הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 12

מס’ ימים עד לסיום:18

מס’ מתכון מתוך ה-30: 12, ובונוס של קינוח. ככה בשביל הפרגון.

אני מקבלת המון תמונות של אנשים שמכינים כל ה12 יום האחרונים את המתכונים מהבלוג, ואני מזזזזה מבסוטה על זה, זה עושה לי את זה חבלז. אז תמשיכו כי זה באמת ממש כיף בעיקר כשטעים לכם…

איך אמא אומרת? “נעמה הכנתי את הקציצות קישואים שלך…” אז אחרי בירור קצר, זה לא קציצה זאת חביתה, זה לא ירקות כאלה, זה כאלה… “הפעם הלכתי על המרכיבים פחות על הצורה….” זה לא אטריות אורז דקות זה עבות, זה לא כוסברה זה בצל ירוק….אבל העיקר, איך את אומרת אמא?

“היית איתי”. גדולה את.

היום הבלוג סיים את היום מאוחר, והתארח אצל אלעד ולידור, שסיפרתי עליהם בפוסט הפתיחה של הבלוג הנוכחי. אלעד עבד איתי בקונדיטוריה (אפילו לא באותן מחלקות בהתחלה) ולידור זה הבן זוג ההורס שלו. גם בבלוג הקודם אלעד ואני אמרנו שנקבע, ובסוף בעומס הבלוג והחיים, והרבה תוכניות שהשתבשו לי בדרך זה התבטל… אבל היום הוקדש להם יום של כבוד כי בעצם…. הם אלה שנתנו לי את הפוש להחזיר את הבלוג…

בפוסט הראשון של החומוס שעועית לימה, כתבתי על זה ככה:

“לא מזמן, ישבתי עם חברה טובה (שניני איי לאב יו) ברוטשילד, ולידינו עברנו זוג חברים, שאחד מהם הוא(אלעדי) עבד איתי בקונידטוריה, והשני הוא לידור(המהמם) בן הזוג שלו. ובשיחת חולין קצרה, סיפרתי שעכשיו אני מובטלת, והם אמרו שלושתם ביחד,כאילו באותה נשימה,

אז אולי אם את לא עושה כלום, תחזרי לבלוג? ולא רק שתחזרי, תתאימי אותו לתקופת האבטלה החדשה שלך. ארוחות ב30 שקלים. נעמה, את חייבת. חייבת. נעמה. את חייבת”

אז יאללה היום הרמנו את הכפפה, ואחרי שסוףסוף הצלחנו לתאם לוז (לידור אמר קבל עם ועדה שהוא זה שקובע בבית) הגעתי היום אחרי הבייביסטרים גוזלים שלי להתארח בבית ההורס שלהם בלב תל אביב האהובה עליי מכל.

אלעדי הציע השבוע כשדיברנו, ערב מקסיקני, ואני, שמקסיקני תמיד תהיה הבחירה האחרונה שלי, תמיד, החלטתי הפעם (ולא בפעם הראשונה מאז שהתחיל הבלוג) לזרום. הגעתי היום מצויידת עם שקית קרח לטובת תה קר שהובטח לי (היה טעים רצח עם הכינים דרך אגב), ואחרי יום ארוך ארוך.

אלעדי הכין לפני כבר את הבצק לטורטיה (כי אם היינו עושים מקסיקני עם טורטיות קניות הבלוג היה צריך להגדיל את המחיר שנקבע לבזבוזים, וזה אנחנו יודעים לא מקובל בבלוג הנוכחי. 30 שקלים אמרנו ) ולא רק אמרנו, אלעד ולידור הם אלה שגרמו לי להתלהב מהרעיון הזה אז שיאכלו את הקש. או את הטורטיה או את מה שהם רוצים…

אני רוצה להגיד לכם, שהאינטראקציה בינכם הרסה אותי, אתם קורעים, ולא סתם אתם כל כך הרבה שנים יחד, אתם אדירים באמת.  המשפט “אבל זה לא בתקציב” שנאמר מהפה של אלעד ללידור בערך 20 פעמים במהלך הערב היום הוא בעצם הדייסה שאתם בישלתם לעצמכם. אם לא היינו נפגשים לפני שלושה שבועות במקרה ברוטשילד, אני לא הייתי זורמת איתכם על הרעיון ההזוי הזה של 30 שקלים, והיינו אוכלים היום מוצרלה ועוד דברים טובים שהיו נכנסים בקלות למרכיבים של הערב…

הסימביוזה של שניכם זה כמו ריקוד של שמחה בשבילי. אתם ממש זוג להרים עליו מופע…::)

אבל זאת ההזדמנות גם להגיד תודה, שאיתגרתם אותי, בלי לדעת אפילו, וגרמתם לי לצאת למסע הזה, שאני כבר כמעט שבועיים בתוכו ועוברת כל כך הרבה.

ובלי קשר, בהמשך לשיחתנו לפני שנפרדו היום דרכנו, הלוואי עליי קצת מהשלווה, ומהדרך בה אתם מסתכלים על העולם “אבל מה אכפת לך?! שימי קצוץ”. קשה לשים קצןץ כשהרגשות באים כל כך באופן גס לפעמים, אבל הייתי רוצה, מאוד.

תודה על אירוח מהמם. שמחה שלידור לא שקט כמו שחשבתי עד היום (אתה קורע) ואלעדי תודה רבה על הערב כיף הזה אתה מקסים.

לא נעשה לכם פאדיחות. תכננתי יותר אבל ריחמתי עליכם. אולי יום אחד אעלה הצגה על שניכם. יש מלא חומר.

ערב מקסיקני

(טורטיות ביתיות, סלסת עגבניות וכוסברה, שעועית שחורה, ירקות מוקפצים במחבת, שמנת חמוצה, אורז לבן)

IMG_6444_640x480

לאורז הלבן: מבשלים רבע כוס אורז לבן. זה רק בשביל הטעם והמרקם, פחות לנפח…הבנתם? כף אחת מספיקה לטורטיה.

לטורטיות:

אז ככה, האמת, שכל כך מאוחר ושכחתי לבקש מאלעד את המתכון והוא קם עוד שעה וחצי למשמרת פתיחה בקוניטוריה אז ריחמתי עליו ולא שלחתי לו הודעה עכשיו, מבטיחה לעדכן במתכון לטורטיות מחר. אבל בעיקרון קרצנו מהבצק עיגולים, נתנו להם לנוח כמה דק, ובינתיים חיממנו מחבת שתהיה רותחת רותחת. לפני הכניסה למחבת- עוד מתחילה קלה, שהטורטיה תהיה כמה שיותר דקה. ולמחבת.

IMG_6450_640x480 IMG_6458_640x480 IMG_6463_640x480 IMG_6480_640x480

לסלסת עגבניות:

קוצצים 4 עגבניות קשות כאלה, מושלמות, לריבועים קטנטנים, מוסיפים חצי צרור כוסברה, 3 שיני שום קצוצות, חצי ליים, שמן זית, מלח, ופלפל חריף אדום אחד.

IMG_6460_640x480

לשעועית השחורה:

פותחים קופסת שימורים אחת, ומחחמים במחבת

לירקות המוקפצים:

מטגנים בצל חתוך לרצועות עד שמשחים, מוסיפים זוקיני וגר חתוכים לרצועות אצבעות ארוכות, (מחליפים פה את העוף) ומקפיצים עד הזהבה

IMG_6447_640x480 IMG_6454_640x480

גביע שמנת חמוצה

ויאללה. לשולחן לאכול.

מרכיבים טורטיה: קצת אורז, קצת סלסה, קצת שעועית, קצת שמנת חמוצה, קצת ירקות מוקפצים ומעל בצל מוחמץ וחלפינו שאלעד הכין היום ויהיו אפילו יותר טעימים מחר…

בתאבון כפרות

IMG_6478_640x480 IMG_6479_640x480 IMG_6480_640x480 IMG_6481_640x480 IMG_6482_640x480 IMG_6483_640x480 IMG_6484_640x480 IMG_6485_640x480 IMG_6487_640x480 IMG_6488_640x480 IMG_6489_640x480 IMG_6490_640x480 IMG_6492_640x480 IMG_6493_640x480

וגם היה תקתוק של שאריות בצק הטורטיה בתנור, עם חמאת בוטנים, משמשים, מקלות שוקולד וקצת סוכר לקרמול…

הדעות היה חלוקות לגבי הקינוח. לי היה אכבר טעים.

IMG_6477_640x480

IMG_6500_640x480

איך לידור אמר? חבל שהבלוג לא 60 שקלים. היינו אוכלים כפול.

שיהיה לילה טוב,

מחר אני קמה מאוחר יחסית וקופצת לביקור בשוק האיכרים בנמל

(רגע בלוג ב30 שקלים אמרנו? אמרנו. אמרנו. אמרתי אמרנו!  אל דאגה).

ומחר גם  הבלוג קופץ לבשל עם שלושה חברים טובים, שגם חוגגים לי יום הולדת (באיחור אבל מה אכפת לי שבוע יום הולדת) ובזה יסתכמו החגיגות ותתחיל ההבנה שאני באמת בת 30…

שאו ברכה,

נעמיש של המקסיקנים

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה