הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

אז באמת, שאני לא מכירה כמעט אף אחד שלא יודע להכין פתיתים, אבל ברגע שטעמתי היום את המנה שהכנתי, היה לי חשק עז לחלוק את הטעם שלה גם איתכם.
אני בעד לשתף.
מסובך, זה לא. אבל טעמים ומרענן זה כן.

דרך אגב, מכל משפחת התוספות:  האורז, תפוחי אדמה וכל חבריהם, התוספת המועדפת עלי היא פתיתים. בכל טעם, בכל צורה, בכל מידת עשייה. פתיתים תמיד תהיה הבחירה הראשונה שלי.

אח שלי כפרה עליו, חוזר כל ערב רעב הביתה. אתמול שאלתי אותו אם הוא רוצה שאכין לו שניצלים למחר כשיחזור, כשהוא הנהן (ממש קלות, כי באמת אוכל בשבילו, זה משהו שקורה על הדרך… יש אוכל- יאכל, אין אוכל- לא יאכל…) ידעתי שעליי מוטלת המשימה לגרום לו להשמין (עוד 3 קילו והוא שוקל פחות ממני. הבושה).

אז הכנתי שניצלים מחזה עוף טרי, שהשרתי אותו בביצה עם כף גדולה של חרדל דיזון, ואז פירורי לחם. ועל הדרך גם הכנתי מרק ברוקולי עם גזר וגריסי פנינה, שיהיה משהו חם כשקצת קר… אבל הטעים האמיתי היה לי הפתיתים דווקא.

קבלו.

פתיתים פשוטים אך וואחד טעימים:

מרכיבים:

- בצל 1 בינוני חתוך לקוביות

- 4 שיני שום חתוכות לפרוסות

- 3 גזרים חתוכים לטבעות

- רבע כרוב קטן או חצי כרוב גדול חתוך לרצועות

- 2 כוסות פתיתים

- ציר עוף/ מים לכיסוי.

- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה

- חופן שמיר קצוץ

- חופן פיסטוקים מקולפיים וקלויים קלות.

אז מה עושים?!

1. מטגנים בשמן זית (כתית מעולה) את הבצל ומוסיפים את השום. לאחר מכן, את הגזר ולבסוך את הכרוב.

2. מתבלים עכשיו. שהירקות יספגו את כל הטעמים. ומכסים לחמש דקות על אש נמוכה יחסית.

3. מוסיפים 2 כוסות פתיתים ומטגנים קלות עם הירקות.

4. מוסיפים מים רותחים או ציר עוף חם עד לכיסוי של סנט’ מעל המלית שבמחבת.

5. מערבבים ומכסים לחמש דקות. פותחים, מערבבים ומורידים המכסה. מבשלים עד לאידוי כל הנוזלים.

6. טועמיםף ומתקנים תיבול.

7. מורידים המחבת מהאש, מוסיפים מעל שמיר, ופיסטוקים (לא מערבבים עדיין) ומכסים לעשר דקות- הטעמים יתערבבו כולם עם כולם.

8. המנה מוכנה. בתאבון!

מומלץ להגיש עם שניצל הום מייד שתהיה ארוחה אסלית כמו שצריך.

שאו ברכה

שלכם,

נעמיש  שבמטבח.

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה