הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת הפרויקט: 28

מס’ ימים עד לסיום: 2 (אמאלה זה אמיתי?!)

מס’ מתכון מתוך ה-30: 28

יחד איתי במטבח היום: שירי! החברה שהכי כיף לאפות איתה בעיקר כי ההנאה שלנו משלימה תהליך שלם של אפייה ועל זה אפרט בהמשך.

אז קודם כל ולפני הכל, קיבלתי הרבה תגובות על זה שאתמול לא כתבתי בבלוג כמו שהיו רגילים ממני, אז רק רציתי להגיד שפשוט היה לי יום ממש ארוך והוא הביא איתו הרבה הרבה תובנות שדווקא, בניגוד לחודש האחרון, לא היה בא לי לחלוק עם אף אחד, ממש אף אחד. אז קבלו את זה באהבה שמחה וכיף ותפרגנו כי זה לא פשוט הסיר לחץ הזה של החודש האחרון וזה ממש אינטנסיבי ורק רציתי רגע שקט. מעצמי בעיקר.

בכל מקרה. היום. יש יום מיוחד.

למה? מכמה סיבות.

מי שעוקב ובעיקר מי שמכיר אותי, יודע שאפייה היא טעם החיים בשבילי. אני אופה כשאני שמחה, אני אופה כשאני עצובה כדי לשכוח מזה קצת, אני אופה כדי לשמח אחרים, אני אופה כדי לשמח את עצמי, אני אופה כדי להתפתח, אני אופה כדי לפתח מתכונים חדשים (שזה בכלל מגניב) אני בעיקר אופה. תמיד. כל הזמן.

בהתחלה של שנה א’ בבאר שבע, אפיתי לליאב השותפה שלי אאז עוגת שוקולד הכי פשוטה בעולם, רק כי רציתי שהיא תחזור מהאוניברסיטה ויהיה לה ריח של עוגה בבית. ואז התחלתי להכין דברים מסובכים יותר, וקשים יותר, והבנתי שממש התאהבתי.

הגורו שלי של האפייה זאת קרין גורן. למה? כי אני אוהבת אותה. וכי היא לימדה אותי אפילו בלי לדעת כל כך הרבה על החיים. היא בכלל עבדה בהיי טק עד שפתאום היא גילתה את האפייה. כשגרתי בישוב, עבדתי בסניף של ארומה במרכז המסחרי שלנו. באחד הימים באמצע המשמרת, יצאתי לי לעשות פינויים בחוץ כשפתאום ראיתי אותה. קרינוש. לא ידעתי אז שהיא עברה לגור באזור, לא ידעתי שהיא חולה על ארומה, ובעיקר לא ידעתי אז כמה היא מדהימה. ניגשתי אליה ואמרתי לה שאני מצטערת להפריע לה בחיים הפרטים שלה אבל רציתי להגיד לה שהיא פשוט מקסימה, ושאני מנסה הרבה מתכונים שלה ושסתם תדע שאני מאוד אוהבת את הדברים שהיא עושה. ופתאום גיליתי מולי בן אדם פשוט מקסים. היא הפכה להיות אורחת קבע בסניף שלנו. היא מכירה את כל העובדים, פונה אליהם בשם (לפעמים גם נכנסת מאחורי הבר לעשות קצת צחוקים) עממית פשוטה וצנועה.

פעם אחת כשהייתי במשמרת, היא נכנסה מאחורי דסק הקבלה, והריחה את המאפים שבדיוק הכנתי לחימום, וזאת הייתה סיטואציה קצת מוזרה אז שאלתי אותה חצי בהלם מה היא עושה? אז היא אמרה “אני מריחה את השמרים נעמה, כל אחד ומה שעושה לו את זה”. התאהבתי עוד יותר. כשהיא עשתה אירוע חתימה על הספר החדש שלה בצומת ספרים, הלכתי אליה באמצע משמרת לפנק אותה בשוקולד ארומה (שהיא חולה עליו) ולאחל בהצלחה (וכן, ברור שגם לקחת חתימה. בלי בושה ובלי חרטה). קיבלתי את ההקדשה הכי מקסימה שמלווה אותי בספר שלה כל פעם שאני פותחת אותו מחדש.

אז היא באמת האישה שבזכותה נכנסתי למטבח בכלל ולאפייה בפרט, ולכן כמובן שתהיה לה מחווה מיוחדת משלה בפרויקט הזה.

עוד רגע מרגש עם קרין, זה כשהתחלתי את הפרויקט, והחלטתי שאני שולחת לה הודעה באתר שלה, ומספרת לה על הפרויקט, והאהבה שלי לאפייה- והקשר של אלה – אליה. ולהפתעתי המאוד גדולה, לא עברו יומיים וקיבלתי הודעה חזרה. הודעה ארוכה, ומרגשת, וכנה ואמיתית. וכמובן שעייני קצת התמלאו דמעות מהתרגשות כי כזאת אני, אבל בעיקר כי כזאת היא.והיא עשתה לי את השבוע אם לא את החודש עם התגובה הזאת, אז קרין, שתדעי שאם את קוראת את הבלוג- אני רק רוצה להגיד לך תודה. בעיקר- כי בזכותך, גיליתי את עצמי מחדש. תודה שאת כל כך נעימה ונגישה לשיחה, כל כך אמיתית, חמה ומרגשת.

ועכשיו, למתכון של היום. תקשיבו. מקרונים זה אחד המתכונים היותר מסובכים כאילו שהכנתי. למה כאילו? כי כבר אמרתי לכם שמה שמסובך לא באמת מסובך. אבל פשוט יש כזה הרבה שלבים, וצריך להקפיד עליהם ממש, וצריך לספור שניות, ומספר עירבובים, ומס’ דקות בתבנית עד כניסה לתנור, ואז בחוץ, ואז מילוי…. אבל זה שווה את זה!

שירי ואני מאוד אוהבות לאפות, שתינו. לפני כמה זמן שאפינו יחד אז אמרתי לשירי שממש כיף לי כל התהליך ומה שעוברים בדרך עד התוצר ואז שירי אמרה שלה באמת פשוט ממש טעים והסכמנו שאנחנו משלימות אחת את השנייה בקטע של הדרך והתוצאה ומזדהות באהבה הגדולה הזאת לאוכל.

אני ממליצה להיכנס קצת לגוגל ולקרוא על תהליך הכנת המקרונים, לפני שמנסים את המתכון של הבלוג. אני כבר פעם שנייה מכינה מקרונים, וכל פעם לומדת עליהם עוד קצת. מקרונים אהן עוגיות צרפתיות,על בסיס שקדים, עם תורה שלמה מאחוריהן. אפשר להכין אותן במגוון צבעים ומגוון מליות והן בערך הדבר הכי יקר ועולות 4 יורו לעוגיה אחת באירופה.

מקרונים!

אנחנו בחרנו להכין מקרונים בסיסים, ולגוון עם כמה צבעים בבסיס העוגיה.

מרכיבים:

כ-30 עוגיות סנדביץ’
לעוגיות:

300 גרם אבקת סוכר

2 כוסות שקדים טחונים לאבקה (200 גרם)
4 חלבונים, בטמפ’ החדר (מביצים במידה L)
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
צבעי מאכל לבחירתכם.
למלית:

אנחנו בחרנו בשני סוגים של מליות. שוקולד מריר, ושוקולד חלב וקפה.

לשוקולד מריר: 250 גרם שוקולד מריר, מיכל שמנת מתוקה,1 כפית דבש, ו30 גרם חמאה

לשוקולד חלב וקפה: 250 גרם שוקולד חלב, שני שליש כוס שמנת מתוקה, כפית אבקת נס קפה.

אז מה עושים?!

1. מנפים במסננת אבקת סוכר ואבקת שקדים  (שימו לב – משתמשים במסננת ולא בנפה של קמח – החורים שלה קטנים מדי למעבר השקדים). אם כמות שאריות השקדים גדולה מכף – משלימים את החסר עם עוד אבקת שקדים מסוננת.

2. במיקסר מקציפים חלבונים במהירות בינונית (לא גבוהה!) בערך דקה, עד שהקצף נראה כמו בועות סבון. מוסיפים סוכר בהדרגה, כף שטוחה בכל 10 שניות, תוך כדי הקצפה. מקציפים עוד דקה בערך אחרי סיום הוספת הסוכר – הקצף אמור להיות לבן בוהק ויציב אבל עדיין רך כמו קרם (מזכיר קצף גילוח).
3. מעבירים את הקצף לקערה שטוחה ורחבה (כדי להקל על הקיפול) ומוסיפים את תערובת אבקות הסוכר והשקדים. מערבבים בתנועות קיפול בעזרת לקקן עד לקבלת תערובת אחידה. בהתחלה ייראה לכם שיש המון חומרים יבשים על מעט קצף, אבל אחרי דקה של קיפול התערובת תתחיל להתאחד ולהיות דייסתית ודביקה – וזה בדיוק המרקם המבוקש.זה עניין של 50 תנועות קיפול בערך.

לקראת סיום הקיפול מוסיפים (רק אם רוצים) צבע מאכל לפי בחירה. אנחנו פשוט חילקנו את המלית לארבע קערות ולכל אחת הוספנו צבע אחר.

4. מעבירים את התערובת (או התערובות) לשקית זילוף עם פייה רחבה חלקה (בקוטר 10-12 מ”מ) או לשקית זילוף חד פעמית שאחנו נחליט על  גודל הפייה שלה. כדאי להיעזר בכוס. פשוט מעמידים על כוס את השקית זילוף ומכניסים את הקרם לתוכה.

לאחר מכן- מזלפים עיגולים בקוטר של 4 ס”מ בערך, באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. העיגולים ישתטחו לשלוליות וזה בסדר.

5. מניחים בצד לחצי שעה-שעה, עד שהעוגיות מתייבשות מעט ואינן דביקות למגע. לקראת סיום זמן המנוחה, מחממים תנור ל-160 מעלות. זה הזמן שהעוגיות מפתחות את הקרום שלהןף שהוא כל כך אופייני להן.

6. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות, קריספיות למגע בחוץ ועדיין רכות בפנים (אפשר לפתוח אחת כדי לוודא) היזהרו מאפיית יתר.
7. מצננים את העוגיות מעט ומפרידים מנייר האפייה. מרכיבים סנדביצ’ים עם המליות שבחרנו. ומגישים. שומרים במקרר, העוגיות במיטבן יום לאחר האפייה.

למליות:

לשוקולד מריר: מחממים בסיר שמנת מתוקה ודבש עד לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד ומערבבים ועד שהוא נמס. מוסיפים את החמאה. ומערבבים לאיחוד. שומרים במקרר שלוש שעות ומערבבים מידי פעם.

לשוקולד חלב וקפה: מחממים בסיר שמנת מתוקה וכפית אבקת נס קפה עד לסף רתיחה. מוזגים על השוקולד, ומערבבים עד שהוא נמס ומערבבים לאיחוד. שומרים במקרר שלוש שעות ומערבבים מידי פעם.

מרכיבים!

לוקחים עוגיה אחת, ממלאים במלית וסוגרים עם עוד אחת מעל.

לנו הן יצאו קצת גביקות מידי בפנים, וזה בגלל שלא עשינו את הקצף מספיק טוב. היינו צריכות לחכות עוד קצת לפני שהכנסנו את הסוכר, זה היה עושה את זה אוורירי יותר.

יאללה. תהנו.

טעים בטירוף!

תכינו ותצלמו לי, וגם לקרינוש.

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה