הבלוג של Naamish

נעמיש

--בלוג שמוקדש כולו לאהבה למטבח ולאנשים-- שאו ברכה

עדכונים:

פוסטים: 103

החל ממרץ 2013

מס’ ימים מתחילת המסע:6

מס’ ימים עד לסיום: 24

מס’ מתכון מתוך ה-30: 6

וואי וואי. איך כיף לקום בבוקר בלי שעון. זה הכי הרבה זמן שישנתי מזה הרבה זמן… הבנתם?

בכלל שישי הוא היום האהוב עליי בשבוע, בין אם אני עובדת ובין אם לא… בבלוג הראשון, לפני ארבע שנים, כתבתי קצת על מה זה יום שישי בשבילי, מוזמנים לקרוא אותו כאן. וגם לנסות את המתכון.

היום חגגתי בחתונה של שתי חברות קסומות, מאיה ותום. את מאיה ותום הכרתי לפני שלוש שנים וקצת, כשאני וניצ, אחת מהחברות הכי טובות שלי, נסענו יחד לפסטיבל זורבה באשראם במדבר. מי שמכיר אותי יופתע אולי שנסעתי, כי זה היה מקום מלא בסדנאות כאלה עם אנשים שאתה לא מכיר, ובכלל דורש מאוד להפתח במקומות שאולי קצת קשה לך. אבל החלטתי ברגע שהגעתי, שאני משחררת ונהנת.

הגענו למדבר אחרי נסיעה ארוכה ארוכה מתל אביב, והגענו מאוד מאוחר. היה חשוך ואנחנו עוד לא התמקמנו עם האוהל והציוד בשום מקום. ניצן שהשם האמצעי שלה זה “מסתדרת בכל מצב” ניגשה לאוהל של שלוש בנות וביקשה להידחף קצת לידן, בריבוע הקטן שנשאר פנוי. הן הסכימו, ולמחרת בבוקר, נפגשנו באור ראשון. ושם פגשנו את שני (מתוקס בשמה הידוע), שבאה לפסטיבל עם שתי חברות, מעולמות נפרדים שלה (שעד הפסטיבל לא הכירו) תום ומאיה.

לא עבר הרבה זמן, החיבור היה מיידי, ואת שלושת הימים הבאים בילינו יחד חמישתינו, כאילו מכירות כבר כמה שנים… סדנת שתיקה? נלך יחד, חם באשראם? נרד לאילת לטבול בים. סופת חול? קטן עלינו. אבל איפה תם ומאיה?? נעלמו? אין מצב. איפה הן? באוטו מדברות!? מה יש להן לדבר באמצע הסופת חול המשוגעת הזאת?!?

הסוף ידוע, ותום ומאיה ביחד מאז.

כשמאיה שלחה לי הודעה לפני כמה זמן על החתונה היא כתבה לי “לא שוכחים את חלקכן בעסק. נשמח שתבואו”. ולנו, היה ברור שאנחנו רוצות להיות חלק מהחגיגה הזאת.

אני די סאקרית של חופות, אוהבת חתונות בכללי, וחופות מרגשות ומדויקות בכלל. היום, בהתאם לחגיגה המיוחדת הזאת, האווירה הייתה קצת אחרת. החופה הייתה על שטיח עגול, שמלא בעציצים ופרחים מיוחדים, וכל האורחים הרבים, הקיפו את תום ומאיה מסביב לכל המעגל. כאילו עוטפים אותן באהבה הבלתי נגמרת ששתיהן שולחות אל העולם. צריך להכיר אותן כדי להבין עד כמה החגיגה הזו הייתה מיוחדת. ואנחנו? בוכים כולנו.  כל טקס החופה היה בשקט מופתי, חוץ מקולות של בכי, (שזה תענוג בפני עצמו כי חופות שכולם מדברים מסביב זה אחד הדברים הנוראים), הברכות נגעו בנקודות הכי רגישות. ובכלל הייתה שם אמירה. של ליברליות, אהבה, חום, פתיחות וקבלה אינסופית.

האופן שבו הסתכלן ודיברתן אחת אל השנייה, הוא מודל ודוגמה לזוגיות כמו שהייתי רוצה אני. מרגש ונוגע בנקודות הכי חשופות של הלב. ובפתיחות כל כך גדולה.

מה אאחל לשתיכן? איך אמרתן היום כשבירכתן?

“הלוואי ש….כל החיים תזכרו את הרגע הזה, ותודו עליו”. תודה שנתתן לחגוג איתכן, תודה ששימחתן. מודיעה מראש שבייביסטר עליי. מתי שתרצו.

FB_IMG_1498849980989-1

כשהגענו לאירוע, כל אחד קיבל צמיד עם פתק מגולגל בתוכו.

בתחילת החופה, פתאום שמענו את מאיה ותום בהקלטה, מבקשות מאיתנו, לקחת חלק גם אנחנו בטקס המיוחד שלהן. טקס האהבה המיוחד. הן ביקשו מאיתנו להסתובב סביב המעגל, ולפגוש מישהו שאנחנו לא מכירים. להציג את עצמינו. איך אמרתן? “זה קצת מביך, אבל מביך טוב”.

אני מהמבוכה באמת תכננתי לוותר על זה, עד שבחורה נחמדה הציעה לי לדבר איתה. דרבנה אותי שזה מה שתום ומאיה רוצות ושאזרום… ואני? להפתעתי הסכמתי. אחרי דקה שוב נשמע קולן, מבקשות שנפתח את הפתק שמצורף לנו לצמיד שקשור על היד.

IMG-20170630-WA0041

אחרי שיחה של כמה דקות, בה גילינו דברים אחת על השניה, היא אומרת לי: “את יודעת, מרגיש לי שאת בסוף המסע שלך, של החיפוש, ואת נכנסת לגיל ה30 שלך, ממקום בטוח. שיודע מה הוא רוצה”

ואני?

רק אומרת כמו מאיה ותום.

הלוואי ש…

קניתי בבוקר שמלה מהממת לחתונה , באמת. לא באמת שקניתי, באמת שהיא ממש מהממת.

והמוכרת אמרה שאני יכולה לאכול מה שאני רוצה איתה (במקום להגיד את יכולה ללכת עם איזה נעל שתרצי איתה, היא אמרה לי לאכול. לא ייאמן. בכל מקום, זה רודף אותי…כנראה רואים אותי ומריחים אוכל) אז אם היא אמרה. לי נשאר רק לבצע.

אז יאללה? פנקייקים. כי אם כבר אוכלים, ואם כבר סופש, ואם כבר מתוק, אז פנקייק. כי סופש.

וגם כי ככה, הכי פשוט. בלי מנירות. קצת קינמון מעל.

אני חולה על שיבולת שועל. בכל צורה ומרקם. בשביל ישראל, היינו מכינים דייסה משיבולת שועל כל בוקר, ומקבלים אנרגיה שהספיקה עד הצהריים. בגן, הייתי מכינה לי גרנולה מדהימה בבית ואוכלת עם פירות וכף של יוגורט, וכאן? בתוך הפנקייק. טחנתי אותה, לא לגמרי, שיהיה קצת נגיס בכל זאת. ועם קמח מלא. לא יצא דחוס בכלל. טעים לאללה.

תכינו. הנה כבר שבת בבוקר.

כל כך פשוט. כמו האהבה של תום ומאיה. ככה פשוט.

 פנקייק שיבולת שועל וקמח מלא

במעבד מזון, מרסקים חצי כוס שיבולת שועל למרקם הרצוי, מוסיפים 4 כפות קמח מלא גדושות, כפית גדושה אבקת אפייה, כף סוכר חום, 2 ביצים, וחצי כוס חלב. טוחנים. למרקם הרצוי. אני משחקת עם הנוזל (החלב) והיבשים (הקמח המלא) עד שמגיעה למרקם הרצוי.

מטגנים בכף שמן, במחבת חמה אך לא רותחת. אוכלים עם פירות ויוגורט, ליד הקפה של הבוקר.

IMG_6242_640x480

IMG_6239_640x480 IMG_6244_640x480 IMG_6245_640x480 IMG_6247_640x480 IMG_6248_640x480

בתאבון!

היום בלילה, בעוד כמה רגעים, השעון יראה 00:00 , ואני? לא מאמינה שלפני שלושים שנה נולדתי. מילא אני, ההורים היקרים שלי, גם הם לא מאמינים שעברו 30 שנה.

נפגש מחר, ביום של יומולדת, עם מתכון מיוחד ליום הולדת. של אחד הדברים הטעימים ביותר שנכנסו אל המטבח שלי בשנה האחרונה.

תשמעו רגע לפני השינה את- home של Edward Sharpe & The Magnetic Zeros

Home, let me come home
Home is wherever I’m with you
Home, let me come home

Home is wherever I’m with you

FB_IMG_1498849980989-2

כל כך אוהבת את השיר הזה. צעד אחד קדימה. עוד מעט אנחנו שם.

שוב תודה על עשרות התגובות שאני מקבלת, התמונות של המתכונים שאתם מכינים, ובכלל על כל האהבה הזאת.

אוהבת אתכם

שאו ברכה

נעמיש של שנות השלושים

מזל טוב לי.

 

עוד מהבלוג של Naamish

תצוגה מקדימה

שלושים יום- שלושים מתכונים

אז מה זה בעצם "שלושים יום- שלושים מתכונים" ?! ברוכים הבאים לפוסט הראשון בבלוג הראשון שלי... אני נעמה חמיש, או בקיצור כמו שכולם כבר שנים קוראים לי-  "נעמיש". אני גרה בבאר שבע בשלוש שנים האחרונות ומסיימת (בעזרת השם, טפו טפו...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סירות קישואים מטורפות!

מס' ימים מתחילת המסע: 3 מס' ימים עד לסיום: 27 מס' מתכון מתוך ה-30: 4 היום במטבח יחד איתי: השותפות שלי! אביב ונועה! דברים חשובים שנכיר עוד יותר... 1. אני מאוד מאוד מאוד אוהבת...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

פה קבור הכלב- קרמשניט משגע

איך ג'ולי אמרה בסרט ג'ולי וג'וליה? "אתה יודע מה אני אוהבת באוכל? שאחרי יום, מלא בעצב או כעס או חוסר ודאות, אני באה הביתה, ואז אני יודעת שלא משנה מה, אם אני אערבב ביצים, חמאה, קמח, שוקולד ושמנת, יצא לי פאי שוקולד. בודאות". איזה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה