הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת הפרויקט: 24

מס’ ימים עד לסיום: 6

מס’ מתכון מתוך ה-30: 24

אז בעקבות העובדה שהיה לי חופש מהלימודים היום, הפוסט עולה מוקדם מכל יום אחר שהיה מתחילת הפרויקט. היום בישלתי בבוקר, ישר שקמתי, והבישול עצמו היה יותר ברוגע, כי הוא לא היה בסוף יום עמוס ומלא וגדוש כמו בשאר ימי הפרויקט עד היום.

השמש הגיעה במלוא כוחה לבאר שבע היום ואיתה גם קולקציית השמלות שהיא הדבר שאני הכי אוהבת ללבוש במהלך כל השנה. ובכלל, הימים הקרובים אמורים להיות חמים ונפלאים וככה יהיה זמן קצת לנוח בשמש ואפילו לקפוץ לבריכה.

המתכון של היום, הוא במקור של קלאודיה קובי, שהיא אחת האמהות מהגן בו עבדתי בישוב שלי במשך כמה שנים, והייתי עושה אצלה בייביסיטר במשך כמה שנים גם כן ותמיד הרגשתי אצלה כמו בבית. אפילו שאני זאת שבאה לעבוד ולעשות בייביסיטר אירחו אותי כאילו אני בת משפחה. את המתכון הזה היא הייתה עושה לאריאל, הבת האמצעית שלה, על בסיס קבוע כי אריאל לא הייתה אוכלת הרבה דברים, והפשטידה הזאת היא בריאה וטעימה.

בגלל שאת המתכון קיבלתי מאחת האמהות מהגן של דסי, אז היום הוא יום במחווה לדסי בנצור. שהיא הלב שמאחורי הגן של דסי, שהוא אגדה ושם דבר אצלנו בישוב. אצל דסי התחלתי לעבוד בגיל 17, לפני הצבא, וחזרתי אליה אחרי הצבא, בעודי מחפשת עבודה לאחר שחרור. ביום הראשון שהגעתי, דסי אמרה לי שהיא לא זוכרת אותי ככה שקטה ומופנמת, והסברתי לה, שלוקח זמן לנעמה לצאת כמו שהיא באמת, ושבלי שהיא תשים לב אני אהיה אני לאט לאט. היא לקחה אותי לעבודה ומבחינתי. זה היה הרגע ששינה באופן מהותי את מי שאני.

הגן של דסי או בשמו השני גן של אהבה, הוא המקום,ללא כל צל של ספק, הכי טוב עבור ילד לגדול. הגן, בהשראתה של דסי ולפי דרכה, מלא באהבה, בנתינה, בחופש פעולה לילדים, בכנות ובשמחה אחת גדולה. היא לימדה אותי הכל על עולם הילדים. רק לצפות בה היה מעורר השראה. האופן בו היא פנתה לילד, והצליחה ליצור איתו קשר אישי – עד היום הוא דוגמא ומופת בשבילי בעבודה עם ילדים.

היא בעיקר נתנה לי להיות מי שאני. עם השגעונות שלי, והקשיים שלי, היתרונות שלי והחסרונות שלי. היא נתנה לי לשיר, ולרקוד ולשמוח. היא בעיקר לימדה אותי הרבה על מי אני ומה חזק בי, ועל איזה מלחמות אני צריכה לוותר כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלי. היא מאז הייתה המודל שלי לעבודה עם ילדים והיא תמיד גם תהיה ותישאר. אין יום בעבודה שלי בגן היום שאני לא נזכרת בה לפחות פעם אחת ביום, או נותנת דוגמאות ממורשת הדרך שהיא לימדה אותי.

אז דסי, אני אוהבת אותך ביותר ממאה האחוזים שיש לי בלב. את האמנת בי, ונתת לי את החופש להראות מי אני בלי לפחד, גם מול הילדים, גם מול ההורים וגם מול העולם.

זאת הזדמנות נהדרת לציין גם את ענבל, שירן וסמדר- שיחד היינו צוות מנצח. מלא בצחוקים, וצעירות בלתי נגמרת, הצלחנו לאזן אחת את השניה, ובעיקר בנינו משפחה יציבה ובסיס בטוח עבור הילדים שקיבלנו כל בוקר מחדש.

דרך אגב, הביטוי “שאו ברכה”- נדבק אלי גם הוא מדסי, ועד היום יש לי את תמונת המחזור האחרונה מהגן, תלויה מעל המחשב- להזכיר לי את הבית הטוב והמלא אהבה שבו גדלתי.

פשטידת מנגולד

מרכיבים:


-           3 ביצים

-          שתי שקיות עלי מנגולד (סלק)

-          כוס פירורי לחם

-          בצל גדול מטוגן

-          מלח ופלפל

-          חצי קוטג’/ גבינה לבנה

-          גביע שמנת חמוצה

אז מה עושים?!

  1. חולטים במים את החלקים הירוקים של המנגולד עד רתיחה +עוד כמה דקות. חותכים את העלים לרצועות דקות (קלאודיה הייתה מעבירה את כל התערובת במעבד מזון לחיתוך דק)

2. מערבבים בקערה את כל יתר החומרים. ומוסיפים את עלי המנגולד.

3. משמנים תבנית, ומכניסים ל180 מעלות לתנור עד הזהבה משובחת.

בתאבון!

שאו ברכה

ניפגש מחר עם המתכון הראשון מתוך שניים שמוקדש לעיראק!!!

נשיקות

אוהבת תמיד

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה