הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 13

מס’ ימים עד לסיום: 17

מס’ מתכון מתוך ה-30: 14

מי שעוקב אחרי הבלוג, יודע שכל יום בערך יש לי תובנה חדשה, אז היום היה יום שמלא בתובנות. הרגשתי שעברתי משיחה אל שיחה, שמכל אחת למדתי משהו חדש עליי, על אהבה, ועל העולם.

הפרויקט הזה גדל הרבה יותר ממה שחשבתי כשהחלטתי עליו. לא חשבתי שאני יודעת לכתוב בכלל, לא חשבתי שאנשים יקראו את מה שאני כותבת, לא חשבתי שאנשים יתרגשו ממה שאני כותבת, לא חשבתי שאני אלך ברחוב וישאלו אותי מה מתבשל היום בערב, ובעיקר לא כל כך חשבתי איך אני הולכת לעשות שלושים מתכונים בשלושים ימים.

עכשיו כשאני בתוך זה, אני יכולה לספר כי זה באמת ממלא חלק גדול מעולמי, החל מהקנייה של המצרכים, דרך העשייה עצמה, ועד הכתיבה בבלוג והתגובות עליו. אני מסתכלת על הכל בעיינים של “בלוגרית”. פעם, לא הבנתי מה זה אומר, אבל היום אני מבינה שלכולם יש סיפור לספר וכל אחד הוא עולם ומלואו.

היה לנו מפגש חברות מצור יגאל עכשיו, והחברות שלי, שאוהבות אותי מאוד ודואגות לי, רצו קצת לדבר איתי על הפרויקט. דיברנו על זה שהפרויקט הזה בעצם נותן תחושה של משהו לא טבעי, כי אני מקבלת המון הערכה וחיזוקים על מה שהחלטתי לעשות, אבל זה בא בבום ובכמות גדולה, וזה לא משהו שקורה לנו בדרך כלל ביום יום ושצריך לקחת דברים בפרופורציה. והן יותר מצודקות ואני באמת מקווה שאני אדע לקחת את כל החיזוקים שאני מקבלת בחודש הזה למקום נכון ואפילו לקדם את זה ולהתפתח עם זה. אז שתדעו שאני אוהבת אתכן מאוד, ומעריכה כל דקה של חברות איתכן.

עוד תובנה- הכוח שלי להיכנס כל יום למטבח ולבשל, הוא לא מכמות הלייקים שאני מקבלת (אפילו שהתגובות הן אמיתיות וכנות ומאוד מרגשות אותי על בסיס יום יומי) הוא מזה שהבנתי כי המטבח הוא חלק בלתי נפרד מהחיים שלי. וההתרגשות הזאת, היא זאת שבזכותה אני קמה כל יום מחדש ומבשלת. אני פשוט יודעת שזה זה. ותודה לחברות שלי שעזרו לי להבין את זה. מי שהכיר אותי ואהב אותי לפני הבלוג, יאהב אותי גם אחרי הבלוג. לא משנה אם יהיה פרויקט או לא יהיה פרויקט ואני שמחה על זה.

ועוד משהו אחרון על אהבה, שהיא כל כך נדירה היום. לפני כמה שנים יצאתי עם מישהו שאמר לי שאני עושה “זילות של האהבה”. לוקחת את הדבר הנפלא הזה שקוראים לו אהבה (גם בין חברים), ובכך שאני אומרת להרבה אנשים שאני אוהבת אותם, אני הופכת אותה למשהו זול, ומורידה מערכה. ולא הצלחתי להבין איך הדבר שאני רואה בו הדבר הכי חיובי אצלי שהוא היכולת לחלוק ברגשות ולהרגיש, נתפס אצלו הכי שלילי. וחשבתי על זה המון ופתאום הבנתי (תובנה נוספת) שאנשים פשוט מסתכלים על העולם בעיינים שונות, והעיינים שלי אומרות- שמי שאתה אוהב אותו, תגיד לו כל פעם שאתה יכול שאתה אוהב אותו. כי אנחנו לא אומרים מספיק לאנשים מסביבנו כמה אנחנו אוהבים ומעריכים אותם.

הלב שלי מלא באהבה ואני אפיץ אותה בלי שיגידו לי שזאת זילות של האהבה. וזאת ההחלטה הכי גדולה שקיבלתי היום.

הפוסט הזה מוקדש מכל הלב למי שביקש ממני לכתוב יותר.

ועכשיו למתכון, שהוא לא מומלץ לצמחונים! הוא במקור מתכון של איריס פולקמן, שהיא חברה טובה טובה של אמא, והיא גם עוקבת בבלוג אז בכלל כבוד! יצא ממש מגניב המתכון וזאת פעם ראשונה “שהתעסקתי” ככה עם עוף.

עוף ממולא של איריס פולקמן

אני חוסכת בתמונות בבלוג הנוכחי, למען קהל הלא אוהבים לראות תמונות של עוף ממולא.

מרכיבים:


1  כוס אורז מבושל

1  בצל קצוץ

גזר מגורד

שמיר

חמוציות

צנוברים או שבבי שקדים

1 כף שמן

מלח, פלפל

מרינדה למרוח על העוף :

יין אדום + מיץ תפוזים, סוכר חום או סילאן (זה מה שאני עשיתי) אפשר גם תרכיז רימונים .

אפשר גם במקום הנ”ל : סילאן, רוטב צילי מתוק ומעט סויה

אז מה עושים?!

אופן ההכנה :

1.לשטוף את העוף השלם, גם מבחוץ וגם מבפנים ולשמן את החלק הפנימי של העוף.

2. למלא את העוף בתערובת ולסגור עם שלושה קיסמים את הפתח למטה.

3. לחמם תנור ל-220 מעלות . להכניס העוף הממולא ל-10 דקות . עדיין לא למרוח את המרינדה. (אחרי 5 דקות להפוך את העוף) עכשיו למרוח את המרינדה על העוף. לכסות בנייר אלומיניום .

להוריד החום ל-150 מעלות – לשעה וחצי. אחרי שעה להסיר את נייר האלומיניום  ולתת לזה עוד חצי שעה להשחמה יפה בתנור.

מחר אני לא אבשל ולא אפרסם בלוג, אבל ניפגש בשמחה גדולה ביום שני

שאו ברכה

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה