הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

עוקבים: 91

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע: 8

מס’ ימים עד לסיום: 22

מס’ מתכון מתוך ה-30: 8 (וחצי… כי גם המסאלה גם הדוסה גם הצאטני וכו’….)

דרך אגב, זה הפוסט ה81 שלי מאז שהבלוג נפתח! מגניב!!

וואי וואי וואי תקשיבו ותקשיבו לי טוב!!!! המתכון של היום זה שוס לא מהעולם הזה!!!

אבל לפני זה , קצת חפירות קלות. בנוהל.

על הודו  ועל קארי ועל תבלינים, ועל האהבה שלי אליהם כתבתי כבר כמה פעמים בארבע שנים האחרונות, בין האהובים עליי הם. הביקור שלי במסעדת הודו הקטנה בבאר שבע,   הקארי כתום עם יוני וכנרת בבלוג הקודם, והקארי הירוק המוצלח ביותר של הילה ויאן.

היום הבלוג הלך קצת (והזיע כמובן. תל אביב. יולי) לכיוון הבימה, יצא מהפינה של בוגרשוב- בן יהודה שלו, והתארח בדירה המהממת של אח שלי, הקטן גדול , כמו שאני אוהבת לקרוא לו , יוני, ודניאלה, החברה ההורסת שלו (אמרנו בלי פדיחות אבל זה חזק ממני. חזק ככה זה העיראקים דם חם בעורקים ובלי טקט).

יוני הוא האח היחיד שלי (אלא אם כן יש משהו שאני לא יודעת…) והוא הכי אחי שלי. אמנם אתה פילוספוף שלפעמים חופר (לפעמים?), וצפצופים בכביש מרעידים לך את הנשמה ומסכן מי שנמצא לידך באותו רגע:) , אבל אתה הכי חכם ורגיש ומוצלח. אתה האח הגדול שלי מבחינתי כמו שאתה הקטן ואתה השראה בשבילי. שתדע את זה תמיד… ומי ששורף לו שישרוף לו.

בבלוג הקודם יוני דניאלה ואני, התפספסנו (משפחה של סטלנים, בייחוד יוני אם כבר מדברים על זה, שום דבר לא ידוע לא שעה לא שבוע) אבל הפעם החלטנו שאין מצב. ועד היום בבוקר, עוד לא ידענו מה נבשל ביחד, אבל לפחות היה לנו יום משוריין משלנו. בשיחת וואטספ מוקדמת ביותר, תקתקנו רעיון, משלימים האחד את השניה והשלישית.

אני חייבת להגיד לשניכם, שמעבר לאהבה הגדולה שיש לי אליכם, אתם פשוט אדירים, ביחד ולחוד. זה מרגש אותי עד דמעות לדעת שאח שלי, הבחור המקסים ביקום, כל כך מאושר (ועכשיו אני בוכה על המקלדת) כי מצא את הבחורה המקסימה ביותר ביקום. אתם כאילו משלימים אחד את השני. האחת אופסי, והשני צופה מראש ומכבה שריפות.

אח שלי הגבר גבר. אין עלייך בעולם! זה רק שנינו נגד העולם (לצערנו אין עוד אחים) אבל עם אחד כמוך, מי צריך יותר? אתה עולם ומלואו. ודני, את קסם. אני (וכל המשפחה תסכים) שכל כך כיף שהפכת להיות חלק בלתי נפרד מהמשפחה שלנו. אנחנו אוהבים אותך מאוד מאוד.

תודה שאירחתם אותי ככה. היה לי כל כך כיף שלא רציתי ללכת (פשוט הבנתי שאם לא אלך עכשיו הבלוג יתפרסם ב-2 בלילה…)

אני חייבת להגיד שלאור בקבוק היין השלם ששתינו מאוד מהר, שלשתינו היינו יחסית מסטולים לאורך כל הכנת המנה. אבל מזה שיוני עזר למי שלא הצליחה לסיים את הכוס שלה. אחרת איפה היינו?? (רגע מה? קמח? איזה קמח? אורז? כף קמח? אורז? מה?)

אז ככה,

קודם כל,

פותחים בקבוק יין לבן קר.

הלכתם למקרר? פתחתם? אפשר להמשיך.

רגע. נו באמת אני רואה שלא פתחתם.

עכשיו פתחתם?

יאללה בואו נתחיל.

מסאלה דוסה/ צ’אפטי (בערך דוסה…גרסה מיוחדת יותר צ’אפטי) + צ’אטני כוסברה קוקוס

לצ’אטני כוסברה קוקוס-

טוחנים בבלנדר מוט: שליש כוס קוקוס יבש, חצי צרור כוסברה, קצת ג’ינג’ר, קצת פלפל חריף, מיץ מחצי לימון. מלח כמובן,  ומים. לפי המרקם שאתם רוצים. טוחנים לאיחוד. שמים במקרר עד שהכל מוכן.

IMG_6286_480x640 IMG_6298_640x480

למסאלה דוסה-

נתחיל בתבשיל. מבשלים תפוחי אדמה ( בערך 6 יח’) עד ריכוך (אבל לא מפורק). מקלפים וחותכים לקוביות יפות ונגיסות כאלה.

מטגנים במחבת, בצל אחד, כשזהוב- מוסיפים תבלינים ביד נדיבה, קודם כל תבלינים קשים (כפית זרעי שומר, כפית זרעי כוסברה, כפית זרעי כמון ) מחכים עשרים שניות עד שמתפצפצים במחבת… מוסיפים תבלינים יבשים (פפריקה, אבקת קארי, כורכום, וכמון, ומלח כמובן….) מוסיפים את השום הקצוץ (4 שיניים) , ג’ינג’ר לפי הטעם, ופלפל חריף ירוק (לא שלם כמובן…בערך שליש).

כל האיזון פה של התבלינים הוא מאוד חשוב. יש לנו את המתיקות מהבצלים המקורמלים, את החריפות מהפלפל והגינג’ר, את המליחות, ואת הטעמים המיוחדים של התבלינים. תטעמו ותתקנו תיבול כל הזמן כי זה השוס פה. צריך להיות חריף במידה.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, וחצי צרור כוסברה. מערבבים כמה דקות לחימום ואיחוד הטעמים. שמים בצד.

החתיך בלי החולצה זה אח שלי. הגנים לא עברו אליי אל דאגה. גם לא העיינים הבהירות. טפו חמססה חמסההה חמסססה.

IMG_6266_640x480 IMG_6268_640x480 IMG_6271_640x480 IMG_6273_480x640 IMG_6274_480x640 IMG_6277_640x480 IMG_6278_640x480 IMG_6279_480x640 IMG_6287_640x480

 

לדוסה עצמה- זה פחות דוסה ויותר צ’אפטי אבל טעים לאללה

 

המסע אל הדוסה המושלמת!!!!! לקח זמן אבללללללל….

אז האמת שעשינו מיליון ניסיונות עם אורז מושרה במים  שניסינו להפוך אותו לקרפ דק, שלא כל כך צלחו ( הדוסה הקלאסית היא שילוב של אורז טחון עם עדשים מונבטות מושרות …אבל לא היה לנו זמן… ויתרנו על התענוג) ואחרי שלא הצלחנו, תיקתקנו איזה פנקייק מקמח כוסמין (יצרנו  בלילה יחסית נוזלית, כמו של קרפ , מקמח חומוס או כוסמין ומים) פשוט מערבבים בערך כוס וחצי קמח עם כוס מים. ומערבבים לסמיכות הרצויה. מטגנים כל פעם חצי כוס על מחבת חמה (לא צריך לשמן) עד שמזהיב בשני הצדדים. מניחים בערמה בצד.

 

IMG_6289_480x640 IMG_6290_480x640 IMG_6292_640x480 IMG_6301_640x480 IMG_6302_640x480 IMG_6303_640x480 IMG_6305_640x480

מרכיבים בשולחן.

לוקחים דוסה, שמים מהתבשיל באמצע, מגלגלים. אוכלים ליד עם צ’אטני כוסברה קוקוס ועם יוגורט קר. לצינון.

היה טעים בטירוףףףףףףףףףףף אבל בטירוף אני לא סתם אומרת אתם יודעים….

IMG_6295_480x640 IMG_6297_640x480 IMG_6299_640x480 IMG_6300_640x480 IMG_6306_640x480 IMG_6307_640x480 IMG_6309_640x480 IMG_6310_640x480 IMG_6311_640x480 IMG_6312_640x480 IMG_6313_640x480 IMG_6314_640x480

ארוחה מדהימה.

תודה על כל הצחוקים ועל החגיגת יומולדת של שלושתינו. היה כל כך כיף להתארח אצלכם. באמת!

אוהבת אתכם!

לילה טוב ומאוחר היום…

נעמיש של ההודים.

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה