייה (אמצעי ההפתחה)

-          2 וחצי כפות סילאן (המתקה)

-          500 מ”ל מים

-          גרעיני דלעת וחמנייה או כל אגוז/שקד אחר

-          שומשום לפיזור מעל ומתחת

אז מה עושים?

-          מחממים תנור ל175 מעלות.

-          מערבבים את כל החומרים היבשים יחד (קמח, מלח, סודה לשתייה)

-          מוסיפים סילאן וגרעיני דלעת וחמנייה  ולבסוף- מים, ומערבבים לאיחוד.

-          משמנים תבנית אינגליש קייק/ תבנית לחם, ומפזרים שומשום בתחתית.

-           שופכים  בעזרת כף את הבלילה (שנמצאת במצב די דביק, אבל אין מה לדאוג) ומפזרים שומשום מעל גם.

כך הלחם נראה לפני אפייה:

-          מכניסים לתנור שחומם מראש ל175 – מעלות עד שקיסם במרכז הלחם יוצא יבש (בתנור שלי זה לקח חצי שעה).

וכך הוא נראה אחרי:

תהנו!

ותעדכנו כמובן איך יצא.

אוהבת אתכם

שאו ברכה

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה