הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת הפרויקט: 30!!!!

מס’ ימים עד לסיום: 0 !!!!!! לא מאמינה שעבר חודש!

מס’ מתכון מתוך ה-30: 29+30!

יחד איתי במטבח היום: בבראוניז שוקולד חלבה- עדי חן חברה טובה טובה מלימודי נוער שכבר מזמן רצינו לעשות יחד מתכון של קרין, וכפרה עליה היא השכימה קום בשבע בבוקר כדי לאפות איתי לפני הלימודים.

ובפרויקט סיום: הילה, חברה מצור יגאל, שכבר הכינה איתי מתכונים ביום העצמאות, ובאה היום במיוחד מחיפה (אחרי שכל החודש היא אמרה לאנשים שהיא באה אליי בשלושים כל שעה בערך) הילה גם כתבה עבורי את המתכונים של היום בזמן שאני ישנתי קצת בין השעה 12 ל-1 בלילה. את חברה נהדרת שתדעי לך.

השעה כבר אחרי שתיים בלילה, ואני לא יודעת אפילו מאיפה להתחיל לכתוב. אני אתחיל ואגיד, שזה לא הפוסט המסכם של הפרויקט. אלא פוסט המתכונים האחרון. אני במהלך השבוע הקרוב אעלה פוסט אחרון בהחלט, שמסכם את החוויה המשוגעת הזאת.

אני באמת לא מצליחה להבין שכבר שלושים יום אני בפרויקט הזה. מה שהתחיל כרעיון מופרך לחלוטין אחרי צפייה בסרט מתישהו באמצע חודש מרץ, הפך לחודש המרתק והעמוס בחיי. בחודש האחרון, חייתי, נשמתי, חלמתי, טעמתי וחוויתי במלוא הכוח את הפרויקט הזה. מעבר לאנשים שהיו פה כל יום, או דיברו אותי, או מכירים אותי- אני חושבת שאני לא אצליח להסביר בדיוק מה קרה לי פה. בטח שלא עכשיו.

החודש הזה היה עמוס ממה שחשבתי, מרגש יותר ממה שדמיינתי, מאתגר יותר ממה שציפיתי. הוא שילב בין העולם שלי בצור יגאל, לתיכון, לתקופת הצבא, לטיול במזרח, ללימודים בבאר שבע, להורים של הילדים בגן שלי, למשפחה שלי. הוא נתן לי קצת מכל דבר. עזר לי להיזכר בדברים החשובים באמת, גילה לי אנשים חדשים ומרתקים שלא הכרתי עד היום, שמר וחיזק, לפחות דרך מסך המחשב, קשרים עם אנשים שכבר לא בחיים שלי (לצערי הרב) אבל מצאו את הזמן להתעדכן, מכל הלב, על בסיס יום יומי ולהמשיך לקחת חלק בחיים שלי ובסיפור שאותו אני מספרת…

ובנושא אחר- חשבתי היום במהלך ההכנה, שאיזה מגניב זה היה אם הייתי מצלמת גם את הבטן שלי לאורך כל החודש הזה. כי היא תפחה. אבל אני אוהבת כל קילו וקילו בגוף שלי עכשיו. הוא מלא בטעמים ובאהבה. בטן של שלושים יום שלושים מתכונים זאת חוויה בפני עצמה…לא מתחרטת על כלום ושום ביס!!!

המתכון הראשון של היום הוא מחווה נוספת לקרין. כמו שכבר אמרתי, היא האישה שבזכותה התאהבתי במטבח, ואני בטוחה שהוא לא יעזוב אותי, בתקופה הקרובה בוודאות.

מי שלא שמע (כי עוד לא דיברתי איתו, או לא צרחתי מספיק חזק, או לא ראה אותי מחבקת את המחשב אתמול חצי שעה אחרי שקראתי) קרין הפתיעה אותי בתגובה מקסימה ומרגשת על הפוסט הקודם שהיה מוקדש גם הוא למחווה עבורה. את התגובה ניתן לראות בסוף הפוסט הקודם על המקרונים. אז אתמול בהחלט היה אחד השיאים של הפרויקט הזה מבחינתי. בעיקר כי מאוד התרגשתי. זה כמו ש.. זה כמו ש… אני לא יודעת מה. זה מהרגעים האלה שאתה אומר, שהכל היה שווה את זה. וגם זה הזכיר לי, שכולנו בני אדם, אנושים ורגישים. מפורסמים יותר ומפורסמים פחות. לפרגן בכאלה מילים חמות, זה משהו בוודאות- שלא אשכח כל החיים שלי. הנכדים שלי עוד ישמעו על זה.

היום במסיבת הסיום אכלו ונהנו יחד איתי (כמעט) כל מי שהייתי רוצה שיהיה פה הערב. מקבץ חברים טובים שעשו שמחה ואושר שהם באו והיו פה לאורך כל החודש.

המתכון השני+השלישי +הרביעי של היום הוא בעצם פרויקט הסיום שלי. לא רציתי לקפוץ מעל הפופיק איתו, ולא הייתה לי כוונה לעשות משהו משוגע כדי שיגידו כאילו שהיום האחרון הוא הכי מטורף. מבחינתי, וכבר אמרתי את זה בתחילת הבלוג כמה פעמים- אני אוהבת מתכונים קלים, מסובכים, והכל גם יחד.הילה, שהחליטה כבר לפני הרבה זמן שבשלושים לחודש היא מצטרפת אליי, היא אלופת הסלטים. כשהיינו בצבא, היינו נפגשות אצלה הבנות מהישוב כל שישי בצהריים שהיינו חוזרות, והיא תמיד הייתה מפנקת בסלט חסה טעים, אחר ומפתיע. אז היה לי ברור שאם היא מגיעה, אני רוצה להקדיש גם לה מחווה קטנה, וגם לחבורה שלנו של הבנות בצור יגאל שכל אחת מהן לקחה חלק בצורה כזו או אחרת בפרויקט שלי.

אז בחלק הזה של הפרויקט יש שני סלטים נהדרים, רעננים וצבעונים. וגם- ארוחה לכל מקום בעולם. הילה הציעה שאולי בגלל שכל החודש הזה היה מטורף ומתכונים ובלאגנים אולי כדאי לעשות משהו פשוט של לחמניה טובה, עם בזיליקום טרי, גבינות משובחות, פרוסות שום חי, עגבניה, אבוקדו וזיתים. ההשראה למתכון הזה הוא ארוחת בוקר שהילה ועופר חבר שלה היו עושים כמעט כל בוקר, בטיול שלהם לברצלונה.

בראוניז שוקולד- חלבה נימוחים ונהדרים

מרכיבים:


200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
4 ביצים בטמפ’ החדר
1 כוס סוכר

1 כף גדושה קקאו
1 כוס קמח
1/2 כפית מלח
200 גרם חלבה


אז מה עושים?!

1. לחמם תנור לחום 180 מעלות ולהכין תבנית מלבנית בגודל 33X27 עם נייר אפייה

2. לחתוך את החלבה לקוביות גסות על גבי קרש חיתוך ולהניח בצד.

3. להמיס במיקרו את השוקולד והחמאה לזמן ממש קצר על מנת שנוכל לערבב והם יתערבבו בקלות.

4. לערבב בקערה (לטרוף- לא להקציף!) את הביצים והסוכר. ולשפוך פנימה את תערובת השוקולד.

5. לנפות פנימה את המלח, הקמח, והקקאו.

6. לערבב טוב עד תערובת חלקה ומבריקה. לשפוך חצי מן התערבות לתבנית, לכסות בקוביות החלבה, ולשפוך את יתרת התערובת מעל החלבה (כסו את החלבה טוב כי היא נשרפת באפייה)

7. מכניסים לתנור ל20-25 דקות, עד שמתחילים להופיע סדקים בעודה והיא יציבה אך רכה למגע. היא צריכה להיראות כך:

8. מצננים לחלוטין, ומעבירים למקרר (זה יקל על הפריסה). מוציאים וחותכים לריבועים!

סלט כרוב עם חמוציות ושקדים שעובר בירושה

מרכיבים: הירושה מתייחסת לפקולטה לאדריכלות בטכניון שם הילה לומדת בשלוש שנים האחרונות… לידע כללי!


לסלט-

1 כרוב לבן בינוני

שקדים פרוסים\ חתוכים

חמוציות

לרוטב-

1-1.5 לימון סחוט

שמן לבישול- ככמות הלימון הסחוט

דבש

4 שיני שום כתושות

מלח

פלפל

אז מה עושים?!

בגדול, לא הרבה-

חותכים את הכרוב לרצועות דקות ושמים בקערה, עליהם מפזרים את החמוציות והשקדים בנדיבות. אם בידכם שקדים שאינם פרוסים- אז חותכים גם אותם לפני הפיזור- אפשר בעזרת סכין גדולה לחתוך הכל ביחד ולא אחד אחד…

ועכשיו לרוטב-

רצוי להשתמש בצנצנת זכוכית עם מכסה מתברג כדי שנוכל לנער את הכל ביחד.

סוחטים את הלימון, מוסיפים שמן לבישול (לא זית ולא אבוקדו) ככמות הלימון הסחוט שבקערה, בתכלס אנחנו שמנו קצת פחות וזה עדיין יצא מעולה, כותשים 4 שיני שום רגילות או 3 גדולות, דבש, מלח ופלפל.

סוגרים את המכסה ומנערים…

אם קשה לערבב עדיף להעביר לקערה יותר גדולה או אפילו לסיר, לערבב שם ולהחזיר לקערת ההגשה.

שופכים את הרוטב על הסלט ונותנים לו לרכך קצת את הכרוב.. שזה תכלס מה שטוב בסלט כרוב- מחר הוא יותר טעים… הקאטש הוא- אם הוא נשאר למחר… (אצלנו הוא לא נשאר)

סלט חסה מימי התיכון

מרכיבים:

לסלט-

1 ראש חסה

חצי קופסת עגבניות שרי

בצל ירוק

גבינת פטה

בצל לבן

פטריות

פקאנים

לרוטב-

שמן זית

בלסמי

דבש

לימון

מלח גס

פלפל שחור גרוס

אז מה עושים?!

אז ככה, הפעם יש שלושה שלבים:

שלב ראשון- הכנת הבסיס

קורעים את עלי החסה לתוך קערה ענקית, חותכים את עגבניות השרי לחצי ואת הבצל הירוק לטבעות, ואת הגבינת פטה מפוררים ומוסיפים לחסה.

שלב שני- הכנת הרוטב

מכינים את הרוטב ע”י ערבוב כל הרכיבים בקערה אחת

שלב שלישי- הכנת התוספת המתובלת

חותכים בצל לבן לחצאי טבעות, שוברים את הפקאנים וחותכים פטריות.

מתחילים לטגן במעט שמן את הבצל, כאשר הוא משחים- מוסיפים את הפטריות והפקאנים רק לצריבה קלה.

מעבירים לאש קטנה ומוסיפים את הרוטב. נותנים לרוטב לצבוע את הבצל הפטריות והפקאנים תוך כדי ערבוב, מכבים את האש וממשיכים מעט לערבב.

כאשר הכל מתקרר מעט- שופכים את התוספת על הסלט ומערבבים.

ארוחה לכל מקום בעולם

גבינות-

גבינה בולגרית 5%

ברי צאן

כברה עיזים

קממבר בקר

אבוקדו

לימון

שום

בזיליקום

עגבניות

זיתים

לחמים

וכל מה שמוצאים בשוק ובא לכם עליו… את כל האושר (כולל השום החי!!!) שמים בתוך הלחם ואוכלים בהנאה גדולה!

וואי, לא יכולה להבין שזה נגמר ובאמת ומחר אין עוד מתכון להכין.

תודה שהייתם, תודה שחוויתם, תודה שאהבתם.

היה תענוג!

ניפגש בפוסט סיכום האחרון בהחלט עוד כמה ימים,


אני אוהבת אתכם יותר ממה שתוכלו להבין! שאו ברכה, אמיתית. כזאת מהלב.


שלכם,


נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה