הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

עוקבים: 91

החל ממרץ 2013

איך ג’ולי אמרה בסרט ג’ולי וג’וליה?

“אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות”.

איזה כיף לי שאני יודעת את זה גם. זאת חצי נחמה בתקופה המבולבלת הזאת.

לפני יומיים הייתי בהופעת האיחוד של כוורת בירושלים. אם אני אגיד “מושלם” כדי לתאר את החוויה אני לא חושבת שאצליח להעביר בדיוק את מה שהיה שם. הנאה צרופה של שעתיים וחצי של אושר ריקודים ושמחה. שעתיים וחצי של לשכוח מכל מה שמטריד אותי ורק לרקוד.

זה אם אני לא מחשיבה את הבחורה הגבוהה והחסרת רגישות שדחפה אותי בעודי נושמת את האוויר שגידי נושם אי שם באמצע השורה הראשונה. אם יש משהו שאח שלי ואני טובים בו זה לפרוץ את הדרך לבמה בהופעות. זאת פשוט יכולת שיש לנו אותה. לזהות את הרגע שהשומר הקשוח מסיט את העיינים, אפילו לשבריר שנייה, ולדעת שברגע שאנחנו זזים לבמה, בריצה קלה, המון זועם מצטרף אלינו מאחור…

אז גם הפעם עשינו את זה. ואלה היו שלוש דקות נהדרות. עד שהבחורה הגבוהה והחסרת רגישות הגיעה. לאט לאט הרגשתי שאני נוטה לצד ימין, מרגישה עקבות נעלים של גוליבר דורכות עליי, מתקרבת לתשעים מעלות, עוד שנייה מאבדת את השיווי המשקל… ופתאום אני רואה אותה..

אמרתי לה: “לאן את רוצה לעבור?..אני עומדת פה, את שמה לב?”

היא הסתכלה עליי ממרומים ואמרה בקול צפצפני ופרצוף זועם: “אני מההפקה, את לא רואה????”

אז קודם כל אם את מההפקה למה את דוחפת אותי כאחת האדם בשורה הראשונה ודבר שני למה את דוחפת אותי ודבר שלישי למה את חושבת שאם את מההפקה יש לך את הזכות לדחוף אותי?

החלטתי לוותר ולקחת צעד אחורה. את לא תהרסי לי את החוויה של לראות את יוני מקרטע על הכסא אחרי שהוא טיפס על העץ ונפל ובכל זאת הגיע למרות הכל.

אבל אז באה החברה הבלונדינית שלה, עם משקפיים. שגם היא, אם מעניין אתכם, מההפקה. פתאום אני מרגישה יד של גבר מושטת מאחורי קדימה לכיוון השורה הראשונה, הבלונדינית עם המשקפיים מושכת אותו אליה, דורסת כל מי שעומד בדרך שלה. כשאח שלי שאל אותה לאן בדיוק הוא עובר, היא ענתה לו “אני חייבת אותו”.  היא חייבת אותו. בכל מחיר. גם במחיר של לדרוך ולדחוף. כי היא חייבת אותו.

אלה סיטואציות שקורות באופן יום יומי, אבל כמעט במאה אחוז מהמקרים אני מתעלמת מזה. כי זה פשוט לא שווה את זה. אז אני שמחה שגם פה בחרתי ללכת אחורה. ופה קבור הכלב. כי אותי לימדו לבחור את המלחמות שלי. כי אני מעדיפה לוותר על המריבות והאגו והשטויות האלה של לעמוד שורה ראשונה כדי להצטלם ולהגיד שהייתי מתחת לגידי. או שאני נושמת עמוק כשמישהו אומר משהו שמאוד פוגע בי, או שמישהו מדבר בשפה שלא נעימה לי, או זורק הערות סקסיטיות, או כל הדברים שלמדתי שלא שווה לי לריב עליהם.

אני בוחרת בשלווה.

ואם הבלונידינית עם המשקפיים הייתה חייבת את הבחור שיעמוד לידה בכל מחיר, אני חייבת את הקרם שניט הזה.

קרם שניט אקספרס של קרין גורן

מה צריך?

- חצי חבילת בצק עלים חתוך לריבועים

- אבקת סוכר (לפיזור ולקישוט)

- 3/4 כוס חלב

- חבילת אבקת פודינג וניל

- מיכל שמנת מתוקה

מה עושים?!

1. חותכים את הבצק עלים לריבועים שווים בגודלם. מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומפדרים בהרבה הרבה אבקת סוכר.


2. מכסים בעוד נייר אפייה, ומניחים מעל תבנית נוספת שתפעיל משקל ותמנע מהבצק לעלות באפייה.

3. מחממים תנור מראש ל180 מעלות, ומכניסים את שתי התבניות יחד לאותה מסילה, ל20-25 דקות עד הזהבה.

4. בינתיים מקציפים במהירות בינונית את השמנת מתוקה, חלב והאבקת פודינג בערך דקה עד שהמלית הופכת לקרם יציב. מעבירים לשקית זילוף.


5. מצננים את הריבועים, וחותכים כל ריבוע לשני חלקים. מזלפים שני פסים מהקרם על מלבן אחד, כך שהמלית קצת תצא ומניחים ריבוע נוסף מעל. מורחים את הקרם מסביב לריבוע כאילו חתכנו את זה מקרם שניט ענק.


6. מפזרים עוד אבקת סוכר מעל, בנדיבות.


7. אוכלים!!!

בתאבון!

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קראמבל תותים- In Your Face !!!

מס' ימים מתחילת המסע: 4 מס' ימים עד לסיום: 26 מס' מתכון מתוך ה-30: 5 היום במטבח יחד איתי: אילה ליבנה. אושר של בחורה. חברה טובה שהכרתי בבאר שבע, ולומדת איתי לימודי נוער. בהמשך למסורת, עוד דברים חשובים שכדאי לדעת עליי: 1.בהמשך...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה