הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

אני לא יודעת מאיפה להתחיל. הפעם באמת.

כבר כמה ימים שאני בלי הפרויקט, בהם בעיקר ישנתי, אכלתי פיצה (כבר שבועיים שאני במוד לג’אנק פוד) ופיתה עם שוקולד (כמה פעמים) והשלמתי פערים עם חברים מכל החודש האחרון.

ללא ספק, וכפי שכבר אמרתי בעבר, החודש האחרון היה הדבר הכי משוגע, מרתק, מעניין, מרגש שעשיתי בחיים שלי.

אז נכון, אני רק בת 25, ואמרתי כבר בעבר שלא הספקתי הרבה, אבל זאת הפעם הראשונה שממש הרגשתי שעשיתי משהו, ועשיתי אותו ככה מכל הלב.

תמיד רציתי להיות מהאנשים האלה שעושים. אלה שלא רק מדברים. שיש להם חלום או חזון והם מוציאים אותו לפועל. עכשיו אני יכולה להיות גאה בעצמי שעשיתי את זה. רציתי משהו- והשגתי אותו. אמנם זה היה מסע לתוך עצמי, מסע עמוק ומפרך, אבל גיליתי לא פחות על העולם מסביב.

יש אולי אנשים שיגידו שעשיתי משהו אגואיסטי בשביל עצמי. ויכול להיות שהם צודקים. הרי לא עזרתי לאחרים בחודש האחרון, כתבתי רק על עצמי, והתמקדתי במה שעובר עליי. אתם יודעים מה, הם באמת צודקים. אבל כנראה שזה מה שהייתי צריכה בשביל עצמי. ועל זה אני לא אתנצל.

למדתי הרבה בחודש האחרון על עצמי

למדתי שאני יודעת לאהוב מכל הלב, שאני טובה בארגון ותכנון (אחרת להוציא פרויקט כזה היה ממש סיפור), למדתי שיש לי יכולת לתמרן גם כשאין עם מה, שחברים הם דבר שאני לא יכולה בלעדיו ושמשפחה היא הדבר הכי חשוב שיש. למדתי לישון רק כשממש צריך (כי שלוש בבוקר ועוד לא כתבתי את הבלוג של אתמול), למדתי מה הערכים שמובילים אותי, ומה באמת חשוב לי. למדתי שחסרה לי אהבה בחיים, אבל יחד עם זה, למדתי בדיוק מי אני ומה מגיע לי, למדתי להיות בטוחה בעצמי ובכל מי שאני, ולדעת מה אני רוצה. למדתי לבחור את המלחמות שלי, ולא לכעוס על שטויות, התבגרתי קצת, וקצת הייתי ילדה. למדתי לא להתפשר על דברים, כי באמת מגיע לי הטוב ביותר. למדתי שאני יודעת לכתוב, יודעת קצת לצלם, ויודעת לבשל ולא רק לאפות (שזה לא משהו שהיה לי ברור לפני תחילת הפרויקט). למדתי שאני אוהבת הפתעות, ושדברים קטנים יכולים לחמם לי את הלב כמו שבחיים לא הרגשתי…

למדתי הרבה בחודש האחרון גם על אחרים

למדתי שחברים טובים יקראו כל בוקר את הפוסט שלי, כי הם רוצים לקחת חלק בדבר הענק הזה ולהיות שם בשבילי, למדתי שיש אנשים שיעשו מדינה שלמה באוטובוס כדי לשמח אותי ולעשות לי הפתעה, למדתי שאני תוצר של כל האנשים הטובים שהיו אבני דרך משמעותית במסלול שלי כל החיים, ובלעדיהם לא הייתי מי שאני. למדתי שיש אנשים נדיבים שילוו לי את האוטו שלהם רק כי נתקעתי בלי הנענע למתכון של היום, שיש אנשים שמפרגנים מכל הלב ובלי קנאה, רק כי באמת הם גאים. למדתי שיש אנשים פחדנים בעולם, שיעשו הכל כדי לשמור על הלב שלהם על מנת שלא יפגעו, למדתי שאנשים מבוגרים ולמודי ניסיון יכולים להעריך צעירים שמנסים משהו חדש.

שלושים יום. יום אחרי יום אחרי יום אחרי יום אחרי יום אחרי יום אחרי יום אחרי יום (אני יכולה להמשיך אבל הבנתם את הקטע) שעמדתי במטבח, והלכתי לירקן, ורקדתי עם הילדים בגן, וקפצתי לסופר, ואפיתי עם הנערים, ובחרתי מתכונים, וכתבתי את הבלוג, וצילמתי את התמונות,וכמעט לא ישנתי, ושכחתי ללמוד. פאקינג חודש!

אני מבשלת ואופה, והעולם כמנהגו נוהג. אנשים הולכים למסיבות, ויוצאים, ונוסעים וחוזרים. ואני במטבח.

קשת של עשרות אנשים עברה אצלי בלב בחודש האחרון, חלקם יותר מרחוק, וחלקם קרוב קרוב ללב. עשרות שיחות נפש שנגעו לליבי, החלטות שלא חשבתי שאקבל, החלטות שלא היה לי אומץ ועדיין אין לי לקבל, תעוזה שלא ידעתי שקיימת בי.

בעיקר, אני שמחה מכל הלב שעשיתי את זה. עם כל הקושי בפרויקט הזה, החל מהתכנון עד לביצוע ודרך שעות השינה החסרות שבדרך…

אני אתחיל ואבקש סליחה ממי שהתרחקתי ממנו קצת, או לא הקדשתי לו מספיק זמן כפי שהייתי רוצה בגלל הפרויקט… סליחה למי שנפגע ממני לאורך כל החודש, סליחה ממי שנפגע מדברים שכתבתי עליו בבלוג, סליחה מכל מי שמרגיש שאני צריכה לבקש ממנו סליחה. אני משחררת אותה בלב שלם ובאהבה למי שפגעתי בו…

ואמשיך בלהגיד תודה..

תודה לך מיכל יפה, שהיית כאן בשבילי בשביל כל שאלה, בעיה או הבהרה… אם לא את, כנראה שלא הייתי מבינה את כל עניין הבלוג הזה בכלל והייתי נשארת המומה עד היום… ואל תשכחי שתכיני את הקראמבל תותים אחרי היומולדת… שלחי תמונה!

תודה לשתי השותפות שלי שקצת עצרו את חייהן בשבילי ולמעני בחודש האחרון ונתנו לי להשתלט על המטבח, ולהזמין אנשים, ובעצם- אם לא הן, לא היה שום סיכוי שהפרויקט הזה היה יוצא לפועל…. אני אוהבת אתכן אביב ונועה ותודה על הכל (גם על זה שהקפדתן לעשות כלים לפני שאני מבשלת כדי להקל עליי..) זה לא מובן מאליו.

למשפחה שלי, שתמכה מרחוק (בעיקר אמא שלא ישנה עד שלא פירסמתי את הבלוג…) נפשית ורגשית, וכמו בכל צומת בחיים שלי עד היום, ידעו מה להגיד ומתי, מתי לשחרר, מה לתת לי ללמוד לבד, ומה לעזור לי לשים בפרופורציות. מגיעה לכם קצת גאווה ממני אחרי שנים ארוכות ולא פשוטות שלימדתי אתכם נערה מתבגרת מהי…מקווה שהצלחתי להסב לכם קצת אושר. אני אוהבת אתכם (יוני גם אותך, ויתרתי לך בפרויקט כי אתה צנוע שחבל על הזמן אבל תודה אתה בוודאות מקבל)

תודה מיוחדת למריאלה שהלוותה לי בלב רחב את המצלמה שלה על מנת שאוכל לתעד את החודש הזה כמו שצריך, מעבר לזה שאת חברה נהדרת, ואני שמחה שאת בחיי, אלולא את, כנראה שחלק התמונות בבלוג היה יוצא אחר מאיך שהוא יצא תודות לך…

ולחברים שלי, קרובים יותר או פחות, שהיו פה בכל צעד ורגע של הדרך. לאלה שבאו מכל הארץ לבקר, לאלה שהתקשרו, לאלה שקראו כל יום בערב או בבוקר, לאלה שבאו לאכול, לאלה שתרמו לי כל דבר שהייתי צריכה בשביל הפרויקט הזה, לאלה שהיו פה לשמוע את החפירות שלי ואת המחשבות שלי על מה זה הפרויקט בשבילי, ומה אלה החיים בכלל… אני אוהבת אתכם בלב שלם ומקווה שאתם יודעים מי אתם ומה אתם בשבילי גם אם לא יוצא לי להגיד כל הזמן…

תקופה קצת עמוסה מתחילה עכשיו,

אבל אני מבטיחה לחזור. לא יודעת איך, מה ומתי. אבל את משפחת סלונה אני לא עוזבת בקרוב…

תודה על הכל!!!

תודה שהקשבתם.

תודה שחוויתם.

תודה שטעמתם.

תודה שקראתם כל יום, והגבתם, וניסיתם את המתכונים שלי.


אני אוהבת אתכם


שאו ברכה

נעמיש

וקבלו, טעימה קטנה מהחודש האחרון….

embedded by Embedded Video

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה