הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 13

מס’ ימים עד לסיום: 17

מס’ מתכון מתוך ה-30: 13

יום שישי האהוב עליי בשבוע (מי שעוקב יודע) נפתח היום בביקור בנמל תל אביב, בשוק האיכרים בדוכן של אורי וטליה, שהם גם חברים שלי וגם וקודם כל, אורי הוא האח הגדול של ניצן, כן כן ניצן. ניצן מהסלמון על קרם דלעת, אשתו של תם מהחמוצים של תם. ויש להם כבר כמה שנים דוכן מגניב ביותר של מלפפונים, פלפלונים, חסה סלנובה, חצילים, צנוניות, דלעות מכלללל הסוגים ובעיקררר בעיקר, עגבניות מדהימות. מכל המינים, והגדלים והסוגים.

ניצ תמיד מפרגנת לי. היא לדוגמא לקחה אותי לעשות את הקניות של הבלוג, בסופר האהוב עליי, ותמיד כשחם או כשקר ואני מציעה לבוא באוטובוס אליה, היא כבר מחכה לי מתחת לבית שלי עם האוטו לאסוף אותי. והיום? בכלל. אספר מאוחר יותר מה עשתה לי היום…

אנחנו חברות ממש מתקופת הצבא, ומאז לא נפרדות. עברנו כל כך הרבה ביחד, ואת הדבר המרגש הבא עתידות לעבור ממש בקרוב, כשתיוולד הילדה הראשונה שלה ושל תם. בעלה שיחייה. אני אהיה הדודה הכי טובה, . לא אקנה מתנה ואל תקנו גם לי כשלי תהיה. עשינו עסק?

IMG_6514_480x640

התכנון היה להגיע לשוק ולראות מה קורה , מה מצב הרוח, ומה השפע, ואז להחליט על המנה של היום (שבדרך כלל זה לא מאפיין אותי, כי אני אוהבת לדעת מראש. ככה. בשביל הארגון. והתכנון. לצמצם חוסר וודאות כמו שאפשר). הגענו אל אורי לדוכן, והוא ישר הציע סלט קפרזה קליל, עם עגבניות מהמון סוגים (9 סוגים שונים במספר…), כדור מוצרלה ובזיליקום. אז אחרי שהסביר לי על הסוגים, וארגן לי קופסה של תפזורת עגבניות בצבעים , ריחות וטעמים משגעים, עברנו לקנות בזיליקום וגבינה לסלט…

1df7dc10-426a-4232-bd50-18536622e310 (2) 348e8484-e06a-4b31-a265-c4c69d033353 922f9541-0d47-4561-a468-bada4ab39ffa 20935ad1-ab55-428f-b374-46e2a1173f13

אורי מכיר את כולם בשוק, ולהסתובב איתו שם זה כמו עם סלב, לאחד לוחץ יד, לשניה עוזר להרים את השקיות, לשלישית מוריד את הכובע בתנועה של שלום וכבוד, ולשאר האנשים פשוט עושה רעש כמו שהוא רגיל. תשמע, אתה מקצוען אמיתי. פשוט תענוג להיות לידך ואולי יום אחד עוד אגיע לעבוד אצלך כמו שאתה מנסה שנים רבות לשכנע אותי…

המשכנו לקפה קר קליל מול הים, ואז הביתה למנוחה קלה.

ידעתי שאני צריכה לנוח ולהספיק את כל מה שרציתי עד 16 שאז קבענו שאגיע אל ניצן ותם לכבוד הסלט, כי בערב אנחנו יוצאים לאירוע חגיגות יום ההולדת שלי יחד עם אהרון (שהוא חבר אדיר של תם וניצן שהכרתי לפני כמה שנים ומאז אנחנו משתדלים לבלות ארבעתנו אפילו שהוא גר קצת רחוק…)

הבלוג הצפין קלות לכיכר המדינה, ותקתק יחד עם ניצן סלט קפרזה תשעה סוגים מהממים של עגבניות, גדולות, קטנות, עגולות, ארוכות, חמוצות, מתוקות…

ב1900 אהרון הגיע, ויצאנו לדרך, לא לפני שכיסו לי את העיניים בכיסוי שבאמת לא רואים דרכו כלום, בדרכנו אל חגיגית יום ההולדת שלי…כל הדרך ניסיתי לנחש לאן ולמה וכמה, ומה זאת הרוח הזאת, ואחרי כמה פניות כבר לא הבנתי איפה אנחנו, ופשוט רציתי לדעת כבר לאן כי הסקרנות הרגה את החתול. אנחנו יורדים מהאוטו, ותם וניצן מובילים אותי בשתי הידיים, לכיסא בר גבוה. ואומרים לי להוריד את הכיסוי. אני (אחרי כמה שניות של הלם בעיניים) מורידה את הכיסוי ורואה מלא טבחים (מהממים) מולי, וטאבון ענק בו נאפות מיליון פוקצ’ות, ומחבתות עפות באוויר.

אז רק אגיד ואציין, ששלושת החברים הטובים האלה, פינקו אותי בערב מדהים, עם אוכל משוגע. ולקחו אותי למקום שרציתי לבקר בו כל כך הרבה זמן.

צריך לדעת עם מי לאכול. ואתם- היום הייתם הפרטנרים המושלמים.

 

135cca65-175f-464e-ba54-0d11c7736e2c 473adac5-1a00-40e1-8f41-f787a4a22d87 d76df26a-f7f7-46a2-8a44-022e538fad90

אני יודעת שלהרבה אנשים נראה שאני כל פעם צריכה לגוון ולחדש ולפעמים רואים את התמונה של המתכון היומי ואומרים, “מה? זהו? זה מעפן”. אז אני רק מזכירה לכם שלא התחייבתי לחדש לכם כל יום. התחייבתי למסע של 30 ימים, שבהם בא לי לבשל, לאפות ולאכול את הדברים שבא לי, עד 30 שקלים. בינתיים, עומדת במשימה. חבל על הזמן. עפה על עצמי בגבוה.

זאת הפעם השנייה שהסלט מופיע בבלוג הזה, הוא גם הופיע בערב האיטלקי שהיה בשנה שעברה בבית של רם, מוזמנים לקרוא. אבל היום עם כל הסוגים, היה כל כך מיוחד וטעים. הכי טוב תפזורת. בכלל בחיים . תערבבו. אל תשארו במוכר.

היה לי חשוב היום לתת לחומרי הגלם את הכבוד שלהם. בלי לגעת יותר מידי, בלי לעבד, ככה טבעי, מלח ושמן זית. והטעם האלוהי.

פשוט. ככה הכי טוב. כבר אמרתי. המוכר והאהוב.

וביני לבין עצמי, הרגשתי שהצלחתי.

סלט קפרזה- כזה שנותן כבוד לעגבניות

חותכים כמה עגבניות  (הכי טעים מכמה סוגים) אנחנו השתמשנו ב-9 סוגים, רק משתחצנת.

עוטפים בשמן זית ככה שכל העגבניות יהיו מצופות ומלוטפות…. מוסיפים לפחות עשרה עלי בזיליקום טריים קצוצים או חתוכים, וכדור מוצרלה

(אם אין לכם בעיה של תקציב תוסיפו יותר וגם צנוברים  קלויים אם בא לכם….)

מפזרים מלח גס,שיהיה ככה בנדיבות…בשביל הטעם

אנחנו עשינו טוסטונים שמן זית ובלסמי, והיה פשוט מוש. בדיוק הטעם שהשתלב…

מתאים בול לסגירת פינות קלה של אחר הצהריים, או לסלט ליד בארוחה איטלקית קלאסית….

IMG_6502_480x640 (1) IMG_6503_640x480 IMG_6505_640x480 IMG_6509_640x480 IMG_6513_640x480 IMG_6515_640x480 IMG_6517_640x480 IMG_6521_640x480 IMG_6524_640x480 IMG_6529_640x480 IMG_6532_640x480 IMG_6533_640x480 IMG_6535_640x480

נפגש מחר  ביום האחרון בהחלט לחגיגות היומולדת שלי עם כל המשפחה העיראקית אצל ההורים בצור יגאל.

שם אבשל (או יותר נכון אעשה פעולה אחרת) עם אמילי, הבת דודה המשובחת שלי. זאת שהכינה איתי בבלוג הקודם את הלזניה האישית.

לילה טוב אהובים. שאו ברכה.

שבת של שקט, שלווה, רוגע.

כזאת שמלווה את המחשבות, שניה לפני הכניסה לשבוע חדש ומלא.

נעמיש של העגבניות

 

 

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה