הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 21

מס’ ימים עד לסיום: 9

מס’ מתכון מתוך ה-30: 21

 

אחרי היום העמוס שהיה לי אתמול, קמתי בבוקר, ואחרי קפה ועוגיות בנוהל, וכתיבת הבלוג של אתמול,

לקחתי את עצמי, את כל התיקים שהבאתי איתי ואת האוטו וירדתי דרומה.

כיוון כללי. באר שבע.

 

בבאר שבע לא ביקרתי כבר שנתיים וחצי. אחרי שלמדתי שם את התואר הראשון שלי, ועזבתי את העיר האהובה הזאת לפני שלוש שנים,

לא יצא לי להגיע לבקר יותר. מי שגר בתל אביב, די נשאר בבועה שלו בתל אביב.

רוב החברים שלי, התקדמו בחיים למקומות שונים, ורובם  בחרו לעזוב את העיר.

 

באר שבע הייתה עבורי התקופה הקסומה שלי . שם ממש גיליתי את עצמי. חברתית, מקצועית, זוגית.

שם הצטיינתי בלימודים, אחרי 12 שנה של חוסר הצלחה במערכת החינוך הפורמלית.

שם גיליתי את תחביב האפייה והמטבח, שלימים הפך לי למקצוע ולדרך חיים עם הטיפול בבישול.

שם אהבתי באמת.

לשם הגעתי עם ארבעת חברות הילדות שלי מצור יגאל, חושבות שאנחנו יכולות להשיג הכל בעולם, ושבאר שבע תהיה לנו כמו צור יגאל…

 

כל פינה בעיר הזאת מזכירה לי משהו. חוויה. רגש. ריח.

כל פינה מסמלת לי. קוראת לי בקול חזק כל כך. בואי. התגעגעתי כל כך.

הגלידה בעיר העתיקה, הירקן שלי בשכונה ד’, אנדרטת הנגב בכניסה לעיר, הבית הכל כך אהוב שלי בשלמה המלך, שם מעל המנגה.

השעות הבלתי נגמרות בבריכה. יום אחרי יום. לבד וגם לא.

 

התקרבתי עם האוטו ,  ולימיני אני רואה את השלט “ברוכים הבאים לבאר שבע”, ואני? פתאום התהפכה לי הבטן.

כל כך התהפכה שהייתי ממש צריכה לקחת נשימה עמוקה .

כל החוויות חזרו אליי ברגע. כמו סרט של דקה שמשחזר שלוש שנים מלאות . הכל רץ לי כל כך מהר.

מה עשיתי. מה חוויתי. מה עברתי.

תמיד יהיה לך מקום בלב שלי באר שבע. ולכל מה שעברנו יחד.

 

אל תשתני.

בעייני את יפה כל כך כמו שאת

 

היום בישלתי (בין לבין טבילה בבריכה) עם מתני ומעייני, חברים טובים מהתקופה בבאר שבע. מעייני למדה איתי בתואר הראשון, והיה ברור שהפעם הבלוג יגיע לבקר גם שם.

מה זה ברור? מתן אמר שאם אני באה לבאר שבע אז הוא קונה בריכה, ולמחרת כבר קיבלתי דיווח שהבריכה נקנתה אז באתי. הנה . אינטרסנטית.

היה לי יום של כיף אדיר עם שניכם אתם זוג הורסים שתדעו.

ידעתי את זה גם לפני שש שנים, אבל עכשיו זה חזק יותר כמה שאתם אדירים!

 

אני באמת רוצה לבוא ולבלות אתכם יותר. אבל לפעמים באר שבע נראית כל כך רחוקה. אפילו שבלב, היא תמיד קרובה

היה לי יום מדהים. תודה.

לחמניות קמח מלא והפתעות

מרכיבים:

- 2 כוסות מים פושרים

-650 ג’ קמח (אנחנו השתמשנו חצי בקמח לבן, חצי בקמח מלא)- תתחילו בחמש כוסות קמח ותוסיפו במידת הצורך…

- כף גדושה שמרים יבשים

- שליש כוס שמן זית

-כף מלח

 אז מה עושים?

מערבבים בקערה את המים, השמרים, המלח והשמן. מוסיפים הקמחים ומערבבים שוב. לשים כמה דקות טובות ביד

ואם יש צורך מוסיפים עוד קמח. קצת בכל פעם.

המרקם שצריך להגיע אליו הוא בצק גמיש, אבל לא דביק.

כשמוכן, יוצרים כדור ומלטפים במעט שמן זית שלא יתייבש. מניחים מכוסה לתפיחה בצד עד להכפלת הנפח.

IMG_6899_640x480 IMG_6900_640x480 IMG_6904_640x480  IMG_6906_640x480 IMG_6908_640x480 IMG_6912_640x480 IMG_6915_640x480

לאחר הפתיחה, מחלקים לכדורים קטנים, משטחים (כמו בקובות) ומניחים תוספות טעימות בפנים (אנחנו השתמשנו בבטטה אפוייה עם תבלינים, זיתים בשני צבעים, ארטישוק…)

אפשר לעוף עם התוספות בפנים…. הלחמניות האלה טעימות עם הכל פשוט

עשינו גם גרסה מתוקה, עם קוביות שוקולד מריר בפנים וקוקוס מעל ויצא מטריף.

עוטפים את התוספות ויוצרים כדור. מניחים שוב לתפיחה קלה של 15 ד’, מברישים בביצה, מפזרים תוספות

IMG_6920_640x480 IMG_6921_640x480 IMG_6922_640x480 IMG_6923_640x480  IMG_6930_640x480 IMG_6932_640x480

ולתנור עד 180 מעלות ל20 דק’ או הזהבה.

מגישים חם עם טחינה וירקות טריים.

IMG_6937_640x480 IMG_6940_640x480 IMG_6941_640x480 IMG_6942_640x480 IMG_6943_640x480 IMG_6944_640x480 IMG_6945_640x480 IMG_6946_640x480 IMG_6947_640x480 IMG_6948_640x480 IMG_6949_640x480 IMG_6950_640x480 IMG_6953_640x480 IMG_6954_640x480

היה טרפת.

נפגש מחר, אחרי עוד יום בערבה.

לילה טוב יקרים.

נעמיש

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה