הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

עוקבים: 91

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת הפרויקט: 26

מס’ ימים עד לסיום: 4

מס’ מתכון מתוך ה-30: 26

יחד איתי במטבח היום: סבתא אספירונס האחת והיחידה שבאה בהפתעה לבאר שבע!

איך אני אוהבת הפתעות אין דברים כאלה. אם יש משהו שאני מממממש אוהבת זה הפתעות! אפילו שאני אוהבת הכל מסודר ומאורגן וידוע מראש, הפתעה משבשת את כל התוכניות ואז אני עוד יותר מבסוטה כי זה תמיד כזה בא בקטע טוב של לשמח ולעשות טוב…

אז אתמול אחרי הגן, ואחרי השוק (עומר פינקל את גאונה) חזרתי הביתה לישון, וכמו בשישי לפני שבועיים כשניצן העירה אותי, גם הפעם התעוררתי מהפתעה שדפקה בדלת. איך שיצאתי מהחדר, ראיתי את ההורים שלי ואפילו יותר מרגש – ראיתי את סבתא שלי. וסבתא שלי לא יוצאת הרבה ממעוז העיראקים, רמת גן, אז זה אפילו עוווווד יותר מרגש. צעקתי במשך שעה בערך: סבתא סבתא סבתתתתא סבתא כאילו לא מצליחה להבין שהיא באמת כאן.

אז כמו שאמרתי כבר, ימי שישי בבלוג מוקדשים לדברים שתמיד רציתי להכין. והתיכנון מראש היה להכין את הקובה סלק של סבתא אספירונס, אבל זה שהיא הייתה פה איתי והכינה איתי לחלוטין שידרג את זה. (את הקובות הכנתי יום לפני והקפאתי, ואת המרק הכנו יחד).

החלום שלי זה לדעת לבשל כמו סבתא שלי, אבל זה בעיה כי אצלה אין כמויות, הכל באמת בא מהלב. שיחה רנדומלית על סוכר בסלק ביני לבין סבתא:

אני: “סבתא כמה סוכר?”

סבתא: “קצת כפרה קצת”

אני: “סבתא דברי אליי בכמויות, מה זה קצת?”

סבתא: “ארבע כפות, קצת”.

אני:  ”סבתא, וכמה מים עם הסולת?”

סבתא: “עד שנהייה בצק”.

אז בקיצור, לרמה של סבתא אני לא אצליח להגיע, אבל לבשל אתמול יחד איתה תהיינה אחת החוויות שאני יותר אזכור מהפרויקט הזה. אני חולה חולה חולה על סבתא שלי.

אז אמא ואבא, תודה שבאתן וידעתם שזה ישמח אותי מאוד, תודה על כל האוכל והפירות שהבאתם. וסבתא, תודה על כל המאפים העיראקים שקנית לי שתרמו להשלמת החוויה של הערב עיראק של אתמול. קבלו שלושה דורות עיראקים משתלטים על באר שבע:

ובכלל, הייתה לי עוד הפתעה מרגשת היום מאחת הבלוגריסטיות אוכל שאני יותר נהינת לקרוא את הבלוג שלהן ולבשל את האוכל שלהן (לייזה! בעצמאות אמא ואני הכנו את הקציצות אפונה תפוחי אדמה שיצאו פשוט מעולה! ).בעודי משוטטת חצי ישנה בסופר אחרי השוק, אני מקבלת התראה לטלפון על תיוג בפייס. כשאני פותחת את ההתראה, אני רואה שלייזה פנאלים, שאני ממליצה לכם להיכנס לבלוג שלה, ולהנות כמוני, הכינה את הפשטידת מנגולד שלי ופירגנה עם מילים חמות, אז צעקתי בסופר משמחה וכמה אנשים הסתכלו בצורה קצת מוזרה אבל לא אכפת לי. לדעת שעושים את המתכונים שלי- עושה לי שמחה גדולה בלב. ועוד לקבל פירגון כזה, ככה באמצע היום- עוד יותר.

דבר אחרון וכבר מסיימים, היום הלכתי לבקר בארוחת ערב של חברים בבש, ושם טעמתי מהעוגת גבינה שהעלתי בתחילת בחודש, שהוכנה על ידי עומר פינקלשטיין והייתה פשוט טעימה ברמות יותר משלי. עומר אמרה לי היום שהתחלתי תנועה של שינוי בעולם, אז ששאלתי אותה איזה תנועה היא אמרה לי “אנשים מבשלים בזכותך, לפחות אני ככה”. אז עומר שתדעי שריגשת ואת גאונה, ותמשיכי להכין דברים אבל אל תתעייפי כי יש לנו עוד פרויקט בקרוב להכין ביחד. וקבלי פירגון כי באמת מגיע לך מכל הלב:

אז יאללה למתכון. קובה + מרק סלק= קובה סלק יאמי יאמי. הקובה יצאה לי קצת קשה מידי, זה גם בגלל שלא עיבדתי ביד מספיק את הבצק וגם בגלל שלא בישלתי מספיק זמן. אבל היא יצאה מאוד טעימה בטעם של סבתא. נראה לי שבשביל פעם ראשונה שהכנתי- אני יכולה להיות מאוד גאה בעצמי.

קובה סלק

מרכיבים:

לבצק של הקובה:

-1 קילו סולת

-2 כפות שמן

- 2 וחצי כוסות מים

-שלושת רבעי כוס ג’ריש (שזה בורגול עבה כזה)

למלית של הבשר:

- חצי קילו בשר טחון

- סלרי (הרבה! כולל החלק של הגבעול) חתוך דק דק

- מלח, פלפל

- בצל חתוך לקוביות קטנות

למרק:

- 4 סלקים

- בצל חתוך לקוביות קטנות

- מיץ משני לימונים

- ארבע כפות סוכר

- כפית וקצת מלח

אז מה עושים?!

1. מתחילים בהכנת הקובות (כי הן נכנסות להקפאה לפני הכניסה למרק). מכינים את הבצק עם כל המרכיבים, מערבבים בידיים, ושמים למנוחה של רבע שעה בצד.


2. בינתיים- מערבבים את המרכיבים של המלית בשר ביד, וטועמים לתיקון תיבול.


3. אחרי שהבצק נח, לוקים כדור בגודל של כדור פינג פונג בערך, או קצת קטן יותר, ומתחילים לשטח אותו לעיגול דק עם קצוות כאלה (קשה לי להסביר במילים, אבל המטרה היא שהקובה תהיה כמו קערה קטנה ביד, בתוכה נשים קצת בשר, ונסגור לכדור חזרה). ממלאים במלית, וסוגרים. שמים בקופסה אטומה (יוצאים הרבה הרבה קובה אז חילקתי לשתי קופסאות) ומקפיאים.


4. מתחילים להכין את המרק (לא מיד אחרי כי הקובות צריכות להיות קפואות כמה זמן). כשמתחילים להכין את המרק, כדאי להוציא את הקובה לטמפרטורת החדר. בסיר מטגנים בצל אחד חתוך לקוביות דקות דקות יחד עם שמן ופלפל. מוסיפים אחרי כמה דקות את הסלקים חתוכים לרצועות דקות וקטנות. מטגנים שתי דקות, ומוסיפים מים רק לכיסוי הסלק. תראו איזה ידיים יפות יש לסבתא שלי. אין דברים כאלה.


5. על אש גבוהה מבשלים את הסלק עד ריכוך מלא. לאחר מכן, מוסיפים מים עד למעלה, מוסיפים מיץ משני לימונים, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקובות, אחת אחת, ומבשלים על אש גבוהה עשר דקות. לאחר מכן, מורידים את האש ומבשלים עוד רבע שעה בערך.

6. המנה מוכנה! בתאבון! מומלץ להגיש לצד אורז לבן. כמו שאמא אומרת “זה מתבקש”.


7. ואחרי הארוחת ערב, שירי פינקה אותי בשטרודל Home made הכי טעים בעולם. קבלו:

שאו ברכה. תיכף נפרדים.

והשמש מחכה לי, אני חייבת ללכת.

נעמיש.

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה