הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת הפרויקט: 21

מס’ ימים עד לסיום: 9

מס’ מתכון מתוך ה-30: 21

הפרויקט מתקרב לסיומו בצעדי ענק ואם באילת היה לי חופש ממנו אז היום הבנתי שהוא ממש לא נגמר ושיש עוד עשרה ימים. שתדעו שאפילו שאני נהינת מכל רגע, חודש זה הרבה זמן. ואני לומדת על עצמי מלא דברים תוך כדי ובמהלך הסיפור הזה…

יש מטרה של שלושים על שלושים וצריך לעמוד בה. ככה זה. ויש מעט זמן ביום ובתוכו צריך לאלתר גם עבודה גם לימודים גם חברים גם אהבה לעולם וגם לכתוב את הבלוג (שזה הקטע הארוך יותר בכל יום מחדש). אני לא יכולה פשוט לזרוק אני ממש חושבת על מה אני כותבת בזמן שאני כותבת (אביב ונועה אומרת שאני לא יכולה לזרוק בשבוע השלישי לפרויקט זה לא לעניין אני צריכה להמשיך בכל הכוח עד הסוף). אז אני הכי בכל הכוח בעיקר בגלל שיש מתכונים משוגעים השבוע ואורחים טובים שאמורים לבוא לאכול וגם לבשל…

ימי ראשון אני עובדת בגן ממש מהבוקר, ולפתוח את השבוע עם הצוציקים האלה- עושה לי טוב כל פעם מחדש. איזה חכמים הם, ורגישים, ואוהבים זה מדהים אותי לפעמים כמה הם בני אדם. ואיזה כיף זה לדבר בגובה העיינים עם ילד בן שלוש שמבין לא פחות ממני על העולם. אולי קצת יותר אפילו…

השבוע אני אעשה כמה מתכוני מחווה לאנשים משמעותיים בחיים שלי, והראשון שבהם הוא היום והוא מחווה לסבתא חנה ז”ל שהיא אמא של אבא, ולא יצא לי הרבה להכיר אותה כי היא נפטרה שהייתי בת שלוש. לפי הסיפורים, היא אהבה אותי ואת יוני אח שלי אהבת נפש, והייתה באה מאשדוד באוטובוס עד רעננה כדי לראות אותנו ולבלות איתנו. היא חיה בסיפורים שלנו כי הרבה אנשים שמכירים את אבא שלי מילדות, אומרים שהוא מאוד מזכיר אותה. גם חיצונית וגם באופי… אז בעיקר חבל לי שלא הכרתי אותה יותר, ושאני חיה מתמונות וסיפורים. אבל בעיקר כיף לי לדעת שהייתה לי סבתא שכל כך אהבה אותי.

אמא שלי תמיד מספרת שסבתא חנה הייתה שואלת “נו, אז איך האוכל” הרבה לפני שאמא שלי עוד הספיקה לבלוע את הביס… אבא שלי בדיוק כמוה בקטע הזה. חבל על הזמן. והאמת ששמתי לב, שגם לי יש קטע כזה בזמן האחרון…

אני נורא אוהבת כבד קצוץ, ואני בעיקר אוהבת אותו כי הוא מופיע בבית שלנו פעמים בשנה: בראש השנה, ובערב פסח. אמא מגישה אותו על תפוחי עץ גרנד סמית ירוקים חמוצים, ויחד זה שילוב טעמים משוגע. כבר עזרתי לאמא להכין אותו כמה פעמים, וגם הכנו אותו עם דודה שלי בראש השנה האחרון בארצות הברית כדי שהמורשת של הכבד תעבור גם אליהם, אבל זאת הפעם הראשונה שהכנתי אותו לבד וזה ממש מגניב כי בביס הראשון שלקחתי מהתפוח עם הכבד, הלב שלי התמלא אהבה כי ידעתי שאני אדע להכין את זה גם לילדים שלי בעזרת השם שיגיעו ביום מן היום (שלושה. תודה ששאלתם. זוג תאומים ועוד אחת) והמסורת תמשיך ותעבור ואני מקווה שאסב כבוד רב לסבתא שכל כך אהבה אותי.

אבא שלי שאיבד את שני ההורים שלו בגיל צעיר יחסית, מדבר עליהם הרבה, וחבל לי שלא יצא לי להכיר אותם עוד קצת, ממש עוד קצת. כי מבחינתי הם המראה של אבא שלי, והם בית הגידול שלו, והייתי רוצה להגיד להם תודה כי אבא שלי יש רק אחד בכל העולם הזה, ומי שמכיר אותו יודע כמה הוא מיוחד. אז אבא וגם אמא אני אוהבת אתכם המון ומנצלת את ההזדמנות להגיד תודה על התמיכה הענקית בפרויקט הזה, על המחשבה, על חוסר השינה (בעיקר של אמא) והאהבה שאני מרגישה שאני מקבלת מכם גם אם אני לא אומרת את זה באופן מילולי.

בהמשך השבוע, תהיה מחווה גם לסבתא העיראקית שלי שאני חולה עליה (רמז למתכון של שישי) ואז גם אמא תקבל את הפינה שלה, שהכי מגיעה לה בפרויקט הזה.

המרכיב הסודי במתכון של היום הוא קישואים שמטגנים אותם יחד עם הבצל, והם פשוט מוסיפים רכות נהדרת לכבד. הכבד עצמו לא נשמר להרבה ימים במקרר, משהו כמו עד שלושה ימים מההכנה אז או שכדאי להכין אותו בכמויות קטנות או שכדאי לאכול הרבה ממנו, כי הוא טעים ושווה את זה.

אז יאללה לכו תכינו

כבד קצוץ של סבתא חנה

מרכיבים:

חצי ק”ג כבד עוף מנוקה

2 בצלים חתוכים גס

2  קישואים חתוכים לקוביות

2  ביצים קשות

2  כפות  מיונז קל- אני יודעת שאמרתי שאני לא מתחברת למיונז אבל פה הוא הכרחי

מלח, פלפל

אז מה עושים?!

במחבת – לטגן הבצלים, להוסיף הקשואים, לטגן הכבד,  לתבל במלח ופלפל להוסיף מים – ס”מ מעל התכולה ולכסות המחבת . להנמיך האש לכ-10 דקות.

לקרר קצת, ולהעביר את כל התכולה למעבד מזון , להוסיף 2 ביצים , 2 כפות מיונז קל, מלח ופלפל – לטחון למרקם גס .

ניתן להגיש את הכבד קצוץ על פרוסות תפוח עץ סמית , או בכפות אישיות .וגם ניתן להגיש עם מלפפון חמוץ.

לילה טוב

שאו ברכה

אני אוהבת אתכם

ובא לי כבר ממש לאכול את המתכון של מחר

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה