הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 12

מס’ ימים עד לסיום: 18

מס’ מתכון מתוך ה- 30: 13

יחד איתי במטבח היום: ניצן ארגוב!!!

וואי וואי, איזה יום היה לי היום. מעבר לעובדה שחיכיתי כבר בערך שמונה שנים (לא יודעת למה חיכיתי כל כך הרבה זמן כנראה שהייתי צריכה פרויקט בשביל זה) להכין פריקסה, הייתה לי הפתעה מיוחדת היום.

היום אחרי הגן, הלכתי לישון קצת שיהיה לי כוח להכין את הפריקסה, ובשתיים התעוררתי מדפיקות חזקות בדלת. בהתחלה לא הבנתי מי מעיר אותי ולמה (בימים האלה שינה זה מצרך נדיר) ומולי הופיעה ניצן. שהיא אחת החברות הכי טובות שלי, גדלנו יחד מכיתה ד’, ולפני שלוש שנים, שאני הלכתי ללמוד בבאר שבע, ניצן הלכה לקצה השני של מדינת ישראל- מכללת תל חי. מאז הפגישות שלנו הם לא רבות(לפחות לא כמו שהיינו רגילות) ואנחנו מקפידות לדבר כמה שיותר על מנת לשמור על הקשר בינינו (בשעות לא שעות לרוב).

שראיתי אותה בדלת, לא ידעתי אם אני עדיין בחלום או לא. היא החליטה להפתיע אותי, ולבוא עד לבאר שבע (וביום אחד מתל חי לבאר שבע זה חתיכת דרך). מי שעוקב והבין כבר מה סף הרגישות שלי, מבין שדמעות עלו בעייני מהתרגשות. בעיקר כי לא ציפיתי ולא העלתי על דעתי שיתסדר לה להגיע מתישהו בחודש הקרוב, ובייחוד כי הרגשתי שהיה לי שבוע קצת עמוס, וקשה, ועברתי הרבה, ורק רציתי תחושה של בית קצת (אמא אל תדאגי, בראשון אני חוזרת, הכל בסדר). לראות חברה טובה שמכירה אותך מגיל 10, פשוט עשה לי נחמה גדולה והכניס אושר לליבי.

כשהתחלתי את הפרויקט, כתבתי בתיאור הבלוג שזה בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים. כשכתבתי את זה אז (זה נראה לי לפני 200 שנה אבל זה רק היה לפני שבועיים) לא הבנתי כל כך מה רשמתי. הבלוג הזה באמת מוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים. ומנסה לשלב בין השניים. ואז פתאום הבנתי, שהמסע שאני עושה פה יום אחרי יום, מתכון אחרי מתכון, הוא גם מסע דרך כל אבני הדרך המשמעותיות בחיים שלי. דרך האנשים שעושים לי טוב, דרך המשפחה שלי, דרך החברים, ישנים או חדשים שהם חלק מחיי ודרך הסיפורים של כולם בנפרד, וכולם גם יחד.

ניצן ידעה שהיא לא יכולה לתת לחודש לעבור בלי לקחת חלק בדבר המטורף הזה שנקרא 30 יום 30 מתכונים. כשהיא קוראת את הפוסט, היא כל כך מכירה אותי ואת הבדיחות שלי, שלפעמים היא הולכת ברחוב ופשוט צוחקת לעצמה בקול.

אז אני מאחלת לכל אחד מכם, ניצן כמו שלי יש בחיים. כי חבר שעושה מדינה שלמה בדרכים כדי לשמח חבר אחר- הוא חבר אמיתי.

ועכשיו למתכון ישירות! כי אני מרגישה שהיום דיברתי יותר מתמיד…

אז כפי שסיפרתי בפוסט של שישי הקודם, ימי שישי בבלוג יוקדשו לדברים שתמיד רציתי להכין ולא יצא …

פריקסה זה אחד המאכלים שלא היו לי הרבה פגישות איתו במהלך החיים, אבל כל פגישה הוא פשוט השאיר עליי חותם שלא עזב אותי. יש משהו מנחם בפריקסה, כל ביס, וכמה שיותר שמן יות טוב, מחמם לי את הבטן (וגם מגדיל אותה כמובן. אוי ואבוי יש חופשה באילת עוד שבוע…).

התגובות היו שזה יצא ממש ממש טעים וגם לי זה היה ממש ממש טעים. מספיק טוב בשבילי בשביל פעם ראשונה…

קבלו!

פריקסה

המתכון במקור הוא של קרין גורן אהובתי. הוא נמצא כאן.

מרכיבים:


לבצק:

1קילו קמח

1 שקית שמרית

2כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

2 כוסות מים פושרים

למלית:

קוביות תפוחי אדמה מבושלים

ביצים קשות

טונה בשמן

סלט ערבי קצוץ דקדק

לימון כבוש (הכי כיף זה להכין בבית, אני השתמשתי בשל אמא שהיא הכינה לי. חותכים לימון לרבעים, טובלים בתערובת של מלח גס ופפריקה מצד אחד, ושמים בצנצנת. ממלאים את הצנצנת במיץ מלימון וסוגרים עם שמן זית למעלה. מניחים לכבישה בטמפרטורת החדר למשך כמה ימים. זה נשמר במקרר חודשים רבים).

אריסה

טחינה (אפשר, לא חובה)

שמן לטיגון עמוק

אז מה עושים?!?

שלב ראשון- מכינים בצק ומתפיחים:

בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים ידנית. מוסיפים סוכר, מלח, שמן ומים. מעבדים עד שנוצר בצק אחיד גמיש ורך, אך לא דביק (כ-5 דקות במיקסר חזק עם וו גיטרה, או כ-10 דקות בלישה ידנית).

הבצק צריך להיראות כך:

משמנים את פני הבצק ומכסים בניילון נצמד (למניעת התייבשות). מניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה עד שעה וחצי, תלוי בטמפ’ החדר).

הנה הבצק לפני התפיחה, ואחרי:

שלב שני- יוצרים לחמניות ומתפיחים:

מוציאים את הבצק מהקערה ומחלקים ל-12 חלקים.

יוצרים לחמניות ( 20 ס”מ על 3, בערך) ומניחים על מלבנים של ניירות אפייה- הם יבואו כשימושים בשלב שנכניס את הלחמניות לשמן. משמנים בתרסיס שמן ומניחים לתפיחה להכפלת נפח (כשעה).

כך הן נראות לפני ההתפחה ואחרי:

שלב 3- מטגנים וממלאים:

מחממים שמן לטיגון עמוק. מכניסים לחמנייה לסיר יחד עם נייר האפייה (מוציאים אחרי 10 שניות, זה נפרד בקלות). קבלו הדגמה:

מטגנים לאט להזהבה (2-3 דקות מכל צד. אם הלחמניות משחימות מהר יותר מנמיכים את האש). מוצאים לנייר סופג. חוזרים על הפעולה עם יתר הלחמניות ומצננים מעט.

פותחים את הלחמניות וממלאים אותן בתוספות.

יאמי!

שאו ברכה, ושבת שלום

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה