הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

אחרי 26 שנים של אוכל עיראקי מהמקורות, החלטתי לנסות ולהתמודד עם המהפך של הקובה הרגילה של סבתא, לקובה מתוקה ומודרנית. מה יצא? תקראו תקראו.

13/10/2013

השלום וברכה אחים ואחיות שלי

והפעם – ניסיון של פיצוח מתכון לקובה מתוקה עליו עבדתי ועמלתי קשות…  בסך הכל המנה יצאה מעולה, אבל הייתי מגדירה אותה לאוהבי ערמונים, מי שלא- כדאי לשנות המילוי (פשוט הייתי משנה קצת את המילוי בפעם הבאה)

זה גם חלק מהניסיון, להבין מה משתלב טוב ביחד, ומה פחות, מהי המידה הנכונה להגשה וכמה צריך לתבל… כבר סיכמנו שככה לומדים, לא ככה?

אז איך הכל התחיל?

או איך לעזאזל חשבתי על להכין קובה מתוקה אחרי שכל החיים אני רק מכירה קובה ממולאת בבשר או בחומוס או בירקות?

שבוע שעבר, חגגנו יומולדת לבת של בן דוד של אמא שלי, וכרגיל במפגשים העיראקים, השולחן היה מלא בכל טוב העולם שהביאו עימם מעיראק: טביט, קובות, ממולאים וגולת הכותרת והאהוב עליי במיוחד. סביח. (אותו כבר הכנתי פעם, ממליצה להיכנס ולראות כאן).

ואז, בעלה של בת דודה שלי, שחר שאבי שיזכה לחיים ארוכים, שאל אותי איך עוד לא הכנתי עד היום קובה שוקולד או קובה מתוק, ואני אמרתי לעצמי “איך בעצם לא עשיתי את זה עד היום ?!?!?”

ומאז, כל רגע נתון הוקדש אצלי לפיתוח של טעמים ורעיונות לקובה מתוקה, וגם, התייעצתי עם שף אורן גירון, המורה המקצועי שלי בבית הספר “עושים בישול”, שם בחרתי לאחרונה להתחיל ללמוד קורס קונדיטוריה מורחב.

בהתחלה חשבתי לעשות את הבצק כמו הבסיס שאני עושה בקובה סלק, אבל אז חשבתי שזה יצא קצת כבד מידי, ובחרתי את המתכון של מסעדת גדרה 26, שמופיע כאן לבסיס הקובה שלי.

בחרתי במילוי ערמונים אותם טחנתי במעבד מזון עם קצת חמאה וקינמון, והכנתי מרק מדובדבנים (הפעם מצנצנת זכוכית, אבל טריים יעשו את העבודה כמובן טוב יותר) . את הקובה בישלתי במים עם נענע ולימונית ודבש, כדי שיספגו מעט טעמים, ולאחר מכן הגשתי את הקובות בצלוחית עם מרק הדובדבנים שבישלתי בנפרד…

מסקנות!!!!!


- המילוי מומלץ לאוהבי טעם הערמונים בלבד. מי שלא אוהב- יכול לגוון עם מילוי אחר, של טראפלס שוקולד, או מילוי מחית תמרים, או שקדים טחונים, או לעשות מיקס כמובן.

-שווה לגמרי לנסות וללכת בעקבות הלב שלכם. אפילו שהייתי קצת מאוכזבת ממחית הערמונים, הקובות יצאו לי נהדרות (אני מיומנת מעט מטכניקת המעמולים וניסיונות הקובות בעבר), המרק יצא לי טעים ברמות, ובסך הכל, נהניתי מאוד מהחוויה.

- אין על העבר משולב עם המודרניות. גם סבתא אספירונס התלהבה חבל על הזמן שסיפרתי לה מה הכנתי…

ועכשיו, למתכון-

קובה מסקרפונה ממולאת ערמונים במרק דובדבנים

לקובה (יוצאות 20 קובות מהתערובת הזו, מזכירה לכם, לקוח ממסעדת גדרה 26)

-          500 גרם סולת

-          200 גרם קמח לבן

-          2 כפות סוכר

-          100 גרם פירורי לחם דקים לא מתובלים

-          100 גרם שקדים טחונים

-          200 גרם גבינת מסקרפונה

-          2 ביצים בטמפרטורת החדר

מערבבים הכל במיקסר עם וו גיטרה עד לאיחוד הבצק, מניחים שעה בטמפ’ חדר על מנת שהסולת תספוג הנוזלים.



בינתיים מכינים את מרק הדובדבנים-

-          שופכים לסיר 350 גרם דובדבנים (אני שפכתי יחד עם הנוזל בצנצנת) ומביאים לרתיחה, מוסיפים מעט סוכר, ומתבלים בקורט ציפורן, כפית קינמון, וכפית גינג’ר טחון.

-           מצננים.

בינתיים (הרבה בינתיים יש לנו)

-          שופכים למעבד מזון 200 גרם ערמונים (במחשבה שנייה הייתי שמה 100 גרם, ומוסיפה 100 גרם שקדים או אגוזים) וטוחניטם עם 10 גרם חמאה מומסת וכפית קינמון. מניחים בצד.


ועכשיו לשלב ההרכבה:

לאחר שתערובת הקובה נחה:

-          מחלקים לכדורים וממלאים כל כדור בתערובת הערמונים והשקדים (כאן קיבלתי עזרה מאמא וגילינו עד כמה כפות הידיים שלה דומות לשל סבתא..). טכניקת מילוי הכדורים היא נרכשת ולי לקח הרבה זמן תרגול עד שהצלחתי, אבל לפחות אני יודעת שאם מנסים וממשיכים לתרגל בסוף זה עובד. אז מה עושים ???

עם אגודל מקומח יוצרים גומה בתוך כל כדור, ממלאים בכדור קטן מתערובת המילוי, סוגרים מעל, ומגלגלים לכדור בשנית. מניחים על צלחת משומנת מעט וממשיכים לכדור הבא.

-          מניחים את הכדורים להצטננות במקפיא עד לייצוב.

-          מרתיחים סיר עם מים חמים, תבלינים, ודבש או סוכר חום, כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים את הקובות ישירות מהמקפיא (אולי תוציאו דקה לפני החוצה) אל תוך הסיר. מבשלים על אש גבוהה כ-20 דקות ומוציאים לבדיקה. אם מוכן-  מוציאים מן המים המתובלים אם לא, תשאירו עוד מספר דקות.


מרכיבים: (עדיף לאכול בטמפ’ חדר)

-          לוקחים קובה, או שתיים (תלוי כמה אכלתם לפני) ומוזגים מעל ממרק הדובדבנים פלוס המון דודבנים, מעטרים בעלי נענע ומגישים.

בתאבון!


לפני חודש התחלתי ללמוד, כפי שסיפרתי בעושים בישול, אני מחכה בשקיקה לימי שני בהם מתקיים הקורס, ולומדת כל יום משהו חדש שלא ידעתי לפני כן..וזה פשוט תענוג. קבלו את שיעורי הבית שלי לשבוע..

אהבה שלום ואחווה, ומקווה שניפגש שוב מאוד בקרוב

נסו את המתכון, הציעו רעיונות משלכם לשיפורים או למליות שונות, בוא נלמד ביחד.

שאו ברכה
נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה