הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 18

מס’ ימים עד לסיום: 12

מס’ מתכון מתוך ה-30: 18

תודה על עשרות התגובות על הפוסט של אתמול. לא פשוט לכתוב ולהחשף ולתת לאנשים להכנס ממש אל תוך העולם הרגשי שלך. תודה שקראתם, והגבתם.

היום הייתי במופע החדש של בת שבע.

וזה קצת נתן לי להבין, שאני לא בן אדם רק של מלל כמו שחשבתי. שיש עוד דרכים לאומנות, ליצירה. ולפרשנות.

וזאת הייתה הבנה חשובה עבורי. היכולת להיפתח ולגלות דברים חדשים בגיל 30 היא ממש מתנה.

 

היום יום מיוחד.

כי זה יום ילדים בבלוג!! כבר כתבתי לא פעם ולא פעמיים על האהבה הגדולה שלי לעבודה עם ילדים, על הרצון הגדול לילדים משלי, למשפחה, למשהו שיגדל וימשיך בעולם הזה. ובכלל על זה שילדים זה אושר. בבלוג הראשון, באחד הפוסטים הראשונים שלי לפני ארבע שנים כתבתי כך על ילדים:

“כמה דברים על ילדים שלמדתי לאורך השנים:

הם הדבר הכי טוב שאלוהים ברא. הם חמודים (גם כשהם לא חמודים וכועסים), הם כנים, הם אמיתיים, הם אוהבים מכל הלב. כשאני נכנסת לגן בבוקר, ואני שומעת שובל של צעקות של “נעמההההה” וריצה אליי לקבל את החיבוק של הבוקר, הלב שלי מתפוצץ מאהבה. אני מתחילה כל יום בגן בשמחה גדולה שאלה הפנים שמברכות אותי כל בוקר.

כשהם רואים את ההורים שלהם בסוף היום, הם מאושרים. ולא כי לא היה להם כיף בגן, פשוט כי הם התגעגעו אליהם. מאוד. תסתכלו פעם על החיוך של ילד שהוא מבין שהמבוגר שעומד בכניסה לגן הוא אימא או אבא שלו, הוא לא יכול להיות מאושר יותר, הוא מבין שהוא שלו.

ודבר אחרון, הם חכמים יותר ממה שאנחנו חושבים. הרבה יותר. אז אל תזלזלו באינטליגנציה שלהם. תנו להם ללמד גם אתכם משהו על העולם הזה (לחזור הביתה ולדעת שלמדתי משהו על העולם מילד בן שלוש, יכול לעשות לי את השבוע). הם חכמים, ומבינים הכל. תנצלו את זה! אפילו אחרי יום ארוך בעבודה (ואני מבינה שזה קשה, ולא יכול להיות כל יום כל הזמן) תעשו יחד דברים. תטיילו קצת ברחוב בדרך חזרה מהגן, תציירו יחד (וכשהם מראים לכם ציור, אל תגידו איזה יופי, תברכו אותם על העבודה שהם השקיעו ותשאלו אותם למה הם התכוונו שציירו, לפעמים לא תאמינו איזה ראש יצירתי יש לילד שלכם…).

ילדים רק רוצים לשמוח, וללמוד על העולם – כל מה שתלמדו אותם. תפתחו את הדימיון והיצירתיות שלהם. דרך אגב, בישול ואפייה היא דרך נהדרת לעשות את זה. שתפו אותם בתהליך. החל מבחירה של מה להכין, דרך לקנות יחד את המצרכים ועד להכין ביחד את המנה. לא תאמינו כמה טוב זה יעשה להם. מניסיון”

היום, ארבע שנים אחרי, הייתי כותבת בדיוק את אותו הדבר. בזה, ממש לא השתניתי. אני חושבת גם שהייתי מתנסחת באותם המילים ממש.

אז באמת, בגלל שאני אוהבת לשלב את העבודה במטבח עם הילדים, בגלל שהיה חם ועשינו מסיבה במזגן, ובעיקר בגלל שהכדורי קוקוס האלה, הם הורסים, ואפשר גם להוסיף להם אלכוהול, או תמצית קפה, או שוקולד מגורר….בקיצור, מדובר פה בלהיט היסטרי.

היום התארחו בבלוג שני הילדים האהובים עליי, הגוזלים בשמם הידוע פה בבלוג, אלכסנדרה ולוקה, שהם גם אחים, וגם אדירים. שאת שניהם הכרתי, בגן שעבדתי בו במהלך החצי שנה האחרונה, וזאת די הייתה אהבה ממבט ראשון. אין דרך אחרת לתאר את זה.

19905308_10154696817602647_4593666169174119602_n

אני אוהבת ילדים זה ידוע, אבל פעם ב…יש חיבור, שקשה לעמוד בפניו, שקשה להסביר מה עומד מאחוריו…

ככה היה לי עם המשפחה הקסומה הזאת, משפחת ברנהיים. שכבר כתבתי עליהם בפוסט היום הולדת שלי, כי את המתכון ההוא קיבלתי מענבל, אבל זאת הזדמנות נוספת בשבילי להגיד לכם, שכולכם, כולל פיצי הקטן שרק נולד, נכנסתם עמוק ללב שלי.

כשהחלטתי לעזוב את הגן (כחלק מתהליך הדיוק שאני מנסה לעבור עם עצמי), ידעתי שהולכת להיות לי תקופה קצת מבלבלת ועם הרבה חוסר ודאות. בכל זאת, גיל 30, שוב בין עבודות, עוד מסגרת שלא הסתדרה, שוב חיפוש עבודה….

אבל אתה מתכנן תוכניות, ומישהו שם למעלה או למטה צוחק עלייך…

וככה יצא, שלפחות לזמן הקרוב, אני זוכה היום לבלות איתכם כל אחר הצהריים(כמעט). ולא רק עם הילדים האהובים עליי אלא גם עם אמא שלהם, ענבל. ואת פשוט מודל. ההגנטיקה שלך ושל ג’רמי (שהלוואי שתמשיך להיות מופצת בעולם הזה..עוד עוד עוד ילדים בבקשה) היא חלק ענק מזה, אבל הדרך שבה אתם שניכם בוחרים לחנך את הילדים שלכם, הרוך והאהבה, הרגישות, ההכלה. היא מבחינתי ממש דרך ללמוד ממנה. זכיתי, להיות עכשיו ממש חלק מהמשפחה שלכם, יום אחרי יום, וללמוד מכם.

תודה על הזכות להכנס למשפחה שלכם. ועל האוכל הטעים יום אחרי יום.

הלוואי, שיום ויבוא, וגם לי יהיו ילדים, ואני אזכור את כל הדברים האלה, שאתם מחדירים לעולם של הילדים, בלי לדעת.

אז טודו בום.

אז גילוי נאות. את המתכון הכנתי כבר אתמול, כי ידעתי שהיום הולך להיות לי יום משוגע, ולא יהיה לי זמן בין לבין גם לבשל או לאפות או לכדרדר. ולכן, הוכן כבר אתמול ועולה היום לבלוג…

אלכסנדרה ולוקה הם אלה שהיום הכינו הכל מאפס. אני רק ליוויתי מהצד, והסברתי להם מה נעשה ונכין (אני בכללי סובלת מחום וכל הזמן חם לי, ואין מצב לגינה ציבורית בתל אביב במזג אוויר הזה, אז צריך לחשוב על פעילויות אחרות…ומה יותר טוב מהמטבח? אני הרי סאקרית ידועה של לשלב את הילדים כל הזמן בעבודה במטבח). אז כאן זכינו לאחד פלוס אחד, גם בילינו את אחר הצהריים במזגן (יאיי לי!) וגם הכנו כדורי קוקוס טעימים (ייאי לכם!).

את המתכון גיליתי לפני איזה חודש וקצת, שביקרתי חברה בצור יגאל (אור יריב מעריצה שלך) והיא בדיוק ארגנה איזה ארוחת ערב לעשרים איש, ותקתקה את הקינוח, יחד עם עוד 17 מנות בערך וכל זה חצי שעה לפני שהאורחים מגיעים…

כדורי קוקוס ממכרים

-עובדת במקביל גם על גרסה טבעונית, אעדכן בקרוב אם יהיה מוצלח-

מערבבים 300 גר’ קוקוס עם פחית חלב מרוכז, עד שכל פתיתי הקוקוס מצופים לחלוטין בחלב המרוכז.

שמים למנוחה במקרר של חצי שעה, עד שקצת מתקרר ויותר נוח לגלגל.

IMG_6699_480x640 IMG_6700_640x480 IMG_6701_640x480 IMG_6702_640x480 IMG_6703_640x480

מגלגלים כדורים, ומצפים בעוד קוקוס יבש. מאחסנים במקרר בקופסה סגורה.

או במקפיא, ואז יש לכם כדורי קוקוס קפואים הורסים.

IMG_6750_640x480 IMG_6753_640x480 IMG_6755_640x480 IMG_6759_640x480

לילה טוב חברים שלי

שאו ברכה:)

נעמיש של הקוקוסים

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה