הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 11

מס’ ימים עד לסיום :19

מס’ מתכון מתוך ה-30: 11

כל כך חם שבאמת אני כבר לא יודעת מה לעשות, אני חושבת על מלא פתרונות יצירתיים אבל האמת שכבר הם נגמרים לי כי כל התאים מתאדים בגלל הלחות והחום, ואני לא מצליחה לחשוב יותר…

היום כשישבתי וחיכיתי לשני הגוזלים שאני אוספת מהגן, עברה ילדה קסומה (שהיא במקרה אחות של ילדה מהגן, והיא באמת אחד הדברים המיוחדים שהעולם יצר, אבל זה כבר לפוסט אחר…) ושאלתי אותה אם היא רוצה שאנפנף לה בנפנף שלי כדי שתהיה לה רוח נעימה גם, היא אמרה שממש כן, ושתינו בהינו לנו באוויר, מתענגות על האוויר שיוצא מהנפנף שלי (דרך אגב הנפנף זה סתם פלייר של אוכל, אני רק מאדירה אותו, כדי לתת לו כוחות שיקרר)…

אני מסתכלת ממול בעודי נוטפת, ואומרת לה, את יודעת נוגי, צריך להמציא מאורר כזה שמגיע לפי דרישה, נגיד כמו עכשיו שחם לנו, ופתאום יצוץ מעלינו מאורר, בדיוק שם בפינה, את רואה?  (לפעמים אני משגעת ילדים והם לא בדיוק מבינים מה אני רוצה…)

היא הסתכלה עליי ואמרה לי “וואי נעמונת אני מבינה לגמרי. אבל משהו קטן כזה,קטנטן, לא גדול!  שלא ישתלט על הנוף, הוא יעמוד בדיוק כאן ממול, ויתן לנו אוויר נעים כל היום, כי כבר קשה עם החום הזה…יש לי ילדה בבית ספר שיש לה בקבוק כזה, שיש לו כוס כזאת למטה, ואז היא שותה מים קרים כל היום בכוס, אולי צריך לחשוב על משהו כזה…. של פינוק ומאוורר בחום…” ואני אומרת לעצמי, בונא, הילדה הזאת (בת 7 דרך אגב) מבינה את העולם הזה של חום בול כמוני. והיא בת 7 איזה גאונה!  משהו קטן, קטנטן כזה.

בימים החמים האלה של הקיץ (ולאור העובדה שאני לא נהנית (!) בגינות משחקים המוניות של ילדים קטנים) אני חושבת כל הזמן על דברים מגניבים לעשות עם הילדים באחרי הצהריים (לא הילדים שלי. של אחרים. אבל זה הכי כיף)…והיום כשהגעתי לבייביסטר עם הגוזלים שלי, התענגתי (אבל ממש התמסרתי. חוץ מהפנים. לא אהבתי איפור בפנים, לא אוהבת איפור בפנים, לא יאהב אף פעם איפור בפנים…) לציורי הגוף עם האיפור הצבעוני שהעניקו לי…ועוד במזגן. היכול להיות טוב מזה

IMG-20170705-WA0014

היום הגיעה לבשל איתי רותם (שעוד מעט תראו אותה בתמונה. משוגעת) שהיא גם חברה שלי כבר איזה 13 שנה, וגם הייתה השותפה שלי בדירה הראשונה בתל אביב. דרך אגב, בבלוג הקודם הכנו יחד את התבשיל עדשים כתומות על אורז מלא. שהוא ממש מוצלח וממליצה לכם לנסות…

והפעם, רותם אמרה שיש לה רעיון לקציצות קישואים שהולכות אצלהם בבית כמו שניצלים. אני לא סתם משתמשת בביטוי הזה, מתבסס על זה שפעם היו חוטפים שם שניצלים מהשיש לפני ארוחת שישי, היום? חוטפים את הקציצות האלה….

רותם אומרת שטעים גם כחביתה כזאת גדולה של מרכז השולחן…

IMG_6420_640x480

וזאת הזדמנות להגיד תודה לשוש! שטרחה ועמלה על המתכון, וכתבה אותו לרותם הבת שלה, כדי שנוכל להכין אותו היום בבלוג…

אני טובה בהרבה דברים. באמת. בקציצות- אני לא. תמיד מתפרק ונשרף ולא כיף. והיום הייתה לי חוויה חיובית לאללה גם במרקם, בנראות, וגם בטעם….

השוס במתכון של היום הוא הכמות הגדולה של הנענע,  והייחוד של הגרידת לימון. ביחד, יוצרים הם טעם של לימונענע קטלני, אבל באוכל.

קציצות קישואים לימונענע

מרכיבים:

-6 קישואים מגוררים בפומפיה או במעמד מזון

-בצל אחד מגורר

-2 שיני שום גדולות

-נענע (הרבה)

-כוסברה(הרבה)

- גרידת לימון מלימון אחד

-2 ביצים

-פרורי לחם- בערך חצי כוס. תלוי בסמיכות.

-מלח, פלפל

אז מה עושים?!- בערך 30 קציצות

קודם כל, מגרדים את הבצל והקישואים/זוקיני בפומפיה, או במעבד מזון, ומניחים ל20 דק’ במסננת על מנת שיגירו נוזלים… (זה חשוב לתערובת של הקציצות… מסתבר)

אחרי 20 ד’, לוחצים קצת וסוחטים את יתרת המים, מערבבים עם יתר המרכיבים עד לתערובת סמיכה של קציצות. מה שקורה זה שהפרורי לחם סופחים ממש מהר את כל המים, ומיד תרגישו שהתערובת מתעבה לכם בידיים.

מקצקצקים קציצות, ומטגנים בשמן/שמן זית לטמכם…

IMG_6415_640x480 IMG_6420_640x480 IMG_6421_640x480 IMG_6423_640x480 IMG_6424_640x480

אוכלים עם אורז, טחינה, עגבניות. או שמנת חמוצה צונינית ויגורט.

או בתוך הסנדוויץ של הצהריים. איזה תענוג יא אללה

IMG_6428_640x480 IMG_6430_640x480 IMG_6436_640x480 IMG_6437_640x480 IMG_6440_640x480

IMG_6427_640x480

נפגש מחר, שאו ברכה

לילה נפלא

נעמיש

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה